'What! Der må være sket en fejl': Sarah Sofie blev opdaget af stjernerapper - nu hitter hun med sine egne sange

Sangeren Saso droppede ud af sit studie og ringede rundt til alle for at satse på sin musikdrøm.

Hvad gør du lige, når du kan mærke, du er på vej i en forkert retning i livet, og din store drøm presser på for at blive udlevet?

Jo, hedder man Sarah Sofie Malmros, så dropper man ud af sit studie, griber sin telefon og går i gang med at google telefonnumre.

I dag laver hun musik under navnet Saso og har for nylig udgivet debut-ep'en 'Men I Like'.

Men for to år siden læste hun på Copenhagen Business School og var i tvivl om, hvad hun skulle stille op med sin drøm om at synge og lave musik.

Det fortalte hun fredag i radioprogrammet 'Ny lyd' på P3, hvor hun også optrådte live.

- Jeg gik på CBS og fandt en dag pludselig ud af, at der var noget, der ikke føltes rigtigt i min mave. Der var noget, der føltes forkert, og derfor skulle der ske noget andet, sagde 22-årige Saso.

Og dén følelse handlede hun straks på.

- Samme dag ringede jeg rundt til alle, jeg havde en lillebitte idé om kunne have en forbindelse til musikbranchen. Jeg kunne godt lide at synge på trods af, at jeg aldrig har gået til musik, men jeg kunne mærke, at hvis det skulle være noget andet, og det skulle være vildt, så skulle det være dét.

Selvom Saso godt selv kunne høre, hvordan hendes forespørgsler måtte lyde i den anden ende af telefonlinjen, holdt hun sig ikke tilbage.

- Jeg ringede blandt andet til en fyr, jeg engang havde mødt på en optagelse til en musikvideo. Okay, så jeg finder nummeret og ringer op til ham helt febrilsk: "Øh, kan du huske mig, nu skal du høre, okay, nej, det kan du ikke. Men kan du huske dengang – jeg har engang spillet guitar, og nu kunne jeg godt tænke mig at synge, så hvem skal jeg ringe videre til herfra?", fortalte hun i radioen.

Se Saso optræde med sommerhymnen 'Damn' i 'Ny lyd' på P3 i videoen øverst.

Kendt rapper skaffede en pladekontrakt

Men indsatsen gav pote. Hun blev sat i forbindelse med nogen, der hjalp hende med at få lavet og udgivet sin første sang. I samme uge droppede hun ud af sit studie.

Og før hun vidste af det, fik hun anerkendelse fra en helt uventet side. En af landets største rappere var nemlig faldet over hendes sang.

- En dag kigger jeg på Instagram, som man jo gør, og i direct messages er der en besked fra Sivas. Jeg tænker: "What! Hvad fanden går det ud på, han må have tagget forkert, eller der må være sket en fejl."

- Så står der bare så pænt: "Hey, hvorfor har du ikke fortalt, du laver musik?" Og jeg tænker: "Fordi… Det ved jeg da ikke. Er vi så tætte? Fedt, det vidste jeg ikke", fortalte Saso i 'Ny lyd' og tilføjede, at hun og Sivas har mødt hinanden nogle gange, blandt andet da hun engang var statist i en af hans musikvideoer.

- Han spørger så: "Har du noget label, skal jeg sætte dig op med mit?" Nu du spørger så pænt, så lad gå, fortalte det spirende sangtalent grinende om sin vej ind i musikbranchen.

En måned senere kunne hun underskrive en pladekontrakt, og det er der altså nu kommet debut-ep'en 'Men I Like' ud af.

Du kan lytte til en live-smagsprøve på ep'en i videoen øverst - eller høre den i fuld længde her:

Facebook
Twitter