Du er her: dr.dk > Netbutikekstra > Litteraturhistorier

Litteraturhistorier

At litteraturen myldrer af historier, er ikke overraskende. Men litteraturen har også sin egen historie, som er værd at fortælle. Det er en lang historie, sammensat af utallige mindre historier. Bogen forsøger at fortælle disse historier, letløbende, men samtidig med en stadig forpligtelse over for danskfagets lit-teraturvidenskabelige tradition.

Fremstillingen skaber overblik over et meget detaljerigt stofområde og er underholdende og interessant læsning for alle med interesse for dansk litteratur.

Tidsmæssigt spænder værket fra barokperiodens begyndelse omkring 1620 op til de seneste års danske digtning. I forhold til værkets første udgave fra 1994 er LITTERATURHISTORIER således forlænget både bagud og fremad i tid. Fortællingerne varetages af tre erfarne litteraturhistorikere fra Københavns Universitet, som i den nye udgave har suppleret sig med den unge forsker Svend Skriver.

Bogen har nu i et årti været brugt i litteraturundervisningen i gymnasier, på seminarier og universiteter, men den lader sig også benytte til selvstudium.


Bogen kan købes i DR Netbutik

Pris: 399 kr

 

DR Multimedie - kontakt os