X Factor-vindere om ny musik: Det har været noget helt andet uden Blachman

Det var en udfordring for Place On Earth at samarbejde uden mentoren Thomas Blachman.

X Factor-vinderne Place On Earth er aktuelle med deres første ep 'Square'. (Foto: Martin Fält © dr)

For et halvt år siden stod de badet i konfetti og rampelys som vindere af X Factor 2018. Nu er Place on Earth aktuelle med trioens første ep – uden stort tv-show og uden Thomas Blachman, der satte de tre solister sammen i en gruppe i X Factor.

Lyt til det nye nummer 'Square' herunder, mens du læser videre:

0:00
Place On Earth har skrevet kærlighedssangen 'Ocean' om deres tidligere mentor Thomas Blachman. (Foto: Martin Fält © dr)

Lige efter finalen tog Place On Earth, der består af Kathrine Ørnfelt, Andreas Falch Kruse og Mille Katharina Hassenkam, til Los Angeles, hvor de for første gang skulle arbejde sammen uden deres mentor. Og det var til at starte med en udfordring.

- Vi skulle samarbejde på en anden måde, end vi gjorde før, for nu havde vi ikke længere Thomas Blachman til at sige, hvordan det skulle være. Det var nyt for os, og det tog et par gange, før vi kom ind i et flow, forklarer Kathrine Ørnfelt.

Kathrine Ørnfelt og Mille Katharina Hassenkam går i gymnasiet, mens Andreas Falch Kruse arbejder og laver sin egen musik ved siden af Place On Earth. (Foto: Martin Fält © dr)

Heldigvis kom det til at fungere, og Mille Katharina Hassenkam er faktisk overrasket over, hvor godt de tre spirende popstjerner kunne arbejde sammen - måske fordi de var solister, inden Thomas Blachman gjorde dem til en trio.

For de brugte netop deres individualitet i arbejdet omkring den nye ep, 'Square'. Det virker måske paradoksalt, men Andreas Falch Kruse mener, at Place On Earth knækkede koden til deres samarbejde, da de delte sig op.

- Det føltes naturligt, at vi inddelte os. Vi fandt sammen på melodier. Pigerne skrev mest tekst, og jeg stod for lydbilledet sammen med producerne. Vi er enige om, at vi alle tre skal blåstemple det hele.

- Vi har haft stridigheder, Mille og jeg, især da vi var sammen syv dage om ugen i flere måneder under X Factor, men der er gang i hende, og man kan ikke benægte, at hun er en tænker og er kreativ. Hun har haft fem forskellige hårfarver, siden vi mødte hinanden, fortæller Andreas Falch Kruse.

- Og syv forskellige frisurer, tilføjer Kathrine Ørnfelt.

Andreas Falch Kruse beskriver ep'en 'Square' som udspringende af gruppens oplevelser svøbt i nutidens elektronik.

- Vi har nogle meninger med de her sange, og det har ikke bare været en hitmaskine, understreger Mille Katharina Hassenkam, mens gruppen understreger, at Thomas Blachman bestemt ikke er glemt.

Kærlighedssangen 'Ocean' fra den nye ep er nemlig skrevet til ham.

Lyt til nummeret 'Ocean' herunder, mens du læser videre:

0:00

Place On Earth fik mere erfaring i Los Angeles, og på trods af medlemmernes unge alder var de klar på at tage styringen i arbejdet med ep'en.

- Vi var ret overraskede over, hvor meget vi selv fik lov til at være med, siger Kathrine Ørnfelt, og Andreas Falch Kruse fortsætter:

- Det var heller ikke udgangspunktet. Der går rygter om, at man er på sidelinjen, når man skriver, men da vi var i Los Angeles og skrev nummeret 'Square', var pladeselskabet hooked på, at vi selv skrev numrene.

Samtidig forklarer Andreas Falch Kruse, at hans bankende indiehjerte åbnede sig for popmusikken i Los Angeles.

- Jeg har tidligere tænkt, at min musik ikke skulle være kommerciel. Det måtte ikke være pop. Nu er jeg blevet meget gladere for pop, og vi er blevet bedre til at skrive noget kommercielt, som vi kan stå inde for.

Ep'en 'Square' udsprang af turen til Los Angeles, som var en del af præmien i X Factor, men trioen har ikke planer om at stoppe nu. De vil gerne udgive endnu en ep, men det kan være svært at være et band, når man også skal have gymnasie- og arbejdslivet til at spille.

- Vi har alle sammen haft sindssygt travlt efter X Factor og arbejdet med ep’en. Vi skulle finde tilbage til hverdagen, og Mille og jeg skulle tilbage i gymnasiet. Andreas begyndte at arbejde og gik i gang med sin egen musik, siger Kathrine Ørnfelt.

Place On Earth's optræden i X Factor med sangen 'Say Something Loving' blev delt på Instagram af bandet bag nummeret The xx. (Foto: Martin Fält © dr)

Og der er også stadig ting, som gruppen skal have snakket om.

- Vi mangler en samtale om, hvilket niveau vi skal køre Place On Earth på, for vi ønsker ikke, at det skal gå i sig selv, men der er en virkelighed, der rammer.

Hverdagen har dog ikke slukket Place on Earth's drøm om at blive internationale superstjerner - især Mille Katharina Hassenskams øjne lyser op ved tanken, mens Andreas Falch Kruse har begge ben på jorden:

- Jeg har arvet min fars skepsis ved at forvente for meget. Jeg tager det et skridt ad gangen.

- Vi udligner hinanden. Det er en sund midte, siger Mille Katharina Hassenkam.

X Factor og arbejdet med ep'en har rystet Place On Earth sammen, og de er enige om, at dette ikke er det sidste, vi hører fra trioen.

- X Factor var et meget presset forløb, vi hygger os som gruppe på en anden måde nu, siger Mille Katharina Hassenkam.

Ep'en 'Square' er ude nu.

Place On Earth skrev nummeret 'Square' på en tur til Los Angeles, der var en del af vinderpræmien i X Factor. (Foto: Martin Fält © dr)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk