Ville egentlig være håndboldspiller: Nu står 20-årigt sangtalent over for sit store gennembrud

Fredag aften optræder Alexander Oscar foran hele Danmark i bedste sendetid.

På sin 20 års fødselsdag spillede Alexander Oscar på Smukfest.Fredag aften gælder det hundredtusindvis af seere på DR1 i bedste sendetid. (© SONY Music Denmark)

Du kender måske ikke hans navn, men du har med garanti hørt hans musik i radioen. Også mere end én gang.

På trods af sine blot 20 år har Alexander Oscar nemlig allerede hittet stort med sangene 'Number', 'Ocean View' og senest 'Coffee Table'. Førstnævnte har i skrivende stund næsten 15 millioner streams på Spotify.

Lyt til 'Number', mens du læser videre.

0:00

Han har også opvarmet for den norske tvillinge-sensation Marcus & Martinus i et propfyldt Boxen i Herning, spillet for et begejstret publikum på årets Smukfest og sunget kor for bandet L.I.G.A til Zulu Awards.

Men fredag aften står Alexander Oscar over for sit helt store, folkelige gennembrud, når han går på scenen som ugens musikalske stjerne i DR1-programmet LIVE.

- Jeg glæder mig sindssygt meget til i aften, fortæller Alexander Oscar.

- Jeg elsker at optræde og stå på scenen og sprede god energi. Og det kommer jeg også til i LIVE. Tv er meget anderledes, end når man spiller til en 'rigtig' koncert. Man spiller jo for et publikum, der ikke rigtig er der foran én, men sidder ude i stuerne, og det er noget, man lærer rigtig meget af.

- København er dejlig, men det er også lidt mærkeligt at være væk fra sine venner og familie, siger Alexander Oscar, som flyttede til København i begyndelsen af september. (© SONY Music Denmark)

Ville være håndboldspiller

På trods af sin unge alder mangler den imødekommende Aarhus-dreng, der netop er flyttet til København, ikke erfaring, når det kommer til musikken.

Allerede som 13-årig skrev han kontrakt med producerduoen Remee og Chief 1, der havde spottet ham gennem de videoer, som han lagde op på Facebook og Youtube.

- Én af mine videoer blev populær på Facebook, og så blev jeg kontaktet, og så er det egentlig bare gået derfra, fortæller Alexander Oscar, der er vokset op med sin mor og bror i Skejby ved Aarhus.

Han troede ellers længe, det var håndbolden, der skulle blive hans levevej.

- Jeg troede, at jeg skulle være håndboldspiller, da jeg voksede op. Men jeg fik en skade i skulderen, da jeg var 13, og så kastede jeg mig over musikken i stedet. Jeg kunne ikke spille i over et halvt år, og så begyndte jeg at synge rigtig meget og lægge coversange på nettet. Da jeg så blev rask igen, havde jeg ikke rigtig lyst til at spille håndbold mere - så ville jeg hellere synge.

Lyt til Alexander Oscars seneste hit 'Coffee Table' her.

0:00

Ville droppe ud af gymnasiet, men gennemførte

Den musikalske drøm har fyldt så meget hos Alexander Oscar, at han flere gange har overvejet at droppe ud af gymnasiet.

Huen kom dog alligevel på før sommerferien.

- Jeg blev færdig som student i sommer, og det gik godt. Alt det, der skete med 'Number' på det tidspunkt, skete lige samtidig med mine eksamener. Jeg skulle lige pludselig rejse meget mere end før, samtidig med at jeg skulle sørge for, jeg ikke klarede mig skidt til eksamenerne.

- Jeg prøvede at overtale skolen til at sige god for, at jeg havde meget fravær på grund af musikken - ligesom de kan sige god for dem, der dyrker elitesport - så længe jeg passede min skole, og det fik jeg lov til.

Med en veloverstået studentereksamen i bagagen kan han dermed drage videre ud på sin musikalske rejse. Sammen med sin kæreste, der stadig bor i Aarhus.

- Jeg synes, vi er meget gode til at finde tid til hinanden. Hun arbejder også en del, og vi er gode til at respektere, at vi har hver vores hverdag.

- Hun bor stadig i Aarhus, men når vi så har tid, så bruger vi den sammen og hygger og tager ud og spiser. Vi er gode til at finde tid, selv om det selvfølgelig også er en udfordring.

Album klar i 2019

Nu er det definitive gennembrud så tæt på, at Alexander Oscar næsten kan smage det.

Han afbrød sit samarbejde med Remee og Chief 1 for i stedet at skrive kontrakt med Sony Music, hvilket indtil videre har kastet tre singler af sig.

Nu skal han snart bide skeer med den udfordring, det er at skulle levere varen i bedste sendetid på DR1. Og som om det ikke er nok, barsler det unge sangtalent også med et helt album.

- Det er bare 110.000 procent musik nu! Det er det fandeme. Hele næste måned (oktober, red.) bliver super, super travl. Det hele går bare, som det skal, og jeg glæder mig sindssygt meget til at komme ud med mere musik. Hvis det stod til mig, skulle det hele udgives på en uge, siger han.

Både Alexander Oscar og hans fans må dog væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

- Vi lukker albummet i næste måned (gør albummet færdig, red.). Det er mange års arbejde, der kulminerer. Jeg kan ikke afsløre, hvornår albummet kommer, men det bliver i første kvartal 2019. Jeg glæder mig som et lille barn!

Alexander Oscars musik kan bedst beskrives som progressiv og moderne pop, men byder også på en god portion melankoli.

- Der er flere overraskelser på albummet. Det er jo bare mine følelser, og det vil jeg gerne ud med. Det er en drøm, der går i opfyldelse at få lov til at lave et helt album.