Verdensstjerner gør fælles comeback med nyt sommerhit: 'Det bliver ikke større'

Der har været relativt stille omkring Ed Sheeran og Justin Bieber siden 2017. Indtil nu.

Tilsammen har Ed Sheeran og Justin Bieber 59.618.766 månedlige lyttere på Spotify. Og nu har de så udnyttet deres popularitet og er gået sammen i forsøget på at lave det næste store sommerhit. (Foto: Ian Gavan & Mario Anzuoni © Ritzau Scanpix/Getty Images)

De to vel nok største mandlige stjerner på den musikalske himmel er klar til at indtage hitlisterne igen.

Den britiske spillemand Ed Sheeran har slået pjalterne sammen med det canadiske ungdomsidol Justin Bieber, og de har netop udgivet deres fælles single 'I Don't Care'.

- Det er kæmpestort! Det bliver ikke større. Det er jo de to største mandlige artister, der er. De beviste med Justin Biebers 'Love Yourself', som Ed Sheeran skrev og sang kor på, at de er megagode sammen, så folks fokus på den nye sang er enorm, lyder vurderingen fra pop-eksperten Christoffer Gregersen, der er vært på 'Den lille poptur' på P7 Mix.

- Det er ikke hver dag, man ser store stjerner lave en sang sammen, siger han.

Lyt til sangen, mens du læser, her:

0:00

Justin Bieber udgav sidst et album i 2015, da han tog verden med storm med 'Purpose', der indeholdt hits som den førnævnte 'Love Yourself', 'Sorry' og 'What Do You Mean?'.

Christoffer Gregersen håber, den nye duet med Ed Sheeran er et forvarsel om, at Bieber snart vender tilbage med meget mere musik.

- 'Purpose' var et af de bedste popalbum igennem de seneste ti år. Så det her nummer kan forhåbentlig kickstarte hans karriere igen og holde gryden i kog hen over sommeren, inden der venter meget mere musik fra Justin Bieber, siger han.

Overraskede ved amerikansk festival

Nummeret markerer et comeback for begge artister, der har holdt pause fra deres arbejde som hitliste-konger i et godt stykke tid.

Justin Bieber smadrede godt nok alle rekorder med sin optræden på Louis Fonsi og Daddy Yankees verdenshit 'Despacito' i 2017, men siden da er det mest blevet til et par mindre gæsteoptrædener på andre kunstneres sange.

Og først for nylig vendte han tilbage til scenen, da han poppede op under Ariana Grandes koncert på den amerikanske festival Coachella, hvor Justin Bieber da også afslørede, at der snart kommer et nyt album fra ham.

Til gengæld har sangerens privatliv stået i forgrunden igennem det seneste års tid, når han har gjort sig bemærket ved at tale åbent om sit mentale helbred, ligesom hans ægteskab med modellen Hailey Bladwin også var en popkulturel begivenhed.

Den 25-årige sanger har i et opslag på sin Instagram-profil forklaret, hvorfor han har været væk fra rampelyset i nogen tid.

- Jeg har turneret hele mit teenageliv og i mine tidlige 20'ere. Jeg indså, som I nok kunne se, at jeg ikke var glad på min sidste turné. Det fortjener jeg ikke, og det fortjener I ikke, skrev sangeren blandt andet i sit opslag.

I samme stil var Ed Sheeran også hyperaktuel i 2017, da han ligeledes toppede alverdens hitlister med sit tredje album '÷' og sangene 'Shape of You' og 'Perfect', der dominerede højttalere og hørebøffer rundt omkring på kloden.

Siden da har der været forholdsvis stille fra den britiske singer-songwriter.

Ingen havde set det komme, da Justin Bieber pludselig poppede op under Ariana Grandes stort anlagte Coachella-show. Her gav han en optræden med sit hit 'Sorry'. (Foto: Kevin Mazur © Getty Images)

Hitproducer er det hemmelige våben

Christoffer Gregersen er dog stensikker på, at deres nye, fælles nummer nok skal positionere de to stjerner på det musikalske landkort endnu engang.

- De er begge kendt for deres altid stærke melodier. Men på 'I don't Care' er det mere denne her sommer-vibe, de caribiske undertoner og deres rytmiske måde at synge på, der gør den til et sommerhit, siger han og påpeger, at nummeret heller ikke er så enerverende som tidligere sommerhits måske har haft en tendens til at være:

- Den skærer ikke i ørerne. Den har til gengæld heller ikke samme ørehænger-værdi som for eksempel 'Despacito' eller 'Uptown Funk'. Men så kan den køre på repeat længere og være med til at skabe en sommerstemning hos folk, siger han.

Og så har de to sangere i øvrigt allieret sig med manden, der står bag flere hits end nogen anden.

Den svenske sangskriver og producer Max Martin har tidligere arbejdet sammen med navne som Britney Spears, Ariana Grande, Taylor Swift og Katy Perry og står også bag Justin Bieber og Ed Sheerans nye bud på et sommerhit.

- Det bestemt ikke ligegyldigt, at det er Max Martin, der har siddet bag knapperne. Hvis der er noget, han forstår sig på, så er det de gedigne pophits. Og denne her lethed, han giver til nummeret, gør, at det ikke er en klassisk sang med vers, en opbyggende bro og så et kæmpe omkvæd.

Til sommer gæster Ed Sheeran Danmark, når han giver to udsolgte koncerter foran sammenlagt 86.000 mennesker i Tusindårsskoven i Odense den 27. og 28. juli.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk