'Vi sprang op og skreg': Verdensstjerne sagde ja til at lave sang med danske Mads Christian

Hitmageren Sean Kingston medvirker på ny single fra Mads Christian Lyhne.

Det kom som en meget glædelig overraskelse, da Sean Kingston svarede tilbage på Mads Christian Lyhnes besked på Instagram. Fredag udgav de så en single sammen. (© (c) Ritzau Scanpix /Mads Christian Lyhne)

Forestil dig, at du på Instagram skriver til store, amerikanske musikere. Du håber, de gerne vil lave noget musik sammen med dig.

Man kan jo i hvert fald ligeså godt prøve lykken, tænker du.

Og pludselig svarer dit barndomsidol tilbage! Han svarer endda, at han er interesseret i at høre mere om dit musikprojekt.

Idolet er 00'er-hitmageren Sean Kingston, og den håbefulde musiker er danske Mads Christian Lyhne.

Natten til fredag udkom så singlen, det hele handler om, nemlig 'Ligesom mig'.

Sean Kingston, med det borgerlige navn Kisean Anderson, står blandt andet bag monsterhittet 'Beautiful Girls' og Justin Biebers 'Eenie Meenie'.

Hør 'Ligesom mig', mens du læser videre:

0:00

Et lykketræf

Det var egentlig med et ønske om at udgive ny musik på engelsk, at Mads Christian Lyhne fik idéen om at række ud til nogle af de store stjerner i USA for at lave et musikalsk samarbejde.

Derfor blev der også skudt med spredhagl på Instagram:

- Jeg skrev til Fetty Wap, Akon, Lil Mosey og CeeLo Green, fortæller Mads Christian Lyhne.

Men det var et samarbejde med Sean Kingston, der var drømmen. Allerede som niårig sad Mads Christian hjemme i sofaen og spillede covers af idolet.

Mads Christian Lyhne har været fan af Sean Kingston, siden han var barn. Han var derfor mere end almindeligt starstruck over at arbejde sammen idolet på sin nye single. (© Mads Christian Lyhne)

En langsommelig proces

Men fra den første besked på Instagram til det færdige produkt gik der over et år.

Mads Christian og hans hold sendte flere forskellige engelske sange af sted til den amerikanske stjerne. Hver gang måtte de vente længe, før de fik svar.

I én af venteperioderne blev de enige om at prøve at sende en dansk sang af sted. Sean Kingston var heldigvis med på idéen.

- Så gik jeg i studiet med Oochie-brødrene og producer Andreas Mark, hvor vi lavede 'Ligesom mig', der trækker på en masse referencer til Sean Kingstons egne sange og lyd.

Og det var en strategi, der gav pote.

- "This is the one" skrev han (Sean Kingston) bare, da han havde hørt sangen, fortæller Mads Christian Lyhne, der i øvrigt havde det ret vildt over at skrive frem og tilbage med barndomsidolet.

- Jeg er jo verdens største Justin Bieber-fan, så at skrive frem og tilbage med Sean Kingston, der har lavet musik sammen med Bieber, var for vildt. Jeg følte mig næsten som Justin Bieber selv, griner Mads Christian Lyhne.

Glæden var også nem at få øje på, da den amerikanske R&B-stjerne en aften helt simpelt skrev "done" i en besked til den danske musiker efter mere end et års online-kommunikation.

To timer senere landede Kingstons indspilning af det vers, der fremgår af den nye single, i mailindbakken.

- Jeg sad i sofaen med min far, da hans vers landede i min indbakke. Vi sprang begge to op og skreg, fortæller en stadig tydeligt begejstret og hurtigttalende Mads Christian Lyhne i telefonen.

0:00

Det svære gennembrud

Mads Christian Lyhne blev landskendt, da han i 2016 sang sig hele vejen til X Factors liveshows.

Alligevel har det været svært for den unge musiker for alvor at skabe det gennembrud, han har drømt om hele sit liv.

- Jeg føler, det er svært at breake igennem. Nu føler jeg, at det er min tur.

Og allerede kort tid efter udgivelsen af singlen 'Ligesom mig', føler han en helt anden energi omkring hans musik:

- Det er første gang, at det er gået ægte hurtigt i starten. Det er totalt spændende, fortæller han.

At opmærksomheden omkring hans nye sang skyldes et samarbjede med hans store idol, gør ikke glæden mindre.

- Det er en kæmpe drengedrøm, der er gået i opfyldelse. Jeg har endda bestilt en kæmpe plakat af vores cover, afslutter han leende.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk