Asmaa kan sprænge listen

Asmaa Abdol-Hamid er nummer to på Enhedslistens opstillingsliste i København. Men med omkring 10.000 personlige stemmer kan hun sprænge listen, vurderer valgekspert Søren Risbjerg Thomsen.

Hvis Asmaa Abdol-Hamid får mindst 10.000 personlige stemmer kan hun sprænge listen og komme i Folketinget. I går blev hun kåret som årets svikmølle-offer (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Umiddelbart er der ikke udsigt til, at Enhedslistens kontroversielle kandidat Asmaa Abdol-Hamid kommer i Folketinget. Det kræver nemlig, at Enhedslisten får seks mandater i Folketinget.

Men det er slet ikke umuligt, at Asmaa Abdol-Hamid sprænger listen, vurderer valgekspert Søren Risbjerg Thomsen ifølge netavisen Altinget.

Nummer to i København

Enhedslisten svæver i øjeblikket lige omkring spærregrænsen i meningsmålingerne. Hvis det lykkes for partiet at fortsætte arbejdet i Folketinget, vil det formentlig ske med fire mandater.

Asmaa Abdol-Hamid er nummer to i København. Den 23-årige forholdsvis ukendte Johanne Schmidt-Nielsen er topkandidat.

Asmaa Abdol-Hamid skal kapre mere end hver anden stemme på Enhedslisten i Københavns Storkreds for at sprænge partilisten. Det vil kræve i hvert fald 10.000 personlige stemmer.

Skal hente de muslimske stemmer

For at nå det tal, skal hun blandt andet håbe på massiv støtte fra de københavnske muslimer. Foreløbig har hun fået en varm anbefaling fra to af Danmarks mest fremtrædende muslimske imamer - Mostafa Chendid og Abdul Wahid-Pedersen fra Islamisk Trossamfund.

Søren Risbjerg Thomsen tror dog også, at hun kan hente en del danske stemmer.

- Jeg tror, det er en styrke for Asmaa, at hun stiller op i Københavns Storkreds. Det er mit indtryk, at der mest er modstand mod indvandrere der, hvor de ikke bor - og så måske i de københavnske forstadskommuner. Men inde i selve København er det meget mere integreret, og de unge er måske lidt stolte over, at det er farverigt derinde, og at det lyser op i gadebilledet. De synes, det er en styrke, og det kan man godt forestille sig kan være en fordel for Asmaa, siger Søren Risbjerg Thomsen til Altinget.

Facebook
Twitter