Verdensstjerne slår rekord - igen: 'Han spiller på følelser, vi alle kender'

Drake slår med ny rekord navne som Aretha Franklin og Stevie Wonder.

Drake er kendt for at opsnappe trends og bruge dem til sin egen fordel. I 2020 udgav han blandt andet 'Toosie Slide', der havde to formål at blive et hit på videoplatformen TikTok. (Foto: Christopher Polk © Getty Images)

Han er den første musiker, der nogensinde har opnået over 50 milliarder streaminger på tværs af alle globale musikplatforme, og så har han selvfølgelig også rekorden for flest sange på den amerikanske singlehitliste Billboard Hot 100.

Drake er kendt for at slå rekorder på stribe - og nu har han gjort det igen.

Med sin seneste single, 'Laugh Now Cry Later', har han - som den første nogensinde - nu haft 21 sange, der har toppet Billboards Hot R&B/Hip-Hop-hitliste.

Med hittet overgår han dermed store, ikoniske navne som Aretha Franklin and Stevie Wonder, der begge har 20 hits, der har toppet listen, siden dens oprettelse i 1958.

Sangen, der udkom for lidt over en måned siden, har rapperen Lil Durk med som feature og har i skrivende stund over 259 millioner streams på Spotify. Hvorfor sangen nu har slået rekord, er der en særlig grund til, fortæller musikekspert og vært på P3 Pelle Peter Jencel:

- Jeg tror ikke nødvendigvis, at 'Laugh Now Cry Later' har slået rekord alene på grund af selve sangen. Den har nærmere slået rekord, fordi Drake er så stor en stjerne, at alle radiokanalerne og streamingstjenesterne i USA smider Drake på deres lister, hver gang han udgiver noget. Det betyder ikke, at sangen er dårlig. Tværtimod.

Lyt til hittet 'Laugh Now Cry Later' lige her:

0:00
I 2019 vandt Drake hele 12 priser på én aften til Billboard Music Awards som den første nogensinde. Sidst han gæstede Danmark var tilbage i 2017, da han gav koncert i Royal Arena. (Foto: Prince Williams © 2018 Prince Williams)

En relaterbar verdensstjerne

Men hvordan er det, at Drake formår at slå den ene rekord efter den anden, tænker du nu måske?

Det findes der ikke et entydigt svar på, fortæller Pelle Peter Jencel:

- Alle Drakes sange følger en speciel opskrift, der er utrolig stærk. For det første er han utrolig relaterbar, fordi hans sange ofte spiller på følelser, som vi alle kender. Man kan relatere til dem, uanset om man er millionær eller gymnasieelev. Det er store menneskelige emner som kærlighed, glæde og svigt for bare at nævne nogle, fortæller Pelle Peter Jencel og fortsætter:

- Og så er han god til altid at alliere sig med spændende kunstnere og producere, der ofte giver sangene noget kant. På 'Laugh Now Cry Later' er Lil Durk med, og han tilføjer den ret bløde sang noget gadetroværdighed. Det fortæller omverdenen, at Drake stadig har styr på, hvad der sker i rapgenren, selvom han selv er blevet en global popstjerne, hvilket gør, at han ikke vokser fra sine oprindelige fans.

Du kan lytte til Drakes 'God's Plan' her, imens du læser videre:

0:00

Drake udgav sin første ep, 'Room for Improvement', tilbage i 2006 og har i dag milliarder af streams på Spotify. Udover at mestre rap- og R&B-genren, har han også udgivet sange på spansk og arbejdet med artister som Kendrick Lamar, Rihanna, Bad Bunny og Nicki Minaj for bare at nævne nogle.

Der er således ikke nogen tvivl om, at Drake er en af de største artister, der overhovedet findes, fortæller Pelle Peter Jencel.

- Han utrolig dygtig musikalsk og har et sublimt talent for melodier og tekster, og så har han været med til at definere, hvad popmusik er i dag. Det er ofte en blanding af alle former for rap, melodiøs sang, simple beats og tekster om relaterbare emner. Og så er han barn af det genreløse univers, der betyder, at han laver det musik, han har lyst til, og låner lidt fra alle verdenshjørner. Derfor er der også ofte noget for enhver smag.

2021 bliver Drakes år

Det er to år siden, at Drake udgav sit seneste studiealbum, 'Scorpion', men for lidt over en uge siden annoncerede den canadiske stjerne, at hans nye album, 'Certified Lover Boy', udkommer i januar 2021.

Og hvis du spørger Pelle Peter Jencel, kan vi godt forvente, at albummet kommer til at byde på lidt af hvert.

- Jeg tror, at det bliver lidt af en blandet landhandel som de fleste af Drakes tidligere album. Der kommer både til at være grime, trap, dancehall og selvfølgelig rap, som bliver pakket ind i store produktioner og letgenkendelige omkvæd, fortæller Pelle Peter Jencel, der regner med, at Drake kommer til at slå nye rekorder i fremtiden.

- Drake skal nok blive ved med at slå rekorder, fordi han er så stor, vigtig og talentfuld en stjerne, at når han udgiver noget, så har det så højt et niveau, at det aldrig går helt galt.

FacebookTwitter