Du er her: dr.dk > Netbutikekstra > Fra Riget til BellaPernille Nordstrøm, f. 1975
Forfatter og freelanceskribent

Cand.mag. i Dansk og Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet i 2002, afsluttet med specialet ”En undersøgelse af golden age-fænomenet i dansk tv-fiktion”.

FRA RIGET TIL BELLA
BAG OM TV-SERIENS GOLDEN AGE

I 1994 blev Riget startskuddet til en æra i dansk tv-dramatik, hvor den ene seriesucces har efterfulgt den anden. Succesen er senest kulmineret med den moderne krimiserie Ørnen og med Krøniken, der fortæller en del af danskernes historie med udgangspunkt i radiofabrikken Bella.

Gennem interview med en række centrale personer går Fra Riget til Bella bag om serierne og beskriver et stykke dansk mediehistorie.

Bogen giver et fascinerende indblik i den arbejdsproces og de kunstneriske overvejelser, der ligger bag de serier, vi ser på skærmen. Den afdækker samtidig den tætte forbindelse mellem tv-seriens golden age og den tilsvarende optur, der har præget dansk film i samme periode.

I bogen medvirker blandt andre forfatterne Stig Thorsboe og Peter Thorsboe, instruktøren Charlotte Sieling, skuespilleren Anders W. Berthelsen og filmskolens rektor Poul Nesgaard .


Bogen kan købes i DR Netbutik

Pris: 299 kr

DR Multimedie - kontakt os