700 vil holde jul med fremmede: Helt fantastisk siger Røde Kors

Flere end 700 danskere har meldt sig til Røde Kors' projekt "Julegæster". Og det er langt flere, end Røde Kors havde forventet.

Sidste torsdag lancerede Røde Kors et initiativ, der skulle matche gæstfrie familier med mennesker, som ikke har et sted at holde juleaften. Og det er blevet en stor succes, lyder det fra Røde Kors, der har modtaget over 700 tilmeldinger.

- Det er en stor succes, og det er helt fantastisk. Det viser, at der er en åbenhed i danske familier til at bekymre sig om hinanden i juletiden, siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, til dr.dk.

Røde Kors havde slet ikke forventet, at projektet ville blive så populært, siger han.

- Det overgår langt over, hvad vi havde regnet med. Der har været en meget positiv opbakning til det her projekt. Vi havde nok kun regnet med et par hundrede tilmeldinger, fortæller Anders Ladekarl.

132.000 skal sidde alene

Røde Kors lancerede projektet, fordi flere tusinde danskere ikke har nogen at være sammen med juleaften. En ny måling fra Epinion viser, at over 132.000 danskere skal sidde alene juleaften.

Fredag eftermiddag havde Røde Kors fået tilmeldinger fra 126 gæster og 582 værter. Og Anders Ladekarl er ikke overrasket over, at de fleste er værtstilmeldinger.

- Det er en stor overvindelse at melde sig og at erkende, at man er ensom. Folk er flove over det - og især juleaftens, siger han.

En stor overvindelse

Derfor glæder han sig over de 126 gæster, der har tilmeldt sig.

- Det er 126 mennesker, som vi har været med til at give en bedre jul. Det er en dejlig følelse, siger han.

Flere enlige har meldt sig som vært i stedet for som gæst. Flere af dem har fortalt dr.dk, at det er fordi de hellere vil holde jul derhjemme end at tage ud til en fremmed familie.

Inspireret af Norge

Projektet går helt konkret ud på, at man udfylder en formular på Røde Kors' hjemmeside, hvor man enten melder sig som gæst eller gæstfri.

Røde Kors i Danmark er blevet inspireret af organisationens norske kolleger, der i år har sat samme projekt i gang i samarbejde med den norske avis VG. Her har flere hundrede nordmænd meldt sig til enten at åbne dørene for en ekstra gæst eller til at blive julegæst.

Kort viser gæster og værter

På kortet kan du se, hvor der sidder julegæster og juleværter og venter på at blive sat sammen. Klik på kortet for at se, hvem der efterlyser nogen at holde jul med. Fredag eftermiddag har flere end 700 mennesker meldt sig til projektet, der blev skudt i gang torsdag morgen.

Blå: Gæster i denne kommune

Gul: Værter i denne kommune

Grøn: Både gæster og værter i denne kommune

Kontakt Røde Kors eller tilmeld dig som vært eller gæst her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter