Vil du på ridetur med Madonna? For 750.000 kroner har du chancen

Sangerinden sætter en ridetur og et privat fotoshoot til salg i den gode sags tjeneste. Genialt, mener ekspert.

Har du penge nok, kan du tilbringe en dag til hest med popdronningen Madonna. (Foto: Getty Images)

Står du med 750.000 kroner til overs, så har du nu chancen for at komme af med dem – og samtidig støtte en god sag -, når den årlige velgørenhedsauktion, Monte Carlo Galla, i aften løber af stablen i Monaco.

Bag arrangementet står Prins Albert af Monaco, og målet med de indsamlede penge er blandt andet at bekæmpe forurening med plastik i verdens have og at redde havets truede arter.

Pengene skal skrabes ind ved en storstilet auktion, hvor flere kendte har sat forskellige objekter og oplevelser til salg - nogle mere spøjse end andre.

Lyt til Madonnas kæmpehit 'Material Girl' fra 1985, mens du læser videre.

Kom på ridetur med popdronningen

Én af dem, der har valgt at støtte den gode sag, er sangerinden Madonna, der har sat en række eksklusive - og lidt pudsige - varer til salg.

Køberne ved årets auktion har blandt andet muligheden for at byde på en eksklusiv eftermiddag i popdronningens selskab.

Her trækker 60-årige Madonna, der for nyligt flyttede til Portugal, i kusketøjet og byder på en ridetur til hest rundt i det portugisiske landskab.

Madonna agerer guide på turen, der både skulle lægge vejen forbi skov og strand, og køber har mulighed for at invitere op til fem heldige gæster med på den eksklusive ridetur.

Pr-agent og manager Elisa Lykke, der har mange års erfaring med netop kombinationen af velgørenhed og kendisser, er begejstret for Madonnas bidrag til auktionen, som hun kalder 'genialt'.

- Jeg synes, at Madonnas ridetur er den ultimative vare til sådan en auktion. Den er personlig, og køberen får sig en helt unik oplevelse. Og jeg tror da, der er mange, der gerne vil møde Madonna. Hun er et kæmpe ikon, så hvem vil ikke på ridetur med hende i Portugal? Jeg synes, det er en genial vare i den her sammenhæng, når der skal samles penge ind, siger hun.

I 2005 var Madonna ude for en rideulykke, hvor sangerinden faldt af en hest og brækkede tre ribben, kravebenet og en arm. Her ses hun få måneder senere, hvor hun som gæst i 'The Late Show' red rundt i New Yorks gader sammen med talkshowets vært, David Letterman - hendes første ridetur efter ulykken. (Foto: Arnaldo Magnani © 2005 Arnaldo Magnani)

Ekspert om ridetur: Det er god pr

Er en eftermiddag i ridebukser ikke lige dig, har du også mulighed for at brænde din formue af på et privat fotoshoot med dig som model og Madonna som instruktør eller lægge vejen forbi Madonnas eget musikstudie i London og smuglytte til sange fra sangerindens kommende album.

Startbuddet på alle tre ting lyder på 100.000 euro svarende til cirka 750.000 danske kroner.

Men udover penge til den gode sag er der, ifølge Elisa Lykke, også masser af pr at hente for både de kendte og organisationerne bag en velgørenhedsauktion, som den i Monaco.

- Først og fremmest får organisationerne en enorm synlighed. Det er vanvittigt afgørende for dem, at de har en kendt ambassadør, som kan skabe synlighed og opmærksomhed omkring deres sag, siger hun og fortsætter;

- Samtidig viser Madonna, ved at deltage i sådan et arrangement, at hun er uselvisk og ydmyg. Hun vil gerne bruge tid på det her, og viser, at hun kan sætte andres behov forrest.

Sangerinden Ariana Grande afholdte i kølvandet på terrorangrebet i Manchester i 2017 en velgørenhedskoncert, hvor hun på tre timer fik indsamlet over 20 millioner kroner. (Foto: Getty Images)

Velgørenhed kan vende et dårligt image

Det er langt fra første gang, at de kendte sælger ud fra gemmerne eller donerer penge i den gode sags tjeneste.

Med alt fra støtte-sange og -koncerter til auktioner og egne støtteorganisationer har musikere, skuespillere og andre stjerner en lang tradition for at stå forrest i den gode sags tjeneste.

Ifølge Elisa Lykke kan der dog også ligge mere til grund for det velgørende arbejde end blot et godt hjerte og håbet om god karma.

- Man skal ikke underkende, at der også kan være en masse strategi i det her. Velgørenhedsarbejde kan redde folk med et dårligt image, da det er virkelig god pr. Har man som kunstner ikke været aktuel i et stykke tid eller måske været igennem en mindre shitstorm, så er velgørenhedsarbejde en god måde at vende sit image på, siger hun.

Udover en ridetur med Madonna kan interesserede købere ved aftenens auktion blandt andet også byde på en signeret guitar fra sangeren Mick Jagger, en tur til Formel 1 i selskab med Prins Albert eller en Micheline-middag i Himalayabjergene.

Du kan se hele udbudet af auktionsvarer her.

I 2017 bortauktionerede popsangerinden Britney Spears dette maleri, hun selv stod bag, for den nette sum af 65.000 kroner, da hun samlede ind til ofrene for masseskyderiet i Las Vegas samme år - og lad os bare være ærlige, det var nok ikke Britneys kunstneriske evner, der var skyld i det høje prismærke.  (Foto: Getty Images)