Verdensstjerner danner ny supergruppe: 'De kan skabe noget stort'

Det er de to hitmagere Bruno Mars og Anderson .Paak, der er gået sammen under duoens nye navn Silk Sonic.

Hitmagerne Bruno Mars (th.) og Anderson .Paak har dannet supergruppen Silk Sonic og er i dag ude med den nye single 'Leave The Door Open'. (Foto: pressebillede © Warner Music)

Bruno Mars og Anderson.Paak.

På mange måder er de to stjerner lyden af utallige hits og funky moves, der har fået verdens dansegulve til at ryste de seneste år.

Førstnævntes hitbaskere tæller blandt andet '24K Magic', 'Treasure' og 'Finesse' for bare at nævne nogle stykker, mens Anderson.Paak ligeledes har tryllebundet festen med hits som 'Come Down' og 'Tints'.

Sammen har de langt over 40 millioner månedlige lyttere på Spotify, og nu har de to musikere minsandten slået pjalterne sammen og dannet supergruppen Silk Sonic - et samarbejde, der ikke kommer bag på radiovært og musikekspert på P3 Nynne Givskov.

- De er på ingen måde fremmede for hinanden. Anderson.Paak har blandt andet varmet op for Bruno Mars på hans tidligere turné. Alligevel har de holdt kortene tæt på kroppen og ikke teaset for samarbejdet, og derfor er samarbejdet selvfølgelig en overraskelse. Jeg er overbevist om, at projektet kommer til at løfte dem begge, for de supplerer hinanden til perfektion, fortæller hun og tilføjer:

- Bruno Mars er en certificeret hitmaker. Alt, han laver, bliver en succes. Anderson.Paak er en af de mest kreative kunstnere for tiden, og han har bare en unik, funky lyd. Man er ikke i tvivl om, det er Anderson.Paak, når man hører hans musik. Sammen kan de skabe noget stort.

Og det har de - hvis du spørger Nynne Givskov - måske allerede gjort på deres første single, 'Leave The Door Open', der er udkommet i dag, og som på ingen måde skuffer, mener hun.

- Den gør alt det, den skal gøre. De har en fælles kærlighed for retrolyd og æstetik. Det er 60'er- og 70'er-inspireret score-musik, og de bruger begge deres styrker og løfter hinanden på den måde. Og så er de bare vildt charmerende, og det smitter af på nummeret. De er indbegrebet af hvide smil og smørhår, og det fungerer.

Lyt til den nye single 'Leave The Door Open' lige her:

0:00

Singlen er første udspil fra et kommende album fra Silk Sonic, men hvis du er nervøs for, at de to musikere nu har opgivet deres solokarrierer og fremover kun vil lave musik under fælles fane, kan du ånde lettet op, fortæller Nynne Givskov.

- Jeg tror og ønsker, at albummet bliver fedt. Singlen sparker røv, og de har fået lov til at blære sig med deres fælles kærlighed for soul og funk, så forventningerne er ikke blevet mindre. Jeg er dog ret overbevist om, at deres solokarrierer ikke stopper her. De har begge to mange gode år tilbage i dem, hvor Anderson.Paak snart er klar til de helt store festivalscener, og Bruno Mars vil fortsætte med at lave hits i fremtiden.

Der er altså ingen tvivl om supergruppens potentiale, men faktisk er Bruno Mars og Anderson.Paak langt fra de eneste stjerner, der har forsøgt at danne en ny gruppe.

Her er tre andre sammensatte supergrupper, der tidligere er blevet dannet af succesfulde solister.

1

Charli XCX, The 1975 og No Rome

Charli XCX (billedet), The 1975 og No Rome har dannet en supergruppe, der dog ikke har et officielt navn. Fredag udgiver de den helt nye single 'Spinning' sammen. (Foto: Don Arnold/TAS18 © Getty Images)

Tilbage i februar annoncerede Charli XCX, at hun ville sammensætte en supergruppe med det britiske rockband The 1975 og musikeren No Rome.

I dag er deres første single, 'Spinning', så landet på diverse streamingtjenester, og mon ikke vi kommer til at høre mere fra dem fremover.

Charli XCX er i hvert fald ikke tvivl om gruppens potentiale.

- Jeg synes, No Rome og gutterne fra The 1975 er så talentfulde. Det er så fedt at lave musik med dem, og på en måde føler jeg, at vi alle taler samme musikalske sprog, skriver hun blandt andet på det sociale medie Twitter.

Rygtet slap allerede ud tilbage i 2019, hvor Matthew Healy fra The 1975 afslørede, at han havde sendt Charli XCX et beat.

- Jeg sendte hende et beat klokken 5 om morgenen og vågnede op til et monsterhit, skrev han blandt andet og tilføjede i en række tweets, at Charli XCX var "en fucking musikalsk styrke".

Om tweetet drejede sig om netop 'Spinning' vides ikke, men kærligheden mellem gruppens medlemmer er vist ikke til at tage fejl af.

Før stjernernes samarbejde har de alle haft gang i deres egne solokarrierer. Eksempelvis har Charli XCX en række album bag sig, ligesom hun var med på Iggy Azaleas nummer 'Fancy', der blev nomineret til to Grammy-priser i 2014.

The 1975 har haft flere album, der er strøget ind som nummer ét på hitlisten i Storbritannien, mens det mere ukendte blad No Rome har udgivet musik siden 2011.

Hør den nye single 'Spinning' lige her:

0:00
2

Apparatjik

Danske Jonas Bjerre er forsanger i gruppen Apparatjik, når han ikke laver musik og optræder med det danske Mew. (Foto: Chung Sung-Jun © Getty Images)

En gruppe bestående af medlemmer fra danske Mew, engelske Coldplay, norske A-ha og en Grammy-vindende producer - hvorfor ikke?

Det er nemlig lige præcis det, der gør sig gældende i gruppen Apparatjik.

Gruppen består af Mews forsanger Jonas Bjerre, bassisten fra Coldplay, Guy Berryman, guitaristen og keyboardspilleren Magne Furuholmen og den Grammy-vindende svenske producer Martin Terefe.

De fire musikere gik i 2008 sammen for at indspille et velgørenhedsalbum for menneskerettigheds-organisationen Survival International, der sætter fokus på stammefolk i verden.

Derfor blev deres musik da også brugt i dokumentarserien 'Amazon', der netop handler om livet i en række af verdens oprindelige folkeslag.

Gruppen har udgivet to de studioalbum 'We Are Here' (2010) og 'Square Peg in a Round Hole' (2012) og har i dag lidt over 2.500 månedlige lyttere på Spotify.

Lyt til Apparatjiks 'Antlers' lige her:

0:00
3

LSD

Sia (billedet) er en del af gruppen LSD, der også består af Diplo og Labrinth. Selvom gruppen ikke har udgivet musik de seneste tre år, har de stadig over fem millioner månedlige lyttere på Spotify. (Foto: Joel Ryan © Scanpix)

En supergruppe, der må siges at have haft en del mere succes, er LSD.

Gruppen blev dannet i 2018 og består af hitmagerne Sia, Diplo og Labrinth. Alle har de haft store solokarrierer, og der var derfor store forventninger til trioen.

Alligevel opnåede supergruppen kun lunken succes - i hvert fald hvad anmeldelserne angår. Deres første og eneste album, 'Labrinth, Sia & Diplo Present... LSD', fik blandede anmeldelser, hvor blandt andet musikmediet NME gav dem tre ud af fem stjerner, mens Pitchfork kun gav dem en score på 3,2 ud af 10.

Alligevel har gruppen i dag over fem millioner månedlige lyttere på Spotify, hvor hittet 'Thunderclouds' har over 400.000 millioner afspilninger alene.

Selv har Labrinth udtalt, at gruppen var tænkt som et sted, hvor de tre musikere kunne slippe deres kreative og visuelle ideer løs.

- Vi klæder os ud i skøre outfits og fjoller rundt med skøre visuelle tanker. Fordi vi er tre, føles det ikke som at være frontmand, og det giver os mulighed for at være så "fucked op", som vi ønsker, og det fungerer.

Det vides ikke, om vi får mere musik fra supergruppen, men på twitter har Diplo afsløret, at han arbejder på ny musik med LSD-medlemmet SIA.

Hør LSD's megahit 'Thunderclouds' her:

0:00
Facebook
Twitter