Bagmænd: Demonstration gav genlyd

Talsmand for lørdagens store demonstration, Knud Vilby, er begejstret over forløbet. Men politiets handling var malurt i klimabægeret.

Der blev slået på trommer, råbt højt og holdt taler, så det gav genlyd over hele verden.

Det mener talsmand for lørdagens folkelige klimademonstration, Knud Vilby, der var begejstret over at se mere end 50.000 mennesker deltage i marchen fra Christiansborg Slotsplads til Bella Center.

- Jeg er allermest glad for bredden. Det var en fantastisk fornemmelse, at der var både børnebørn og ældre. Og så var der vel folk fra 50 til 75 forskellige lande, siger Knud Vilby til DR Nyheder.

Politiets reaktion ude af proportioner

Han mener, at det store engagement og initiativ, der blev vist, må have fået politiker og andre mennesker i hele verden til at slå øjnene op.

Eneste minus ifølge Knud Vilby, der taler på de godt 50.000 demonstranteres vegne, var politiet. Demonstrationens talsmand er langt fra tilfreds med den måde, som politiet behandlede dagens demonstranter.

- Politiet overreagerer helt ude af proportioner. Selvfølgelig skulle politiet gribe ind. Men mellem de hundreder af anholdte var mange uskyldige, fortæller Knud Vilby til DR Nyheder.

Ikke særlig fikst

Han har heller ikke meget til overs for, at politiet nærmest tvang de sortklædte demonstranter fra Never Trust a Cop med i den store klimademonstration, der på forhånd havde et erklæret fredeligt sigte.

- Jeg er skuffet over, at de sender de folk ind i vores demonstration. Det er ikke særligt fikst. Derfor mener jeg heller ikke, at anholdelserne har noget med vores demonstration at gøre, siger Knuv Vilby.

Han glæder sig dog over, at langt størstedelen af de 50.000 demonstranter sandsynligvis ikke opfattede urolighederne bagest i demonstrationen.

Både statsminister Lars Løkke og FNs klimachef de Boer roste lørdag demonstranterne i den folkelige demonsration for deres engagement i klimasagen. Løkke sagde, at sådan en demonstration kan vise verden, hvordan demokratiet også arbedjer.

Facebook
Twitter