Seneste nyt

Seneste nyt

 • Braithwaite dobbelt målscorer i Barcelona-sejr

  (Foto: VALENTYN OGIRENKO © Scanpix)

  Martin Braithwaite blev dobbelt målscorer, da FC Barcelona ude besejrede Dynamo Kijev 4-0 i Champions League.

  Den danske landsholdsspiller fik for første gang chancen fra start i Champions League og udover de to scorede mål, lagde han op til et mål og fremtvang et straffespark.

  Det har ellers været småt med spilletid til Braithwaite i den spanske storklub.

  - Det føles vidunderligt lige nu. Specielt fordi jeg bare har ventet tålmodigt på at få min chance. Den fik jeg i dag, og jeg var opsat på at få vist, hvad jeg kan. Jeg er meget glad for min egen og holdets indsats, siger Braithwaite i et interview vist på TV3+.

  Med sejren har Barcelona fortsat maksimumpoint efter fire ud af seks gruppekampe, og avancementet til turneringens ottendedelsfinale er en realitet.

 • 550 bilister kan se frem til bøde for at bruge mobiltelefon

  I uge 47 jagtede politiet uopmærksomme bilister i trafikken. Det resulterede i 550 personer, der talte i mobiltelefon under kørslen. 73 bilister brugte ikke sikkerhedssele, mens 63 kørte frem for gult eller rødt lys. De kan alle se frem til en bøde.

  - Når vi bevæger os rundt i trafikken, er det meget vigtigt, at vi er opmærksomme og viser hensyn overfor alle de andre trafikanter. I sidste ende drejer det sig om, at vi alle kommer hele hjem, udtaler Christian Berthelsen, politiassistent, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

 • Snart 40-årige Zlatan er årets spiller i Sverige for 12. gang

  Selv om alderen nærmer sig de 40 år, så er Zlatan Ibrahimovic stadig Sveriges bedste fodboldspiller.

  Det blev han i hvert fald kåret til i aften, da den årlige pris for bedste svenske fodboldspiller, Guldbolden, blev uddelt. Det skriver svenske TV4.

  Det er 12. gang, at den 39-årige AC Milan-angriber modtager prisen, hvilket er suveræn rekord. Han blev tildelt Guldbolden ti gange i træk fra 2007 til 2016. De seneste tre år har prisen været ude af Ibrahimovics hænder, men nu er den altså tilbage hos den rutinerede svensker.

  - Jeg tror på, at alt er muligt, hvis man bare tror på det og lægger meget tid og hårdt arbejde i det.

  - Jeg har store krav til mig selv, lægger stort pres på mig selv og præsterer, hver gang jeg går på banen, siger Ibrahimovic til TV4.

 • Miljøekspert undrer sig over nedgravede mink: 'Sådan deponerede man affald for 50 år siden'

  Der er nu opstået flere problemer i forbindelse med nedgravningen af de døde mink ved Holstebro.

  Peter Kjeldsen, undervisningschef ved DTU Miljø, Institut for Vand og Miljøteknologi, undrer sig over, at man har valgt at grave dem ned.

  - Det er en speciel måde at deponere døde kroppe på, i et hul man bare graver i jorden, hvis man sammenligner med, hvordan reglerne er for deponering af affald i det hele taget, siger Peter Kjeldsen.

  - Det ville være rart, hvis man kunne finde en anden løsning, som var mere miljørigtig. Det minder mig om den måde, man deponerede affald for 50-60 år siden. Det kan ikke være den rigtige måde, at gøre det på, siger han.

 • Venstre har valgt ny borgmesterkandidat for første gang i Billund Kommunes historie

  Venstres medlemmer i Billund Kommune har valgt Stephanie Storbank til at overtage for den abdicerende bykonge Ib Kristensen, der har været borgmester siden kommunesammenlægningen i 2007

  Når Ib Kristensen til næste års kommunalvalg stopper efter 20 år som borgmester, har Venstres medlemmer valgt 37-årige Stephanie Storbank til at følge i hans fodspor som borgmesterkandidat.

  Valget blev afgjort i første stemmerunde, hvor hun fik 267 stemmer mod 166 til Peter Fredensborg, 57 til Anna Jakobsen og 22 til Ivan Nørlund.

  Hun har været medlem af byrådet og formand for Unge- og Kulturudvalget i Billund Kommune de seneste tre år.

  - Der er ingen tvivl om, at det er nogle store sko, jeg skal fylde ud. Ib har gjort et formidabelt arbejde i Billund Kommune, så jeg er glad for, at jeg har haft mulighed for at lære af ham de sidste tre år, siger Stephanie Storbank.

 • Mystisk opretstående metalplade fundet midt ude i Utahs ørken

  Den mystiske metalmonolit blev fundet af en helikopterbesætning i Utahs ørken. (Foto: Utah Department of Public Safety © Scanpix)

  En 3,5 meter høj opretstående metalplade er fundet midt ude i ørkenen i Utah i USA, skriver BBC.

  Det var en pilot i en helikopter, der opdagede den mystiske metalplade.

  Nu spekuleres der i, om den er sat op af en kunstner eller en fan af Stanley Kubricks film 'Rumrejsen år 2001', hvor der også er en aflang monolit i landskabet.

 • Biden ved præsentation af ministre: USA skal igen indtage global lederrolle

  Joe Biden præsenterede i dag de nominerede til USA's topposter på udenrigs- og sikkerhedsområdet. (Foto: JOSHUA ROBERTS © Scanpix)

  - Multilateralismen er tilbage og diplomatiet er tilbage.

  Sådan lød det fra den erfarne diplomat Linda Thomas-Greenfield, der er nomineret til posten som FN-ambassadør, da hun sammen med de øvrige nominerede til USA's topposter på udenrigs- og sikkerhedsområdet i dag blev præsenteret af den kommende præsident, Joe Biden.

  Biden understregede, at det er centralt for hans udenrigspolitik, at USA igen indtager en global lederrolle. Og landet skal igen styrke sine alliancer efter fire år med præsident Donald Trumps doktrin om ”Amerika først”.

  - Amerika er stærkest, når det samarbejder med sine allierede, lød det fra Biden ved præsentationen af de kommende ministre.

 • Macron: Vi har overstået det værste

  - Corona-virussets anden bølge har nu ramt sit højdepunkt, og Frankrig har overstået det værste.

  Sådan lød det for kort tid siden fra den franske præsident, Emmanuel Macron, som i samme omgang annoncerede en række lempelser på Frankrigs ellers strikse coronarestriktioner.

  Store forsamlinger er fortsat forbudt, og barer og restauranter skal stadig holde lukket, mens teatre, biografer og museer kan åbne. Også butikker kan holde åbent til klokken 21. Franskmændene vil også kunne holde jul med deres familier, siger han.

  Samtidig lyder det fra Macron, at den lockdown som gælder nu, kan ophæves efter den 15. december, hvis smittetallet falder til omkring 5.000 om dagen.

  Restauranter og barer skal dog holde lukket indtil den 20. januar.

  Meldingen kommer kun en halv time efter nyheden om, at Frankrig har registreret 1.005 døde med corona på ét døgn.

  Frankrig har overstået det værste, sagde Frankrigs præsident Emmanuel Macron i en tale til nationen. (Foto: Thomas coex © Scanpix)
 • Danske Regioner: Vi er klar i testcentrene, når vaccinen kommer

  Når vaccinen mod corona kommer ti Danmark, er testcentrene rundt i landet klar til at sørge for, at danskerne bliver vaccineret.

  Det siger Stephanie Lose (V), der er formand for Danske Regioner, til DR Nyheder.

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har i en ny vaccinationsplan lagt op til, at coronavaccinen skal gives i de hvide testtelte under Testcenter Danmark.

  - Jeg ved ikke, hvorfor man er endt med at pege på testcentrene, som det oplagte sted, men når det er sådan, så er vi klar til at få det til at fungere, når vaccinerne kommer til landet, siger Stephanie Lose.

  Da regionerne først nu har fået opgaven, kan hun ikke svare på, præcis hvordan setuppet bliver.

  - Men det kommer selvfølgelig til at foregå på en måde, hvor man kan være tryg ved det, siger hun.

  Vi er klar til at få det til at fungere, når vaccinerne kommer til landet, siger Stephanie Lose. (Foto: Emil Helms © Scanpix)
 • Ishøjs borgmester gennem 20 år vraget som spidskandidat

  I knap 20 år har Ole Bjørstorp været borgmester i Ishøj. Men ved kommunalvalg til næste år vil han blive erstattet af Merete Amdisen som spidskandidat for Socialdemokratiet.

  Det har en afstemning blandt partiets lokale medlemmer afgjort. Her blev Merete Amdisen valgt som spidskandidat med 206 stemmer. Ole Bjørstorp fik 96 stemmer, mens den tredje kandidat, Annelise Madsen, fik 67 stemmer. To stemmesedler var blanke.

  Dermed sluttede et års usikkerhed og konflikt omkring posten.

  Ifølge TV2 Lorry har den socialdemokratiske byrådsgruppe i Ishøj Kommune det seneste års tid været splittet i et internt magtopgør.

  Socialdemokratiet har absolut flertal med 11 af de 19 pladser i Ishøjs byråd.

  Det seneste år er Ole Bjørstorp blandt andet kommet i modvind på grund af en sag om hans brug af en tjenestebil. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)
 • Mink begravet for tæt på sø: 'Vi skal undgå forurening og smitterisiko'

  Døde mink er begyndt at stige op fra graven ved militærets øvelsesterræn ved Holstebro. Nu viser det sig, at nogle af minkene er begravet for tæt på Boutrup Sø.

  Fødevarestyrelsen vil nu sikre, at søen ikke bliver forurenet fra de døde mink.

  - Det er dybt beklageligt, men vi tager hånd om situationen, siger fødevareminister Rasmus Prehn (S).

  - Der er højst tale om noget, der ser ulækkert ud, der er ikke tale om forurening eller smitterisiko.

  - Det er ikke så nemt lige at fjerne dem, men jeg vil sikre at alle muligheder bliver endevendt, siger Rasmus Prehn.

 • Flyselskaber står til at miste tæt på 1.000 milliarder kroner

  Verdens flyselskaber risikerer at tabe omkring 980 milliarder kroner i 2020 og 2021 på grund af coronapandemien. Det forventer den internationale luftfartsorganisation, IATA, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Og det er, selv om der tilsyneladende er en coronavaccine på vej i den nærmeste fremtid, og prognoser forventer en større genåbning af landegrænserne i 2021.

  - Den positive indvirkning, som det vil have på økonomien og flytrafikken, vil ikke ske i stor stil før midten af 2021, siger Alexandre de Juniac, generaldirektør i IATA, til Reuters.

  Luftfartsorganisationen har en bøn om, at regeringerne skal forsøge at erstatte rejserestriktioner med coronatest af rejsende og henviser til, at der er taget initiativ til det i lande som USA, Frankrig og Tyskland.

  IATA regner med, at passagertallene vil falde til 1,8 milliarder i 2020. Året inden var der 4,5 milliarder flypassagerer. (Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS © Scanpix)
 • Højeste tal i Italien siden marts: 854 døde med corona på ét døgn

  De italienske myndigheder har i dag registreret 854 corona-relaterede dødsfald på bare et enkelt døgn.

  Det er en stigning på over 200 siden mandag, og det højeste antal registrerede døde med corona, siden smitten var på sit højeste i slutningen af marts. Det skriver Reuters.

  Ligesom mange andre steder i Europa har smittetallene i Italien i den seneste måned været kraftigt stigende. I den første halvdel af november steg antallet af indlagte med corona med omkring 1.000 personer om dagen, mens antallet af indlagte sted dagligt med 100 personer.

  Indtil videre har over 51.000 italienere mistet livet med corona.

 • Lægeforeningen ikke enig med Magnus Heunicke: Egen læge skal vaccinere

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har i en ny vaccinationsplan lagt op til, at coronavaccine skal gives i de hvide testtelte under Testcenter Danmark.

  Men det er ikke trygt eller sikkert nok for personer i risikogruppen, siger Lægeforeningen, der mener, at det bør være egen læge, der vaccinerer.

  - Det er rigtig godt at komme hurtigt fra start med covid-vaccinationerne, men det er vigtigere, at det bliver gjort rigtigt og trygt for borgerne, siger Camilla Noelle Rathcke, der er formand for Lægeforeningen.

 • Tre uger senere: Pennsylvania bekræfter Joe Bidens valgsejr

  Efter tre ugers optælling af stemmer og flere fejlslagne forsøg fra Trump-administrationen på at udfordre valgresultatet ved delstatens domstole, står det nu lysende klart: Demokraternes Joe Biden har vundet præsidentvalget i Pennsylvania.

  Det oplyser delstatens demokratiske guvernør, Tom Wolf, på Twitter.

  Ifølge Wolf har han underskrevet det dokument, der bekræfter Biden som vinder i Pennsylvania, og sendt det videre til arkiverne i regeringshovedstaden Washington D.C.

  Pennsylvania har været omdrejningspunktet for Trump-administrationens forsøg på bevise, at der fandt valgfusk sted ved valget. I lørdags afviste en dommer senest et søgsmål fra Trumps advokater på grund af manglende beviser og ”anstrengte juridiske argumenter uden værdi og spekulative anklager”.

 • Syv mænd får op til 15 års fængsel for systematisk indsmugling af kokain

  Syv mænd er blevet idømt mellem 8 og 15 års fængsel for smugling af 127 kilo kokain fra Holland til Danmark. Kokainen er blevet fordelt rundt omkring i Danmark.

  To af de tiltalte blev udvist fra Danmark med indrejseforbud for bestandig. Københavns Byret har samtidig konfiskeret fem biler og et udbytte på mere end tre millioner kroner.

  Mændene er mellem 24-47 år, og indsmuglingen er sket i 2018 og 2019 i biler med specialkonstruerede hemmelige rum.

  - Der er tale om et særdeles professionelt organiseret netværk, og smuglingen er foregået systematisk over en lang periode. Byretten har med dagens dom tilkendegivet, at man ser meget alvorligt på kriminalitet i den skala, siger senioranklager Maja Schiøtz fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi i en pressemeddelelse.

 • Forventer at endnu flere vil søge julehjælp i år

  Egentlig forventede den humanitære organisation Dansk Folkehjælp, at årets julehjælpsansøgningerne for en gangs skyld ikke ville overgå sidste års antal ansøgere.

  Men ikke meget er, som det plejer i 2020. På grund af pandemien og de medfølgende økonomiske konsekvenser har organisationen ændret forventninger.

  - Lige nu sidder vi med en fornemmelse af, at når sidste frist for at søge julehjælp udløber, så vil Dansk Folkehjælp mod sine forventninger se et rekordhøjt ansøgerfelt, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.

  Han uddyber, at udviklingen ikke er overraskende, men at den stadig gør indtryk. Blandt andet fordi 4,5 procent af dets ansøgere har mistet jobbet i år og derfor formentlig er førstegangssøgende.

