Seneste nyt

Seneste nyt

 • USA får sin første sorte forsvarsminister

  Her ses den nye forsvarsminister Lloyd Austin. (Foto: Jim Lo Scalzo © Scanpix)

  Den pensionerede general Lloyd Austin bliver USA's næste forsvarsminister.

  Det er netop afgjort ved en afstemning i Senatet. Han blev godkendt med stemmerne 93 - 2.

  Lloyd Austin bliver USA's første sorte forsvarsminister. Han gik i 2016 af efter 41 år i Hæren, hvor han blandt andet var USA's øverstkommanderende i Irak.

 • Rødt kort, hovedskud og vilde redninger: Marokkos sejr over Sydkorea havde det hele

  Hvis man troede, at underholdningsværdien i placeringskampene ved VM i håndbold var til at overse, så modbeviste Marokko og Sydkorea i højeste grad kritikerne.

  Fredagens tidlige opgør i den såkaldte Presidents Cup blev nemlig et festfyrværkeri af underholdning.

  Marokko endte med at vinde kampen 32-25 efter at have modtaget holdets syvende røde kort i turneringen, mens An i det sydkoreanske mål også viste, at han ikke er helt ueffen mellem stængerne.

  Der blev også samtidigt spillet to mellemrundekanpe. Her vandt Portugal med 33-29 over Schweiz, mens Nordmakedonien fik en ordentlig lussing af Rusland, der vandt den kamp med 32-20.

 • Vaccineret sundhedspersonale får gratis Super Bowl-billetter

  Normalt skal du af med virkelig mange hundreder dollars - endda måske tusinder af dollars for at få en af de eftertragtede billetter til Super Bowl.

  Men nu bliver 7.500 af billetterne givet væk - kvit og frit. De bliver nemlig foræret til vaccineret sundhedspersonale, skriver CNN ifølge Ritzau.

  - Disse dedikerede sundhedsansatte sætter deres eget liv på spil for at hjælpe andre, og vi skylder dem vores taknemmelighed. Vi håber, at dette initiativ kan være med til at inspirere vores land og anerkende sande amerikanske helte, siger Roger Godell, kommisær for den amerikanske fodboldliga, NFL.

  I alt får 22.000 personer lov til at se finalen live på stadion i Tampa.

 • Vaccineproducenten AstraZeneca forventer at deres leverancer bliver forsinket

  Den danske vaccineplan er blevet forsinket, fordi producenten Pfizer og BioNTech har meddelt, at Danmark vil få vacciner mod coronavirus i et langsommere tempo end ventet.

  Derfor arbejder Danmark sammen med flere andre lande på at få frigivet vaccinerne fra en anden producent, AstraZeneca, før tid, så de kan tages i brug, så snart de er godkendt af EU.

  I dag har AstraZeneca imidlertid meddelt, at deres leverancer af vacciner er blevet forsinket, oplyser Statens Serum Institut.

  SSI arbejder på at få opdaterede leveringsplaner gennem EU-Kommissionen. Derfor er det endnu ikke muligt at sige, hvilke konsekvenser forsinkelsen kan få for den danske vaccineplan.

  Danmark har indgået en forhåndsaftale med mulighed for at købe op til 3,9 millioner doser af AstraZenecas vaccine mod coronavirus.

 • Senatet i USA modtager anklageskrift mod Trump på mandag

  På mandag modtager Senatet i USA officielt det, der svarer til anklageskriftet i den forestående rigsretssag mod tidligere præsident, Donald Trump.

  - Senatet vil føre rigsretssagen mod Donald Trump. Det vil være en fair retssag, men tag ikke fejl, der vil komme en retssag, siger flertalslederen i Senatet, demokraten Chuck Schumer.

  Et flertal i Repræsentanternes Hus stemte i sidste uge for, at Donald Trump skal stilles for en rigsret. Han er anklaget for at have tilskyndet til oprør i forbindelse med angrebet på Kongressen den 6. januar.

  Det er usikkert, hvornår sagen går i gang, men Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, har anmodet om at udskyde det til begyndelsen af februar.

 • For femte dag i træk oplever Portugal rekordmange døde med corona

  Med 234 registrerede coronarelaterede dødsfald har Portugal for femte dag i træk overgået sig selv på tragisk vis, skriver AP.

  Dagen før lød tallet 221, og i alt har landet på Den Iberiske Halvø med lidt over ti millioner indbyggere konstateret 9.920 dødsfald under coronaepidemien.

  Landets hospitaler kæmper med at holde trit med de mange indlæggelser, der følger i kølvandet på smittebølgen, der er opstået efter jul.

  Det seneste døgn registrerede de portugisiske myndigheder 13.987 smittetilfælde.

 • Lange fængselsstraffe til hovedmændene i sag om 39 vietnamesiske migranters død

  Den 23. oktober sidste år blev 39 vietnamesere fundet død i en lastbil i Essex i England.

  I dag er fire mænd blevet fængslet for manddrab for deres rolle i sagen, der handlede om menneskesmugling.

  Migranterne led en 'ulideligt smertefuld' død, da de blev kvalt i containeren, slog dommeren fast ifølge BBC.

  De to mænd, der blev udpeget til at have haft 'ledende roller', fik 20 og 27 års fængsel.

  Derudover blev også to lastbilchauffører fængslet for manddrab.

 • Arbejdsgiver idømt fængsel for at fuske med ansattes corona-attester

  En polsk arbejdsgiver er ved Retten i Sønderborg idømt fire måneders fængsel for at forfalske fire ansattes corona-attester, så de kunne rejse ind i Danmark.

  Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  De fire polske mænd i alderen 42 til 51 år blev snuppet med de falske papirer ved Frøslev Grænse tilbage i december og har siden siddet varetægtsfængslet. De er hver idømt 80 dages fængsel i sagen.

  Mens arbejdsgiveren har erkendt sig skyldig, har de fire ansatte nægtet sig skyldige.

 • Ungarn planlægger som det første EU-land at tage den russiske coronavaccine i brug

  Ungarn kigger mod Rusland i kampen mod coronavirusset.

  Landet har underskrevet en aftale om at købe to millioner doser af vaccinen Sputnik V, som er udviklet og taget i brug i Rusland.

  Ungarn bliver dermed det første land i EU, der vælger at tage den russiske vaccine i brug. Den er ikke godkendt af det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA.

  Der er ikke aktuelt planer i EMA om at vurdere den russiske vaccine, men der blev onsdag sendt en anmodning til agenturet om at registrere Sputnik V.

 • Direktør for rejsebranchen savner evidens for flyvestop fra Dubai

  Lars Thykjær, direktør hos Danmarks Rejsebureau Forening, er skuffet over beslutningen om at stoppe alle flyvninger fra Dubai til Danmark de næste fem dage.

  - Den her slags straksforbud har vi ikke oplevet før, siger han og fortsætter:

  - Er det her den nye normal? Kommer vi til at se de her forbud for andre lande lige pludseligt?

  Han står tilbage med en undren over, hvad der helt præcis ligger til grund for beslutningen.

  - Grundlaget er mig bekendt én enkelt borgerhenvendelse. Det lyder ikke som evidens for mig. Vi fraviger et princip om, at vi undersøger tingene, inden vi tager beslutninger.

 • Advarer mod at køre over Storebæltsbroen med vindfølsomme køretøjer

  Der er gang i blæsten over landet.

  Derfor advarer Sund og Bælt nu folk med vindfølsomme køretøjer om at køre over Storebæltsbroen.

  Varslet forventes ophævet omkring klokken 18.

  Vindfølsomme køretøjer er:

  Bil med campingvogn eller anhænger.

  Lastbiler med ingen eller meget let last.

  Busser.

  Varebiler.

 • Sneen vælter ned over Sverige - varsel om op til 60 centimeter i visse dele af landet

  I Västerbotten län i den nordlige del af Sverige kan indbyggerne se frem til massive mængder sne.

  Det svenske meteorologiske institut har udsendt en kategori 3-advarsel, fordi der visse steder kan falde op mod 60 centimeter, skriver SVT.

  - Kraftigt snefald lammer det nordlige Sverige. Over en halv meter sne kan falde mellem i dag og i morgen (lørdag) aften. Der kan opstå store trafikforstyrrelser og strømafbrydelser, siger meteorolog Maria Augutif.

  Årsagen til det store snefald i vores naboland er, at der i øjeblikket er koldt i nord og særlig varmt for sæsonen i syd.

 • Rettelse: Trussel mod Trump var fra falsk Twitter-profil.

  I flere medier herunder her på dr.dk, BBC og Reuters fremgik det tidligere med henvisning til et Twitter-opslag, at Irans øverste leder Ali Khamenei vil hævne sig på den tidligere amerikanske præsident Donald Trump på grund af drabet på generalmajor Qassem Soleimani sidste år.

  Artiklerne henviste til en falsk Twitter-profil.

  Reuters citerer nu Twitter for at have suspenderet profilen, fordi den er falsk.

  DR beklager fejl om at viderebringe information fra denne profil.

 • Danskeropgør i thailandsk semifinale - Axelsen også videre

  Den danske badmintonstjerne Anders Antonsen skal i semifinalen i World Tour-turneringen Thailand Open møde en velkendt modstander. Det bliver nemlig Hans-Kristian Vittinghus, der kommer til at stå på den anden side af nettet.

  Danskeren gik fredag videre ved at slå Lee Cheuk Yiu fra Hongkong i tre sæt med cifrene 20-22, 21-12, 21-19 i en om muligt lige så dramatisk kamp.

  Også Viktor Axelsen er videre fra kvartfinalen. Han slog Daren Liew fra Malaysia sikkert i to sæt.

  Axelsen vandt i mere overbevisende stil end sine landsmænd med cifrene 21-16, 21-15 og skal i semifinalen møde Chou Tien Chen fra Taiwan.

  I næste uge spilles sæsonfinalen også i Bangkok. Her kommer Anders Antonsen og Viktor Axelsen til at repræsentere Danmark i herresingle.

 • Udskyder indkaldelsen af værnepligtige til 1. marts

  Forsvaret udskyder indkaldelsesdatoen for de værnepligtige i Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet.

  Den nye mødedato er 1. marts. Udskyldelsen gælder for de værnepligtige, der skulle begynde 25. januar eller 1. februar.

  Udskydelsen er på baggrund af sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at hindre smittespredning af covid-19.

  Forsvaret oplyser dog, at man vil fastholde indkaldelsen til Hesteskadronen ved Gardehusarregimentet den 1. februar, og desuden vil værnepligtige i Beredskabsstyrelsen møde som planlagt.

  Det oplyses, at man får løn fra den tid, som man oprigtigt var indkaldt til.

 • Markant fald i vaccineskepsis glæder Brostrøm

  Omkring 180.000 har modtaget første dosis af vaccinen i Danmark, mens over 9.000 har modtaget anden dosis og nu er fuldt vaccineret.

  Sådan lyder status fra Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

  Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, er skuffet over, at vi får færre vacciner fra BioNTech/Pfizer end forventet, så man har været nødt til at justere vaccine-planen.

  Han glæder sig dog over, at andelen af vaccineskepsis herhjemme er faldet markant.

  - Vi er nu oppe på, at hele 83 procent er fortalere for vaccinationen. Det gør mig optimistisk for den videre indsats.

  Du kan læse mere om den faldende vaccinemodstand her.

 • 9.264 er nu færdigvaccineret mod corona

  180.555 danskere har indtil videre fået første vaccinestik mod corona - dermed er 1.586 blevet vaccineret det seneste døgn - tallet et opgjort i morges.

  Dagens vaccinetal svarer til, at 3,07 procent af befolkningen er vaccineret.

  9.264 personer er færdigvaccinerede. Gårsdagens tal lød på 6.808.

 • Britisk variant udgør syv procent af alle analyserede positive test

  Antallet af smittetilfælde med den britiske variant af covid-19 i Danmark er steget til 464 fra 383 onsdag, som var seneste opgørelse. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

  Der er et vist efterslæb på tallene for den britiske variant, fordi det tager op mod en uge at analysere de positive prøver for, præcis hvilken variant de stammer fra.

  Derfor løber tallene kun til og med søndag 17. januar.

  Det reelle antal smittetilfælde vurderes også at være højere end de 464, fordi Statens Serum Institut (S) indtil for nylig kun har kunnet analysere en andel af de positive prøver.

  Den udgør 7 procent af analyserede positive prøver i uge 2 mod 4,1 procent i uge 1 og 2,4 procent i uge 53.

 • 773 nye smittede med corona - 32 er døde

  For anden dag i træk - og tredje gang på fire dage - er der registreret under 800 nye coronatilfælde. I alt er der registreret 773 nye smittetilfælde.

  Det viser tal for Statens Serum Institut.

  32 personer er døde. I alt har 1.941 danskere mistet livet til sygdommen.

  Dagens smittetal er baseret på 115.927 prøver. Det svarer til, at 0,67 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er nu 745 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er det samme antal som i går. Af de indlagte er 130 på intensiv afdeling, og 87 er i respirator.

 • Zidane ramt af coronavirus

  Zinedine Zidane og Real Madrid røg onsdag ud af den spanske pokalturnering Copa del Rey. (arkiv) (Foto: Jorge Zapata © Scanpix)

  Det går ikke godt for Real Madrid-cheftræner Zinedine Zidane hverken på eller udenfor banen for tiden.

  Midt i en stime af halvsløje resultater er franskmanden nemlig blevet konstateret smittet med coronavirus.

  Det skriver Real Madrid ifølge Ritzau på sin hjemmeside i en kortfattet besked. Det fremgår ikke, om Zidane oplever symptomer, eller hvor lang tid han forventes at sidde ude.

  Real Madrid har kun vundet en enkelt af sine seneste fem kampe. Holdet ramte onsdag bunden, da det i Copa del Rey mod Alcoyano fra tredjebedste række endte med et nederlag på 1-2.

  Inden de mange ærgerlige resultater havde storklubben ellers vundet seks kampe i træk.

 • 155 mistede livet i trafikken sidste år, og det er lavere end normalt

  155 personer mistede sidste år livet i trafikken, hvilket ligger under det normale niveau.

  Det oplyser Vejdirektoratet i sine foreløbige ulykkestal for 2020.

  I gennemsnit er 187 personer blevet dræbt fra januar til december i de sidste fem år.

  2.759 kom til skade i trafikken i 2020. I de forgangne fem år har tallet gennemsnitligt ligget på 3.178.

  Vejdirektoratet oplyser, at opgørelsen er foreløbige, da man stadig behandler sidste års tal.

 • Endnu en borger har tippet myndighederne om testsjusk i Dubai

  Endnu en borger har rettet henvendelse om tvivlsomme test i Dubai.

  Det oplyser transportminister Benny Engelbrecht (S) til Ekstra Bladet, der siger, at "det gør ikke sagen mindre alvorlig".

  - De oplysninger, som indgår, virker meget præcise og meget valide. Det er også noget, som vi mener kan efterprøves. Derfor vil vi have det undersøgt nærmere, siger ministeren til Ekstra Bladet.

 • Danmark fastholdes i højeste risikoniveau

  Hele landet holdes fortsat på risikoniveau 5. Det er det højeste niveau i myndighedernes varslingssystem for coronavirus. Det fremgår af en ny risikovurdering for uge 3, skriver Ritzau.

  Det vurderes, at epidemikurven er knækket mellem uge 1 og 2, men den nye virusvariant B117 spreder sig.

  - På baggrund af usikkerheden om udviklingen i B117-varianten i den kommende tid og indvirkningen på den samlede smitteudbredelse vurderes risikoniveauet til 5 nationalt og for alle regioner, lyder det i vurderingen.

  Varslingssystemet giver risikovurderinger fra 1 til 5. Det udarbejdes af Indsatsgruppen for covid-19 Håndtering. Gruppen består af repræsentanter fra blandt andet Sundheds- og Ældreministeriet, Sundhedsstyrelsen og Rigspolitiet.

  I risikovurderingen konkluderes det, at der ses faldende smitte med coronavirus. Antallet af daglige nye indlæggelser er faldet i alle regioner. Smitten falder også i alle aldersgrupper.

 • Vendsyssel FF ramt af corona: To spillere er for nyligt hjemvendt fra Dubai

  To fodboldspillere fra den nordjyske 1. divisionsklub Vendsyssel FF er tidligere i januar vendt hjem til Danmark fra en rejse til Dubai.

  Mindst ni personer fra holdtruppen er lige nu konstateret smittet med covid-19, bekræfter klubben overfor DR.

  Det drejer sig om seks spillere samt tre medarbejdere i truppen.

  Det er ikke bekræftet, at de to spillere, der har været i Dubai, er blevet smittet med coronavirus – eller har bragt smitten videre ind i truppen.

  Spillerne har overfor klubbens schweiziske ejere beklaget forløbet og undskyldt, fortæller talsmanden for ejerne i Schweiz, Jérôme Champagne, til DR.

  - Alle begår fejl. De to spillere har undskyldt overfor deres holdkammerater og til medarbejderne i klubben.

 • Antonsen er semifinaleklar i Thailand efter gyser

  Den danske badmintonstjerne Anders Antonsen er godt i gang med at revanchere en kedelig start på 2021.

  Fredag spillede han sig i semifinalen i World Tour-turneringen Thailand Open, da han efter en meget jævnbyrdig kamp besejrede inderen Sameer Verma med 21-13, 19-21, 22-20, skriver Ritzau.

  Til sidst måtte danskeren afværge en matchbold, før han kunne vinde den medrivende kamp, som varede cirka 80 minutter.

  Dermed er han nået markant længere end i sidste uge, hvor verdenseliten spillede en anden udgave af turneringen med samme navn. Her røg han overraskende ud allerede i første runde.

  Senere fredag skal også Hans-Kristian Vittinghus og Viktor Axelsen forsøge at spille sig i semifinalen. Førstnævnte kan i tilfælde af en sejr over Lee Cheuk Yiu fra Hongkong blive Antonsens semifinalemodstander.

 • Kofod efter samtale med kinesisk kollega: 'Meget nyttig og produktiv samtale'

  Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) talte i dag med Kinas udenrigsminister, Wang Yi. Det er første gang i over to år, at en dansk og en kinesisk udenrigsminister har en samtale.

  - Jeg har haft en meget nyttig og produktiv samtale med den kinesiske udenrigsminister Wang Yi. Med den rolle Kina har i verden i dag, er det vigtigt at opretholde den bilaterale politiske dialog mellem Kina og Danmark, siger han i en pressemeddelelse.

