2011: De nyheder læste I på dr.dk

En kimende telefon midt i TV AVISEN slog både kongelige fester, dræbte diktatorer og det vilde vejr på listen over 2011's mest læste historier. Og så var der valget.

Historierne om folketingsvalget og den nye S-R-SF-regering var blandt de mest læste på dr.dk i 2011. Men der var også rigeligt af andre nyheder at tage af. (Foto: Scanpix © DR/Scanpix)

Set med nyhedsbriller var 2011 kort sagt vildt. Den ene opsigtsvækkende begivenhed afløste året i gennem den anden med en forpustende fart.

2011 var folketingsvalg, vand i kældrene og væltede diktatorer i Nordafrika og Mellemøsten. Det var også økonomisk krise, massakre i Norge - og en lille rødhåret dreng fra Nordjylland, der mod alle odds blev genforenet med sin familie.

Historien om lille Holger, der blev fundet, var den niende mest læste historie i 2011. Og den er også den mest indiskutabelt lykkelige begivenhed, der har nået Top 20 på listen over de historier, I brugere valgte at klikke på i 2011 på dr.dk.

Listen viser tydeligt, at I brugere vil være med, mens det sker. Og der skete altså ikke så lidt, som vi på dr.dk kunne rapportere direkte fra. Alene blandt de 20 mest læste finder vi live-dækningerne af et storslået britisk bryllup (4.), et Folketingsvalg, der blev udskrevet (7.), en ufattelig norsk tragedie (10.), en november-storm (18.) og en kongelig tvillinge-dåb (20.).

Folketingsvalget fylder i det hele taget godt op på listen, både før og efter, Danmark fik en ny regering og sin første kvindelige statsminister. Her finder vi også det, I brugere klikkede allermest ivrigt på i 2011: Den store valgtest, hvor man kunne blive pejlet ind på, hvilken partiformand man var mest enig med. Efter valget kom så regeringsdannelsen, og listen med de nye ministre er årets næstmest læste artikel. En anden liste, nemlig den over politikernes personlige stemmetal, snupper en 13. plads.

Listens ubestridt største overraskelse står en DR-personlighed nu for. Historien om TV-Avisens Line Gertsen, der ikke fik slukket sin telefon inden hun gik i studiet, er den tredjemest læste nyhed i hele 2011.

Nu sidder du sikkert derude og tænker: Hvad blev der af det der sex blandt årets mest læste? Enhver ved jo, at det er det, der interesserer internet-brugere allermest. Og jo, lidt nøgenhed har der da sneget sig ind på listen. Som den 17. mest læste finder vi nemlig artiklen med den sigende overskrift Roskildes hurtigste pik og patter.

Til højre kan du se listen over de 20 mest læst historier fra i år. Og herunder kan du se alle de 50 mest læste, og måske blive mindet om noget, du allerede har glemt, men som egentlig burde blive husket.

Facebook
Twitter