Amerikansk gidsel voldtaget af IS-leder

IS-leder har gentagne gange voldtaget en amerikansk kvinde, inden hun blev dræbt, skriver ABC News.

Et skilt på hovedgaden i Prescott opfordrer til bøn for Kayla Mueller, som døde, da hun var gidsel hos IS tidligere i år. (Foto: NANCY WIECHEC © Scanpix)

En amerikansk kvinde, der blev holdt som gidsel af Islamisk Stat (IS), blev gentagne gange voldtaget af bevægelsens leder, Abu Bakr al-Baghdadi, inden hun tidligere i år blev dræbt.

Det oplyser tv-stationen ABC News, der har informationerne fra kilder i den amerikanske anti-terrormyndighed.

Familien bekræfter Familien til den afdøde kvinde - Kayla Mueller - bekræfter over for ABC News, at amerikanske embedsfolk har informeret dem om deres datters lidelser. Herunder at hun blev seksuelt misbrugt af al-Baghdadi.

- Regeringen fortalte os i juni, at Kayla blev torteret, at hun var al-Baghdadis ejendom, citerer ABC News forældrene for at sige.

Informationer fra flere kilder Informationerne om IS-lederens seksuelle overgreb under kvindens fangenskab kommer ifølge ABC News fra flere kilder. Blandt andet fra myndighedernes samtaler med to teenagepiger, der blev holdt som sexslaver i samme område som Kayla Mueller samt fra afhøringen af en hustru til et IS-medlem.

Det Hvide Hus ønsker ifølge nyhedsbureauet Reuters ikke at kommentere oplysningerne.

Flere tilfælde af voldtægt og misbrug af fangne kvinder og piger Fredag beskrev The International New York Times på baggrund af en række vidneudsagn, hvordan militsfolk fra den islamistiske gruppe misbruger og voldtager tilfangetagne kvinder og piger og giver udtryk for, at det er en form for "bøn".

En 12-årig pige siger til den amerikanske avis, at en kriger fra IS, som havde bundet og kneblet hende, bøjede sig ned for at bede, inden han voldtog hende. Han sagde, at han ikke begik nogen synd, fordi pigen havde en anden religion end ham.

IS påstod, hun var dræbt i luftangreb Kayla Mueller, der blev 26 år, var udsendt til Syrien som nødhjælpsarbejder, da hun i 2013 blev taget til fange af IS. I februar i år påstod gruppen, at hun var omkommet under et jordansk luftangreb.

Den oplysning blev afvist af det amerikanske forsvarsministerium.

Kayla Mueller blev ifølge Pentagon dræbt af et IS-medlem.

Mislykket befrielsesaktion Samtidig afslørede USA's præsident, Barack Obama, at en specialstyrke på hans befaling i 2014 forgæves havde forsøgt at befri kvinden i en mission i Syrien.

Kayla Muellers familie offentliggjorde i den forbindelse et brev, som datteren havde skrevet fra sit fangenskab.

- Jeg bryder ikke sammen. Jeg giver ikke op, uanset hvor lang tid det tager, lød det i brevet. /ritzau/Reuters