  På dagsordenen var blandt andet menneskerettigheder og forretningsmæssige forbindelse mellem de to lande, ligesom der er dialog om et muligt besøg i Kina fra Kofod.

 • Rio de Janeiro aflyser corona-udskudt karneval

  Det var håbet, at det legendariske karneval i den brasilianske storby Rio de Janeiro kunne blive afholdt i juli i stedet for februar.

  Det ser dog ikke ud til at være muligt på grund af smitten i landet og en langsom start på vaccineringen af befolkningen, skriver Ritzau.

  – Det giver for mig at se ingen mening at tro på nuværende tidspunkt, at vi har forholdene til at organisere karnevalet i juli, skriver byens borgmester, Eduardo Paes, på Twitter ifølge nyhedsbureauet dpa.

 • Russisk politi blokerer for demonstrationer for Navalnyj

  Rusland vil ikke give tilladelse til, at tilhængere af den fængslede oppositionsleder Aleksej Navalnyj kan demonstrere i morgen for kravet om hans løsladelse.

  For bag kravet står provokatører, hedder det.

  - Forsøget på at afholde offentlige møder, der ikke er sanktioneret, og fulgt op af provokerende handlinger fra deltagerne vil blive opfattet som en trussel mod den offentlige orden og vil øjeblikkeligt blive standset, lyder det i en erklæring fra politiet i Moskva, skriver Ritzau ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Kira Jarmysj, der er talskvinden for Aleksej Navalnyj, er blevet fængslet i ni dage, meddeles det på hendes Twitter- profil.

 • Dansk mand er anklaget for gigantisk skovbrand i USA: Advokaten kræver sagen afvist

  Danskeren har forklaret politiet, at branden opstod, da han ville brænde affald af. (Foto: handout © Scanpix)

  En dansk mand, der er anklaget for at have startet en stor naturbrand i USA, kræver sagen afvist på grund af sin mentale tilstand.

  Det oplyser hans advokat, Jane Fischer-Byrialsen, ifølge nyhedsbureauet AP.

  Advokaten forklarer, at danskeren har siddet bag tremmer i flere end 900 dage, hvor han har afvist at tage medicin, der ellers kunne hjælpe hans psykiske tilstand, og derfor ikke er i stand til at fuldføre en retssag.

  Den danske mand blev anholdt den 30. juni i 2018 i forbindelse med efterforskningen af branden, der ødelagde et område på omkring 40.000 hektarer i Sangre de Cristo-bjergene i Colorado.

  Manden nægter sig skyldig.

 • Coronarelaterede dødsfald i Tyskland rammer 50.000

  Tallet for coronarelaterede dødsfald i Tyskland har ramt en trist milepæl.

  I det seneste døgn har man registreret 859 dødsfald, hvilket bringer det samlede tal over 50.000, nærmere bestemt 50.642.

  Det skriver nyhedsbureauet AP, der har oplysningen fra Robert Koch Instituttet.

  Tyskerne er lige nu omfattet af skrappe restriktioner, og ifølge AP har det afspejlet sig i et faldende smittetryk de seneste dage.

 • Borgerservice: Kommer ikke til at hjælpe danskere hjem fra Dubai

  Myndighederne kommer som udgangspunkt ikke til at hjælpe de danskere, der er strandet i Dubai, efter at et flyveforbud fra De Forenede Arabiske Emirater blev indført natten til fredag.

  Det siger Erik Brøgger Rasmussen, der er direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice, til Ritzau.

  - Så længe der er fly ud af Dubai, så kan man komme væk og mod Danmark. Så kommer vi ikke til at hjælpe i den forstand, at det er os, der skal have dem hjem. Man må tale med sit rejsebureau, sit flyselskab, sit forsikringsselskab til at få støtte til at finde en anden rute til Danmark, siger han.

  Flyveforbuddet er indført på grund af et "konkret og alvorligt" tip fra en borger i forhold til coronatest ved afgange fra Dubai, fortæller transportminister Benny Engelbrecht (S).

  Der er i øjeblikket 85 danskere og cirka 800 fastboende i Dubai.

 • Over en million har fået kørekortet på telefonen

  Over en million brugere har hentet den nye kørekort-app til deres telefon.

  Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

  Kørekort-appen blev tilgængelig 24. november sidste år.

  Den nye app er det første id-kort i Danmark, der er blevet digitalt.

  I 2021 vil man også kunne få sit sygesikringsbevis - det gule sundhedskort - som en app.

 • 52 minkavlere vil starte produktion op igen

  Minkavlen var dømt til at dø i Danmark. Men nu planlægger foreløbig 52 minkavlere at starte deres produktion af mink op igen, når det nuværende forbud udløber den 31. december 2021 i år.

