Verdensstjerne i overraskende samarbejde med dansk musiker: 'Vi mødtes i fitness-centeret'

David Guetta har arbejdet sammen med verdens største stjerner, og nu har han lavet en sang med danske Morten.

De har været venner i mange år, og nu har de to dj's Morten Breum og David Guetta også lavet en sang sammen. (Foto: iamcre8tions/Stephane Cardinale © Ritzau Scanpix/Getty Images)

Han er manden bag nogle af de største hits gennem de seneste ti år.

David Guetta er ansvarlig for, at hele verden har sunget med på sange som 'Titanium', 'When Love Takes Over' og 'Sexy Bitch'.

Den franske dj og producer er en af de bedst betalte inden for sit felt og har navne som Rihanna, Justin Bieber og Sia på sin liste over samarbejdspartnere.

Nu har David Guetta så også lavet et samarbejde med den danske dj MORTEN med det borgerlige navn Morten Breum, der har brugt de seneste år på at gøre karriere i udlandet.

De to dj's har sammen med sangeren Aloe Blacc begået nummeret 'Never Be Alone', som du kan høre lige her.

0:00

Til dr.dk fortæller David Guetta, at det egentlig er lidt pudsigt, at de er endt med at lave det nye nummer sammen. For de har nemlig været venner i lang tid uden at lave musik sammen.

- Jeg tror, det er fem år siden. Jeg mødte Morten i træningscenteret i Los Angeles og anede ikke, han var dj. Jeg så bare en sindssyg fyr, der trænede som et bæst. Han var fuldstændig hæmningsløs. Og jeg var nødt til at fortælle ham, hvor vild han så ud, lyder det fra David Guetta, der fortsætter:

- Men der sagde han ikke, at han også er dj. Hvilket jo egentlig var ret sødt. Måske var han imponeret eller sådan noget, griner David Guetta.

David Guetta er 51 år og født i Paris i Frankrig. Han begyndte på livet som dj allerede som13-årig. (Foto: Ellen von Unwerth © Getty Images)

Mortens gode idé

Men selvom de har været venner i flere år, så er det altså først nu i 2019, at de to stjerner har slået pjalterne sammen rent musikalsk.

Morten Breum mener, at sol, måne og stjerner endelig stod rigtigt i forhold til at få et samarbejde op at stå.

- Vi har kke haft en lyd, der passede til os begge før nu. Vi har længe gerne ville lave noget sammen, men det skulle give mening først, og det gør det så nu, siger han.

Det er David Guetta enig i, og han afslører også, at det grundlæggende er Morten Breums fortjeneste, at sangen kom til verden.

- Morten kom til mig med en idé, som jeg syntes var virkelig stærk. Vi har snakket om, at der mangler en ny lyd for dj's. Og vi synes, vi har den sang nu, siger David Guetta og fortsætter:

- Nordiske kunstnere har noget lidt anderledes, og Morten kom bare med en original lyd, som virkelig tiltalte mig. Jeg skrev en sang ovenpå, som vi så fik Aloe Blacc til at synge, og jeg synes, resultatet er blevet rigtig godt og ret særligt.

David Guettas liste over prominente gæstestjerner er lang. Her ses han med rapperen Nicki Minaj, som han har lavet flere sange sammen med. (Foto: John Shearer © Getty Images)

'En arbejdshest uden sammenligning'

Morten Breum har da også kun ros til overs for samarbejdet med den erfarne David Guetta, som han kalder 'superlærerigt og inspirerende':

- Han er en arbejdshest uden sammenligning, så det er med at holde tungen lige i munden, siger Morten Breum, der særligt er imponeret over David Guetta enestående evne til at stykke et gedigent hit sammen.

- David afskiller sig fra andre dj's, fordi han har et helt unikt 'pop-øre'. Hans forståelse for popmusik er fantastisk, og han formår at blande det ellers så ofte minimalelektroniske univers med popmusik. Og det gør bare, at han har lavet nogle af de største hits i verden.

Morten Breum fik et gennembrud i 2010, da han gik sammen med Nik & Jay på nummeret 'Fest', der blev en sand landeplage. Og snart er de to parter tilbage sammen igen, for 1. august udkommer deres fælles sang 'Magnolia'. (© Getty Images)

Der skal da heller ikke herske tvivl om, at David Guetta gør sig mange overvejelser om, hvem han vælger at arbejde sammen med for at kreere stribevis af hits.

- Nogle gange er musik ikke så kompliceret. Det handler om at have en vision. For du kan godt arbejde med fantastiske musikere, men det betyder ikke, at de nødvendigvis har noget originalt at sige. Og det vigtigste for mig er at høre noget friskt hver gang, siger David Guetta og tilføjer:

- Og den originalitet føler jeg, Morten havde med sig.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk