Verdens vigtigste hitliste offentliggør de største hits nogensinde – er din favorit på listen?

Den amerikanske Billboard-hitliste fylder 60 og fejrer jubilæet med en top 600 over de største hits gennem tiden.

Bruno Mars (sammen med Mark Ronson), Fergie (som en del af Black Eyed Peas) og Ed Sheeran står bag nogle af de største hits nogensinde i USA. (Foto: © Mario Anzuoni/Olivia Harris, Ritzau Scanpix)

Det er hitlisten, som alle kunstnere i hele verden drømmer om at ende på; den amerikanske Billboard 'Hot 100'-hitliste. Hitlisten, som hver uge rangerer de største hits i USA målt på salg, airplay – og de senere år også streaming, naturligvis.

I denne uge fylder den eftertragtede hitliste 60 år, og det fejrer Billboard ved at offentliggøre intet mindre end en top 600 over de største hits i listens historie.

Og lad os bare sige, at hitlisten kommer vidt omkring.

I top ti finder man således nyere party anthems fra LMFAO og kæmpehits fra kunstnere som Black Eyed Peas og Mark Ronson feat. Bruno Mars side om side med 90'er-klassikere fra Los del Rio, LeAnn Rimes og Santana – og selvfølgelig allestedsnærværende Ed Sheeran.

0:00

Men det er faktisk en sang udgivet helt tilbage i 1960, der er det største hit i USA de seneste 60 år.

Det er nemlig Chubby Checkers klassiker 'The Twist', som fik hele verden til at danse den famøse twist-dans, der har klaret sig allerbedst på hitlisten nogensinde.

0:00
Chubby Checker (nummer to fra højre) fik hele verden til at danse twist. Her er han fotograferet i London i 1961. (© Ritzau Scanpix)

Nummeret blev oprindeligt udgivet af Hank Ballard and the Midnighters i 1959, men blev altså først et verdenshit i Chubby Checkers version.

Se de ti mest succesfulde sange på Billboard Hot 100 her:

Top 10

  • 1: Chubby Checker 'The Twist' (1960)

  • 2: Santana feat. Rob Thomas 'Smooth' (1999)

  • 3: Bobby Darin 'Mack the Knife' (1959)

  • 4: Mark Ronson feat. Bruno Mars 'Uptown Funk' (2015)

  • 5: LeAnn Rimes 'How Do I Live' (1997)

  • 6: LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock 'Party Rock Anthem' (2011)

  • 7: Black Eyed Peas 'I Gotta Feeling' (2009)

  • 8: Los del Rio 'Macarena' (1996)

  • 9: Ed Sheeran 'Shape of You' (2017)

  • 10: Olivia Newton-John 'Physical' (1981)

Adele bag mest populære album

Blandt de danskere, der har opnået at ligge på den anerkendte hitliste, er kunstnere som Lukas Graham, Mø, Jørgen Ingmann, Aqua og Bent Fabricius-Bjerre – men ingen af dem er at finde på top 600 over de største hits de seneste 60 år.

Parallelt med listen over de største hits har Billboard også offentliggjort lister over de største kunstnere og de mest populære album de seneste 60 år.

Kunstnerlisten toppes af The Beatles, mens Adele står bag tidernes mest populære album med '21'.

0:00
Det mest populære album i USA gennem de 60 år, Billboard-hitlisten har eksisteret, er Adeles '21' fra 2011. Albummet modtog både en Grammy og en Brit Awards for 'Album of the Year'. (© adele.com)