  Gruppen, der kalder sig Dansk Mink, vil hente dyr hjem fra udlandet for at starte produktionen op igen.

  - Der er gode dyr rundt omkring i verden, som er købt i Danmark. Netop fordi danske avlere har præsteret at lave så fantastisk et produkt, at vi er verdensomspændende i avlsdyr, siger Louise Simonsen, talsperson for Dansk Mink.

  Hovedparten af de 52 avlere har minkfarme i Nord- og Vestjylland.

 • Verdens mest omtalte forskning i 2020 var dansk

  Firmaet Altmetric har netop udgivet deres årlige liste over de 100 mest omtalte videnskabelige studier. På de to øverste pladser findes to studier, hvor det ene blev anført af en dansker, og det andet blev lavet af et rent dansk forskerhold.

  Det skriver Videnskab.dk.

  Listen er baseret på, hvor ofte studierne omtales på internettet i form af citationer i andre studier, men også i blandt andet nyhedsartikler, tweets, Wikipedia-opslag og blogindlæg.

  Helt i top er et studie om coronavirussens oprindelse med den danske forsker Kristian G. Andersen, der er professor ved Scripps Research Institute i Californien, i spidsen. Det konkluderede, at virussen er et resultat af naturlig udvikling og ikke bærer tegn på at være designet i et laboratorium, som ellers var en hyppig påstand.

  Det næstmest omtalte studie er det store danske mundbindsstudie, som endte i en mediestorm, allerede inden det blev publiceret. Studiet kom dog ikke med afgørende nyt.

 • Republikanere vil have Biden til at svare hårdt igen på kinesiske sanktioner

  Førende republikanere i USA vil have landets nye præsident, Joe Biden, til at sætte hårdt mod hårdt over for Kina.

  Styret i Beijing har indført sanktioner mod Donald Trumps nu forhenværende udenrigsminister, Mike Pompeo, og 27 andre tidligere embedsmænd.

  Den nye regering i USA med Demokraterne i spidsen siger, at den vil fastholde Trumps hårde linje over for Kina.

  Pompeo beskyldte i sidste uge Kina for at begå folkemord på de kinesiske uighurer, da han stadig var udenrigsminister.

  Mens store dele af USA onsdag fejrede Biden som ny præsident, meddelte Kina, at det har indført sanktioner mod Pompeo og en række af hans kolleger.

  Det var en klar understregning af det fjendtlige forhold, som i lang tid er blevet bygget op mellem de to lande.

 • Forskere har fundet kæmpe dinosaurfossil i Argentina

  (Foto: JOSE LUIS CARBALLIDO)

  Palæontologer i Argentina har fundet et kæmpe dinosaurfossil.

  Fossilerne menes at være omkring 98 millioner år gamle.

  Se billederne her:

  Det vides ikke, hvilken dinosaur fossilet stammer fra. (Foto: JOSE LUIS CARBALLIDO)
  Billederne blev udgivet i onsdags. (Foto: JOSE LUIS CARBALLIDO)

  I øvrigt skrev vores Viden-redaktion om, hvordan en dansk forsker sammen med britiske kolleger har nærstuderet dinosaurernes numsehul.

 • Google truer med at lukke søgemaskine i Australien

  Google vil lukke for sin populære søgemaskine i Australien, hvis ikke den australske regering dropper planer om at indføre en ny omstridt lov, som de er på nippet til at vedtage, skriver Ritzau.

  Loven vil tvinge Google og Facebook til at betale medievirksomheder for retten til at bruge deres indhold. Truslen er en eskalering af kampen mellem techgiganterne og mediekæmper som News Corp - en kamp, der bliver fulgt nøje over hele verden.

  Google har tidligere advaret om, at dets 19 millioner brugere i Australien står over for markant ringere søgemuligheder og oplevelser på YouTube, som Google ejer, hvis den nye lov bliver ført ud i livet.

  Googles udmelding bliver kritiseret på det kraftigste af Australiens premierminister, Scott Morrison, der understreger, at Australien laver sine egne regler for, "hvad man må" i landet.

 • 157 nye smittede fundet i lyntest

  Der blev i går registreret 157 nye coronasmittede ved lyntest. Der blev foretaget 30.968 test, hvilket er det højeste tal i januar.

  Det oplyser private udbydere til Ritzau.

  Det giver en positivprocent på 0,51.

  Andelen af positive test er den hidtil laveste i den periode på halvanden måned, hvor lyntest har været en del af den danske teststrategi.

 • Susanne Bier skal instruere serie om amerikanske præsidentfruer

  Den danske filminstruktør Susanne Bier skal instruere dramaserie om amerikanske præsidentfruer.