 • 12 nye teststeder for borgere i Holstebro og Ringkøbing-Skjern

  Region Midtjylland vil om få dage være oppe på at kunne tilbyde test 12 steder i og omkring Holstebro og Ringkøbing-Skjern.

  Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

  Efter sundhedsmyndighederne har anbefalet alle med bopæl i de to kommuner om at blive testet for coronavirus, er der blevet arbejdet på at udvide testmulighederne i lokalområdet.

  Det arbejde har nu ført til, at det allerede fra i morgen vil være muligt at bestille tid til test i byerne Holstebro, Lemvig, Vinderup, Ulfborg, Tarm, Ringkøbing, Skjern, Struer og Thyborøn. I Holstebro vil der være to steder med mulighed for test.

  Og fra torsdag bliver der også mulighed for at blive testet et yderligere sted i Ringkøbing samt et endnu ikke fastlagt sted i Videbæk.

  Ifølge Region Midtjylland kommer det udvidede testtilbud foreløbigt til at vare frem til og med søndag 6. december.

 • Se billedet: Døde mink trænger op gennem graven

  Foto: Privatfoto

  Aflivede coronasmittede mink er begyndt at trænge op igennem graven, så de ligger frit på jordoverfladen, som det ses på billedet her, der er taget af en privatperson.

  De var ellers gravet en meter ned ved militærets øvelsesterræn ved Holstebro.

  Den sandede jord i Vestjylland har dog vist sig at være for let.

  - Én meter jord er ikke bare én meter jord. Det kommer an på, hvad den er lavet af. Så det er derfor, vi har set det ske, siger siger Thomas Kristensen, pressechef i Rigspolitiet.

  Han understreger, at man skal holde sig væk fra de døde dyr og kan ikke afvise, at det kommer til at ske igen, at døde mink bobler op over jordoverfladen.

 • Søren Pind i skarpt angreb på Støjberg

  Tidligere venstreminister Søren Pind går skarpt i rette med Venstres næstformand Inger Støjberg, der har skabt stor opmærksom ved under en demonstration for Grundloven i lørdags at bruge udtrykket ”dræn sumpen”. Et udtryk, der af mange forbindes med USA’s præsident, Donald Trump.

  Søren Pind mener, at Inger Støjbergs udtalelse fjernede fokus fra sagen - nemlig at regeringen er kommet under et voldsomt pres efter at have beordret alle mink i Danmark slået ned, inden den havde lovhjemmel til det. Noget mange ser som et brud på Grundloven.

  Her kommer han også med andre eksempler, hvor han mener, Inger Støjberg 'ødelægger gode sager for partiet og kun tænker på sig selv'.

 • Umuligt at finde årets ord i en coronatid: 'Et år, der har gjort os mundlamme'

  Oxford English Dictionary kårer hvert år”årets ord”. Men i år kunne det anerkendte britiske opslagsværk ikke finde et enkelt ord, der kan beskrive 2020.

  - Jeg har aldrig set et sprogår som dette, siger Oxford English Dictionarys formand, Casper Grathwol, til tv-stationen BBC.

  Det er ”et år, der har gjort os helt mundlamme”, skriver Oxford English Dictionary.

  - Hvilke ord beskriver bedst 2020? Et mærkeligt år? Et skørt år? Et tabt år?, skriver Oxford English Dictionary.

  De termer er nogle af dem, som ifølge sprogforskerne har været hyppigt anvendt i 2020. De helt oplagte ord til at beskrive 2020 er pandemi, coronavirus og covid-19. Med på listen er også ord som ”lockdown” samt udtryk som ”R number” (smittetal, red.), ”mundbind”, ”smittekurve” og andre ord, der nu er blevet en almindelig del af vores sprog.

 • En ud af 46 svenskere smittet med corona: 'Vi må hjælpes ad'

  Siden fredag har sundhedsmyndigheder registreret 94 coronadødsfald i Sverige. Det viser tal fra det svenske Folkhälsomyndigheten tirsdag. I alt er 6.500 personer med coronasmitte døde i år.

  I løbet af weekenden er der bekræftet 17.265 nye smittetilfælde i Sverige. Dermed er det samlede antal smittede oppe over 225.000.

  Det svarer til, at én ud af 46 svenskere er eller har været smittet med coronavirus.

  - Med tanke på det høje niveau, vi ligger på, er det meget vigtigt, at vi hjælpes ad med at flade kurven ud, siger statsepidemiolog Anders Tegnell på et pressemøde tirsdag.

 • Coronasmitte har bredt sig i fængsel: Alt personale er sendt hjem

  Torsdag i sidste uge blev en ansat i arresthuset i Helsingør i Nordsjælland konstateret smittet med coronavirus. Siden har smitten bredt sig, så der nu er ni ansatte og én indsat, som er blevet smittet.

  Alle ansatte, der har været på arbejde den seneste uge, er blevet hjemsendt, og arresthuset har indkaldt forstærkninger udefra, fortæller institutionschef Lene Møller Nielsen.

  Derudover forsøger arresthuset at inddæmme smitten gennem rengøring, brug af mundbind og ved at lukke ned for besøg og aktiviteter.

  - De indsatte er isolerede i hver deres celle og har ingen kontakt med de andre indsatte, siger Lene Møller Nielsen.

 • Politisk flertal vil lave plan mod oversvømmelser og højt grundvand

  Klimaforandringer skaber fortsat mere pres på de kystnære områder, og grundvandet vil i fremtiden stige i land og by. Desuden er der større risiko for, at flere voldsomme vejrhændelser sker samtidig.

  Et bredt flertal i Folketinget vil derfor igangsætte arbejdet med en såkaldt klimatilpasningsplan, der skal hjælpe med at løse de mest påtrængende udfordringer, fremgår det af en meddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

  Planen indeholder flere initiativer, der sættes i gang i 2020. Herunder et pilotprojekt der skal forbedre forudsigelser af oversvømmelser, ligesom der skal laves en model for en sammenhængende, ydre stormflodsbeskyttelse af København.

  - Vi står over for en fremtid med højere vandstande, voldsommere storme og mere regn. Derfor skal vi sikre en klimatilpasning, som er klog, langsigtet, og som hænger sammen, siger miljøminister Lea Wermelin (S).

  Regeringen forventer, at forhandlingerne om en samlet national klimatilpasningsplan kan begynde i starten af 2022.

  Vi skal sikre en klimatilpasning, som er klog og langsigtet, siger miljøminister Lea Wermelin (S). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • Minister om dansk vaccine-plan: Testcentre skal vaccinere befolkningen

  Folketingets partier er netop blevet orienteret om regeringens foreløbige plan for en corona-vaccination af alle danskere.

  Sundhedsministeren siger til DR Nyheder, at danskerne skal vaccineres i de samme hvide telte eller mobile centre, der også udfører corona-test.

  - Det bliver setuppet, som vi kender fra Testcenter Danmark. Altså et centralt styret system, der er i hele landet. Hvor vi i dag tester danskerne, men i den sammenhæng kan vi så også vaccinere danskerne, siger Magnus Heunicke (S).

  Ifølge ministeren er det mest sandsynlige scenarie, at Danmark drypvis modtager vaccinationerne.

  - Vi må gå ud fra, at det sandsynlige scenarie er, at der kan komme 50.000 eller 100.000 i den første runde. Så kan der gå nogle uger, før de næste kommer. Det skal vi have et setup for, siger sundhedsministeren.

  Han oplyser, at planen nu skal vendes hos en faglig referencegruppe af eksperter med Sundhedsstyrelsen i spidsen.

 • Voldsomme billeder: Frankrig vil undersøge politiet efter rydning af migrantlejr

  Den franske indenrigsminister, Gérald Darmanin, vil iværksætte en undersøgelse af politiet, efter de sent mandag aften ryddede en migrantlejr i det centrale Paris.

  Det skriver det franske nyhedsmedie, France 24.

  Videomateriale viser voldsomme billeder af betjente, der smider migranter ud af de telte, der netop var slået op på den kendte Place de la République.

  - Nogle af billederne fra rydningen af den illegale migrantlejr på Place de la République, er chokerende, skriver den franske indenrigsminister på Twitter.

  Der opstod protester, da politiet kom for at rydde en migrantlejr, der var slået op i det centrale Paris. (Foto: Christophe Petit Tesson © Scanpix)
 • EU giver næsten ni milliarder kroner til Afghanistan

  EU vil give 1,2 milliarder euro (næsten 9 milliarder kroner) i hjælp til Afghanistan over de kommende fem år.

  Det blev meddelt ved en donorkonference for Afghanistan i dag.

  - Vores bistand skal understøtte de afghanske myndigheders mål om demokrati, modernisering og bæredygtig udvikling. Den skal være med til at løfte mennesker ud af fattigdom og forberede ledelsen af landet samt reducere korruptionen, siger EU-kommissær Jutta Urpilainen.

  Finland har værtskabet for årets donorkonference sammen med Afghanistan og FN.

  På grund af coronapandemien holdes konferencen digitalt.

  Den finder sted på et tidspunkt, hvor den islamistiske oprørsbevægelse Taliban forhandler i Doha i Qatar med den afghanske regering om en fredsaftale. Samtidig fortsætter USA en tilbagetrækning af amerikanske soldater fra Afghanistan.

 • 81 nye smittede på plejehjem den seneste uge

  Der har været 81 nye tilfælde og 10 dødsfald på plejehjem i den forløbne uge, viser en opgørelse fra Statens Serum Institut.

  Det nærmer sig niveauet fra april, hvor mange ældre blev ramt.

  Indtil nu er omkring 30 procent af de smittede plejehjemsbeboere døde med corona.

 • Det seneste døgn er 1.367 registreret smittet med covid-19

  1.367 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går, viser tal fra Statens Serum Institut.

  Otte personer er døde med coronavirus.

  Dagens smittetal er det højeste, der er rapporteret hidtil. Det er dog baseret på et meget højt antal prøver.

  81.621 prøver er der kommet svar på det seneste døgn, det svarer til at 1,7 procent af de testede er smittede.

  Der er nu 255 indlagte på landets coronaafdelinger. Det er 6 færre end i går. 40 patienter er på intensiv, af dem er 23 i respirator.

 • VVS’er dømt for at hjælpe med hvidvask af 49 millioner

  En sjællandsk blikkenslager er i dag blevet dømt for at have hjulpet med hvidvask af 49,3 millioner kroner.

  Retten i Roskilde har straffet manden med fængsel i tre år og ni måneder. Han slipper dog for at komme bag tremmer på grund af hans dårlige helbred og hans alder. Den dømte er netop fyldt 78 år.

  I sit lille VVS-firma lod han store beløb suse ind og ud af konti i først Sparekassen Vendsyssel og derefter i mobilbanken Lunar Way. Han overlod sit NemID og nøglekort til sin kontakt, som derefter styrede den heftige trafik med millionerne, og også sikkerhedskoder gav han fra sig.

  Den 78-årige fortæller, at kontakten var en polsk mand.

  - Jeg mødte ham på en nordsjællandsk byggeplads, oplyser den 78-årige, der har tilstået forbrydelsen.

  Den polske kontakt har efterforskerne i Bagmandspolitiet ikke kunnet finde frem til.

 • Kontakttallet er faldet til 1

  Statens Serum Institut har estimeret kontakttallet til 1 i Danmark. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter.

  I sidste uge var kontakttallet 1,1.

  Epidemien er dermed stadig på samme høje niveau i Danmark, men vi har den under kontrol. Opmærksomhed er fortsat på alle kommuner i og omkring hovedstadsområdet, lyder det fra ministeren.

  Kontakttallet fortæller, hvor mange personer en smittet giver smitten videre til, og det er i øjeblikket én person.

 • Kvinde i bedring - blev ramt af to biler på mørk landevej

  En 65-årig kvinde er i bedring, efter at hun i morges blevt ramt af to biler på Viborg Landevej. Det fortæller vagtchef René Kortegaard fra Nordjyllands Politi.

  Tidligere på dagen oplyste vagtchefen, at kvinden var indlagt på Aalborg Universitetshospital i kritisk tilstand.

  - Hun ligger i respirator, og hendes tilstand betegnes som kritisk, sagde han.

  Ulykken fandt sted på Viborg Landevej ved Sønder Onsild syd for Hobro lidt efter klokken 07. Her blev den 65-årige kvinde af uvisse årsager ramt af en bil.

  - Dernæst bliver hun ramt af en anden bil, som hun bliver kørt over af, og hun ender med at ligge fastklemt under bilen, fortæller vagtchefen.

 • Mændene blev undtaget fra reglerne: Nu sidder danske fodboldkvinder fast i England

  (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Kvindelandsholdet i fodbold er stadig i risiko for at skulle undvære anfører Pernille Harder og tre andre spilere fra engelske klubber i næste uges EM-kvalifikationskamp mod Italien. Årsagen er de stramme engelske rejseregler over for Danmark.

  Da herrelandsholdet stod i samme situation for nylig, lykkedes det at få en undtagelse fra reglerne, men det er ikke sket for kvindelandsholdet.

  - Det er både ærgerligt og uholdbart. Vi arbejder kraftigt for, at situationen bliver løst hurtigst muligt, siger Dansk Boldspil-Unions direktør, Jakob Jensen.

  På grund af usikkerheden har landstræner Lars Søndergaard valgt at udtage fire nye spillere til sin trup.

 • Ordførerrokade i Socialdemokratiet

  Efter Mogens Jensen trådte tilbage som fødevareminister har Socialdemokratiet i dag vedtaget en mindre ordførerrokade.

  Leif Lahn Jensen blev udpeget som ny gruppeformand, efter Flemming Møller Mortensen blev udviklingsminister.

  Til gengæld træder Mogens Jensen ind i folketingsgruppen, hvor han blandt andet bliver næstformand i Kulturudvalget samt medlem af Udenrigspolitisk Nævn og Finansudvalget.

  Henrik Møller er ny beskæftigelsesordfører, Tanja Larsson bliver boligordfører og Lars Aslan Rasmussen LGBT+ordfører.

  Lennart Damsbo-Andersen er social dumping-ordfører.

 • 15 adresser ransaget i stor sag om bedrageri med biler

  Nordjyllands Politi, Østjyllands Politi og Københavns Vestegns Politi har i en fælles aktion ransaget 15 adresser, 9 i Aalborg-området, 5 i Aarhus og 1 i København.

  Fem personer i alderen 24 til 35 år er anholdt, og de sigtes for bedrageri og hvidvask.

  Ifølge vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi drejer det sig om en stor bedragerisag med køb og salg af biler, falske fakturaer og grov hvidvask.

 • Europa-Kommissionen er klar til sjette vaccine-aftale

  Europa-Kommissionen vil i morgen godkende sin sjette aftale om forhåndsindkøb af en mulig vaccine mod covid-19. Det drejer sig om den, som bioteknologiselskabet Moderna har udviklet, og som lige nu er ved at blive vurderet af Den Europæiske Lægemiddelstyrelse, EMA.

  - Kontrakten giver os mulighed for at købe helt op til 160 millioner doser af vaccinen, lyder det fra Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, der har høje forventninger til vaccinen.

  Det er EMA, der skal godkende vaccinerne på vegne af Danmark og de andre EU-medlemslande. Hvis Moderna-vaccinen bliver godkendt, vil alle landene modtage den på samme tidspunkt.

  Kommissionsformanden sagde i sidste uge, at EMA meget vel kan være klar til at godkende de første coronavacciner i anden halvdel af december.

 • Flyselskaber afviser planer om vaccinekrav

  De europæiske flyselskaber Lufthansa, Ryanair og Norwegian vil ikke kræve, at passagerer skal være vaccineret mod coronavirus, før de kan komme om bord på deres fly i fremtiden.

  - Vi byder selvfølgelig vaccinerede passagerer velkommen, men vi har ikke planer om at gøre det til et krav, siger det tyske flyselskab, Lufthansa, til DR Nyheder.

  Australiens største flyselskab, Quantas, meddelte i går, at det skal være et krav, at alle passagerer er vaccineret mod covid-19, hvis de fremover skal rejse med flyselskabet.

  Quantas vil indføre det nye krav, når en vaccine er tilgængelig for offentligheden.

 • Russisk coronavaccine er 95 procent sikker

  De russiske myndigheder oplyser, at den russiskproducerede Sputnik V-vaccine mod coronavirus er 95 procent sikker.

  Tidligere har foreløbige undersøgelse vist, at vaccinen var 92 procent effektiv.

  42 dage efter, at den første dosis af vaccinen var klar, viser resultaterne en sikkerhed på 95 procent, oplyser det russiske Sundhedsministerium.

  Ifølge nyhedsbureauet Tass er der nu 120.000 doser af vaccinen i omløb på det kommer kommercielle marked.

 • Danskeropgør i kvindernes Champions League

  Brøndby IF og Fortuna Hjørrings modstandere til 1/8-finalerne i kvindernes Champions League er tirsdag middag fundet.

  Brøndby skal møde norske Vålerenga, hvor de tre landsholdsspillere Stine Ballisager, Janni Thomsen og Rikke Marie Madsen spiller.

  Fortuna Hjørring kan se frem til en længere rejse, hvor de af to omgange møder slovenske Pomurje.

  1/8-finalerne bliver spillet den 9./10. og 15./16. december

  De forsvarende Champions League-mestre fra Lyon skal møde Juventus med danske Sofie Junge på holdkortet.

 • Britisk ret: Bilist var diplomatisk immun ved dødsulykke

  En britisk landsret ar afgjort, at en tidligere CIA-agent og hustru til en amerikansk diplomat, havde diplomatisk immuniet, da hun var impliceret i en dødsulykke i Storbritannien i august sidste år.

  Familien til en dræbt 19-årig britisk motorcyklist har ført en retssag mod det britiske udenrigsministerium siden ulykken. De vil have kvinden retsforfulgt i Storbritannien.

  Den 19-årige ramte en bil, der kørte i den forkerte side af vejen ved den amerikanske luftbase i Northamptonshire ført af den amerianske kvinde.

  Storbritannien har krævet kvinden udleveret, men det er afvist af det amerikanske udenrigsministerium, og sagen har resulteret i en kurre på den diplomatiske tråd mellem de to lande.

 • Tidligere undervisningsminister bliver direktør i svømmeunion

  Dansk Svømmeunion har ansat tidligere undervisningsminister Merete Riisager som ny direktør.

  Merete Riisager overtager direktørposten i Dansk Svømmeunion efter den fyrede Pia Holmen. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

  Unionen har siden februar 2020, hvor daværende direktør Pia Holmen stoppede, stået uden direktør.

  Holmen var direktør, da der blev afsløret mistrivsel blandt de bedste danske svømmere, og hun stoppede efter kritik i en uvildig undersøgelse foretaget af Kammeradvokaten.

 • Nye regler for hvornår man er nær kontakt til en smittet

  Hvornår der er tale om en nær kontakt til en coronasmittet bliver nu udvidet, oplyser Sundhedsstyrelsen. Derfor ventes flere at blive bedt om at gå i selvisolation og blive testet.

  Fremover bliver man også defineret som nær kontakt, hvis man har opholdt sig inden for 2 meter i mere end 15 minutter med en person, der er smittet med ny coronavirus i situationer, hvor der synges, tales højt eller råbes.

  Eller hvis man har opholdt sig i et lukket rum uden udluftning eller med dårlig ventilation.

  Samtidig anbefaler Sundhedsstyrelsen, at andre kontakter kan få taget en screeningstest i særlige situationer.

 • Flügger køber koncern med salg i Østeuropa

  Malerkoncernen Flügger har købt 70 procent af koncernen Eskaro, der har aktiviteter i seks lande - særligt i Østeuropa.

  Prisen er 208 millioner kroner for firmaet, der har 1.100 ansatte. Eskaro har en årlig omsætning på 420 millioner kroner. Flügger har selv en omsætning på den gode side af to milliarder kroner om året.

  - Eskaro har gennem årene skabt en solid platform i Østeuropa, hvor vi tror på, at der er potentiale for vækst, siger adm. direktør Jimmi Mortensen.

  Opkøbet skal godkendes af konkurrencemyndigheder, men ventes at være på plads i starten af 2021.

 • Tæt på nul billetter til de danske håndboldfans ved EM

  Der er blevet grønt lys fra myndighederne til, at Danmark kan afholde kvindernes EM i håndbold som enevært i december.

  Det bliver dog stort set uden fans på lægterne.

  Forsamlingsloftet på 500 personer gælder ved hele slutrunden, og det antal når man hurtigt op på i hallerne i Herning og Kolding, når først man har lukket folk det arbejdende folk og sponsorer ind.

  - Vi har dybest set ikke nogen tilskuere. Der må være 500 i arenaen, og de er jo optaget af mediefolk, spillere og så videre, siger generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen til TV2.

 • Spøgelsesbilist var stoppet på rampen til motorvejen

  Sydjyllands Politi har advaret om en mulig spøgelsesbilist i sydgående retning på Sønderjyske Motorvej ved Rødekro.

  Det viste sig imidlertid, at bilisten var stoppet på rampen til motorvejen.

 • Afgørelse fra EU-Domstol om statsstøtte går TV 2 imod

  En afgørelse i EU-Domstolen om statsstøtte går TV 2 imod, oplyser Mediawatch.dk

  Statsstøtten, som sagen handler om, og som TV 2 modtog fra 1995 til 2002, blandt andet gennem salg af reklamer fra det selvstændige selskab TV 2 Reklame, er ikke i strid med EU's regler.

  Men støtten blev ikke anmeldt til EU, og det skulle den have været.

  Den danske stat skulle have givet besked om støtten til EU, som efterfølgende skulle have godkendt den. Derfor skal der betales såkaldte ulovlighedsrenter.

  Afgørelsen betyder, at sagen om ulovlighedsrenter ved Østre Landsret kan fortsætte. Nent, Nordic Entertainment Group,kræver, at TV 2 skal tilbagebetale 1,75 milliarder kroner i ulovlighedsrenter og 1,2 mia. kr. i procesrenter. Det afviser TV 2.

 • Støjberg forsvarer sin brug af 'dræn sumpen': Det har intet med Trump at gøre

  Venstres næstformand, Inger Støjberg, har fået kritik for at bruge udtrykket 'dræn sumpen' i en tale om regeringen og Mette Frederiksen. Kritikken kom blandt andet fra Støjbergs egen formand, Jakob Ellemann-Jensen, der henviste til, at Donald Trump har brugt udtrykket.

  Men Venstre-formanden og alle andre kritikere har misforstået noget, skriver Støjberg på Facebook:

  "Det at ”dræne sumpen” er et gammelt amerikansk politisk udtryk, som Reagan i høj grad var kendt for at bruge. Nu har jeg så også brugt det."

  Inger Støjberg brugte udtrykket lørdag og har altså i dag tirsdag adresseret misforståelsen.

 • Myndighederne skruer op for coronakontrol i virksomheder

  Flere virksomheder, restauranter og supermarkeder kan i den kommende tid se frem til et besøg fra myndighederne.

  Der bliver nemlig skruet op for coronakontroller og vejledning til virksomheder om, hvordan de overholder retningslinjerne.

  Det er Fødevarestyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet, der går sammen om opgaven for at forhindre at coronasmitten breder sig, og de vil tjekke alle steder, hvor der er kunder, fortæller kontorchef i Fødevarestyrelsen Vibeke Højbjerg.

  Denne her indsats løber til og med februar, og myndighederne regner med at komme ud på mere end 8.500 tilsyn om måneden.

 • Forsvarsminister laver ny whistleblowerordning

  Som følge af skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) bliver der nu oprettet en whistleblowerordning, som kommer til at høre under Forsvarsministeriet.

  Det oplyser forsvarsminister Trine Bramsen (S) ved et samråd.

  Ordningen skal træde i kraft ved årsskiftet og skal gøre det muligt for FE-ansatte fortroligt at råbe vagt i gevær, hvis de støder på mulige ulovligheder i efterretningstjenesten.

  - Det er selvsagt vigtigt, at vi sørger for, at fortrolige oplysninger forbliver fortrolige. Samtidig er det helt afgørende, at vi i vores demokrati har tillid til vores efterretningstjenester, siger Trine Bramsen.

 • Prins Joachim og prinsesse Marie fejrer kobberbryllup

  Prins Joachim og prinsesse Marie kan i dag fejre kobberbryllup. I den anledning har parret delt et billede, der er taget af datteren, prinsesse Athena, i Paris, hvor parret er boset.

  Prins Joachim og prinsesse Marie blev viet i Møgeltønder Kirke den 24. maj 2008.

  Kongehuset oplyser, at prins Joachim og prinsesse Marie vil fejre dagen privat.