BILLEDER OG VIDEO Nøgne cyklister for grøn energi

Cyklister over hele verden har smidt tøjet for at sætte fokus på mere grøn energi.

  • Nøgne cyklister holder deres cykler i vejret under lørdagens 'Naked Bike Ride'. (Foto: Sebastian Casteneda © Scanpix)
  • Gaderne i Peru var lørdag fyldt med nøgne og halvnøgne cyklister. (Foto: Sebastian Casteneda © Scanpix)
  • Den noget aparte protest mod fossile brændstoffer blev afholdt mere end 70 steder i verden. (Foto: Sebastian Casteneda © Scanpix)
  • For at sætte fokus på vedvarende energi og plads til cyklister i Perus gadebillede deltod hundredvis af nøgne og halvnøgne cyklister i 'Naked Bike Ride'. (Foto: Sebastian Casteneda © Scanpix)
  • Enkelte deltagere havde valgt at beholde en smule tøj på, mens de cyklede gennem Perus gader. (Foto: Sebastian Casteneda © Scanpix)
  • En kvindelig deltager har fået malet en rød cykel på brystet i anledning af cykeldemonstrationen. (Foto: Sebastian Casteneda © Scanpix)
  • I Peru var hundredvis af mennesker mødt op for at deltage i begivenhederne. (Foto: Sebastian Casteneda © Scanpix)
  • 'Naked Bike Ride' skal opmuntre folk til at cykle mere og i det hele taget satse mere på vedvarende energi. (Foto: Rodger Bosch © Scanpix)
  • Hundredvis af mennesker deltog lørdag i 'Naked Bike Ride', der er blevet afholdt mere end 70 steder i verden. Her er det i Cape Town i Sydafrika. (Foto: Rodger Bosch © Scanpix)
  • En kropsmalet 81-årig mand i Cape Town deltager i begivenhederne, der skal sætte fokus på problemerne med fossile brændstoffer. (Foto: Rodger Bosch © Scanpix)
1 / 10

Demonstranter havde lørdag smidt kludene og kastet sig på cyklen i anledning af 'Naked Bike Ride', der blev afholdt mere end 70 steder i verden.

Den verdensomspændende begivenhed er ikke en undskyldning for at få luftet kroppen, men skal sætte fokus på problemerne ved fossile brændstoffer.

De nøgne cyklister vil samtidig øge motivationen for at kaste sig over alternative transportformer og brugen af mere vedvarende energi. I Peru vil de også sørge for, at cyklisterne får mere plads i gadebilledet.

Se billederne fra 'Naked Bike Ride' øverst i artiklen.

VIDEO Nøgencykling gennem Limas gader

Omkring 300 mennesker cyklede lørdag hel- eller halvnøgne gennem Perus hovedstad Lima.

I Mexico valgte nogle kvinder ganske vist at tage cykelturen iført tøj, men også iført neglelak og stiletter for at sætte fokus på Kvindernes Internationale Kampdag.

Se et sammendrag af begivenhederne i videoen nederst i artiklen. Klik på play.

Facebook
Twitter