  Det skriver underholdningsmediet Variety ifølge Ritzau.

  Dramaserien har fået titlen "The First Lady". Det er allerede offentliggjort, at den amerikanske skuespiller Viola Davis skal spille Michelle Obama, som var førstedame fra 2009-2017.

  Det er også kommet frem, at skuespilleren Michelle Pfeiffer skal spille Betty Ford, der var førstedame i 1974-1977, hvor Gerald Ford var præsident i USA.

  Det er uvist, hvornår serien får premiere.

 • 'Konkret' og alvorligt tip fra en borger førte til flyvestop fra Dubai

  Det er på baggrund af en borgerhenvendelse, at Danmark har indført et flyvestop til og fra De Forenede Arabiske Emirater.

  Det fortæller transportminister Benny Engelbrecht (S).

  - Der har været en konkret og alvorlig borgerhenvendelse i forhold til, hvordan man udfører test ved adgangene i Dubai, og derfor er vi nødt til at være helt sikre på, at der ikke er problemer med det.

  - Det kan ikke nytte noget, at vi har danskere eller andre, der flyver fra Dubai, som måtte være positive eller inficerede med covid-19 eller måske en mutation som den sydafrikanske, siger han.

 • Danmarks største havmøllepark står klar i Østersøen

  Efter flere års tilløb begynder der snart at kunne sendes strøm ud til danske hjem fra havvindmølleparken Kriegers Flak i Østersøen, skriver Ritzau.

  Det sker, som resultat af at energiselskabet Vattenfall, der står for etablering og driften af Kriegers Flak, har etableret en del af parken og nu også fået de nødvendige tilladelser af Energistyrelsen.

  Den første strøm fra Kriegers Flak ventes at blive leveret til det danske elnet i slutningen af januar eller i starten af februar i år. Herefter bliver vindmøllerne løbende koblet til elnettet, indtil hele parken er tilsluttet. Hele parken skal være fuldt tilsluttet senest ved udgangen af 2021.

  På sigt vil parken kunne levere, hvad der svarer til det årlige elforbrug i cirka 600.000 husstande. Det er cirka 50 procent mere strøm end den hidtil største havvindmøllepark i Danmark, Horns Rev 3.

 • Minearbejdere fanget i 12 døgn: Kommer først op om mindst to uger

  Redningsarbejdere står klar i Qixia i Shandong-provinsen. (Foto: ALY SONG © Scanpix)

  Redningsarbejdere tror, at det som minimum kommer til at tage to uger mere at frigøre en gruppe kinesiske minearbejdere, der allerede har været fanget under jorden i 12 dage i den østlige provins Shandong.

  Det siger Gong Haitao, der leder pr-afdelingen hos de lokale myndigheder, ifølge statsmediet CCTV, skriver Ritzau.

  De i alt 22 guldminearbejdere blev fanget 10. januar i Hushan-minen nær byen Qixia, da en eksplosion blokerede udgangen.

  Siden har redningsmandskab arbejdet desperat for at få dem ud. Men redningsaktionen bliver besværliggjort af, at en kæmpe blokade forsinker arbejdet med at bore sig ned til minearbejderne.

  - Forhindringerne er bare for store, hvilket betyder, at vi har brug for mindst 15 dage eller endnu mere for at nå minearbejderne, siger Gong Haitao.

 • Tusindvis af små virksomheder frygter momsbetaling

  1. marts venter en stor regning for tusindvis af små danske virksomheder, når der er frist for at betale moms for hele 2020. En regning, der for mange bliver nærmest umulig at betale, vurderer flere organisationer.

  - De fleste af mine medlemmer har enkeltmandsvirksomheder, så derfor hæfter de selv for gælden, så i værste fald skal man også gå fra hus og hjem, hvis deres virksomhed går konkurs, fortæller Birgitte Feldborg, der er formand for foreningen Danske Soloselvstændige, som har cirka 5.100 medlemmer.

  Foreningen for Danske Soloselvstændige skal senere i dag mødes med folketingets Skatteudvalg for at drøfte problemet med den store momsregning.

 • Dagens vejr: Husk regntøjet her til morgen - men måske kigger solen frem senere

  Ann Blom har taget dette flotte billede i Lundeborg på den østlige kyst på Fyn.

  Dagen starter med regn mange steder i landet, men i løbet af formiddagen klarer det op, og vi får mulighed for lidt eller nogen sol.

  Regnen vender dog retur til det meste af Jylland fra middag og et par timer frem. Temperaturen ligger mellem 3 og 7 grader, lokalt måske lidt varmere.

  Vinden er jævn til hård og kommer fra sydlig retning.

  Langs kysterne vil den være af kulingstyrke. I aften- og nattetimerne trækker regnbyger ind over Nordjylland, mens resten af landet forbliver tørt.

  Temperaturen falder til mellem 0 og 4 graders varme.

 • Topsundhedsrådgiver Fauci kalder det en 'befriende' følelse ikke længere at arbejde under Trump

  80-årige Fauci har sagt ja til også at være sundhedsrådgiver for Joe Biden. (Foto: ALEX WONG © Scanpix)

  Den amerikanske topsundhedsrådgiver Anthony Fauci er lettet over, at der er kommet en ny præsident.

  Det fortæller han på et pressemøde ifølge The Guardian.

  Forholdet mellem Donald Trump og Fauci var på mange måder tumultarisk. Ifølge Fauci selv var han ikke i stand til at tale frit under Trump-administrationen, og der var nogle ting, der blev sagt for eksempel om midlet hydroxyklorokin, som "ikke var baseret på videnskabelige fakta", siger han.

  - Det er en befriende følelse, at man kan stå her og snakke om ting, man ved noget om, hvad der er beviseligt, og hvad videnskaben siger, siger Fauci.

 • Modstanden mod coronavacciner svinder ind: 9 ud af 10 vil have stikket

  Skepsissen mod coronavaccinerne svinder ind.

  Antallet af danskere, der vil sige ja til at få vaccinen, er steget fra 76 procent i december til 87 procent nu.

  Desuden af andelen af skeptikere faldet fra 11 til fem procent.

  Det viser nye tal fra den seneste uge fra HOPE-projektet under Aarhus Universitet, der undersøger danskernes adfærd og holdninger under coronakrisen.

  - Den øgede villighed hos danskerne til at få vaccinen er steget mere, end jeg havde forventet, siger Michael Bang Petersen, professor ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet og leder af projektet.

 • Godt nyt fra Uefa om EM i Danmark: 'Lige nu anser vi København for være et af de sikre spillesteder'

  Uefa anser København som et af de "sikre spillesteder". (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Uefa står fast på, at der vil blive spillet EM i fodbold i København til sommer til trods for pandemien.

  Med mindre de danske myndigheder forbyder det, siger Martin Kallen, Uefas chef for slutrunden, til TV3 Sport.

  Slutrunden skiller sig ud ved, at den efter planen skal holdes i 12 værtsbyer i 12 forskellige lande.

  - Det gælder om at tænke positivt, og det har såvel København som Danmark gjort.

  - Lige nu anser vi København for at være et af de sikre spillesteder på baggrund af den danske regerings håndtering af covid-19, hvorimod vi er bekymret for London og Glasgow, selv om der lige nu spilles fodbold i begge byer.

 • Ny James Bond-film er udskudt. Igen.

  James Bond-fans må vente til oktober. (Foto: Mladen Antonov © Scanpix)

  Hvis man havde set frem til snart at kunne se Daniel Craig i høj pistolføring iført en figursyet smoking, skal man tilføje en ny portion tålmodighed til martinien.

  Den 25. film i rækken om den britiske agent er blevet udskudt igen, oplyser producenternefilmens hjemmeside. Denne gang til oktober.

  Det er tredje gang, at filmen, som har fået navnet "No Time To Die", er blevet udskudt. Oprindeligt skulle den have haft premiere i foråret sidste år.

  I den kortfattede nyhed på hjemmesiden melder producenterne ikke, hvad der ligger bag udsættelsen. Men årsagen til de tidligere udsættelser skyldtes coronapandemien.

 • Biden vil beholde FBI-direktør, som ellers fik Trumps vrede at føle

  Præsident Joe Biden har bedt Christopher Wray om at blive som direktør for USA's forbundspoliti, FBI.

  Det melder Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters, skriver Ritzau.

  Wray blev udpeget af den tidligere republikanske præsident Donald Trump, men han mødte Trumps vrede, da han ikke ville bakke op om Trumps påstande om valgsvindel.

  Biden siger, at han har tillid til det arbejde, som Wray udfører.

 • Braithwaite-scoring i Barcelonas pokal-avancement

  Martin Braithwaite var med fra start og scorede, da FC Barcelona med noget besvær besejrede Cornella fra den tredjebedste række med 2-0 i den spanske pokalturnering, Copa del Rey.

  Barcelona sparede en række profiler, og det gav altså plads til Braithwaite, der undervejs i kampen kunne se både Miralem Pjanic og Ousmane Dembele brænde et straffespark.

  Da Cornella heller ikke fik scoret, røg kampen i forlænget spilletid. Her gjorde Dembele skaden god igen ved at bringe Barcelona på 1-0, mens Braithwaite i sidste minut af den forlængede spilletid lukkede kampen til 2-0.

  Med sejren er Barcelona videre til ottendedelsfinalerne.

Mere fra dr.dk