BILLEDER Se de bedste Dronningeportrætter gennem tiden

Igennem tiden er Dronningen blev portrætteret flere gange. Se her, hvordan Dronningen er blevet fremstillet i sin tid som regent.

  • Dronning Margrethe fejrer i disse dage sin 75 års fødselsdag. (Foto: Foto: Rikke Østergård- DR Nyheder)
  • Her ses Dronning Margrethe sammen med kunstmaleren Jørgen Boberg i 2000 foran dennes maleri af Dronningen. (Foto: Jørgen Jessen © Scanpix)
  • Niels Strøbek har malet flere portrætter af Dronningen og hendes familie. Dette er fra 1998. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)
  • Et år senere, i 2012, malede Niels Strøbek dette portræt af Dronningen, Kronprins Frederik og Prins Christian i anledning af Dronningens 40-års jubilæum. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)
  • Et af de nyere portrætmalerier af Dronningen står Mikael Melbye bag. "Hendes Majestæt Dronning Margrethe II" er fra 2011. (Foto: Marie Hald © Scanpix)
  • Thomas Kluge er kendt for sin nærmest fotografiske fremstilling af Dronningen og andre prominente personligheder. I 1996 malede han dette portræt, ”Portræt af Dronning Margrethe II af Danmark”. (Foto: Claus Fisker og Rasmus Just/Kolding Ugeavis © Scanpix)
  • Også dette maleri er Thomas Kluge ophavsmand til. Værket fra 2013 forestiller hele kongefamilien med tronfølgeren Prins Christian i front. (Foto: Niels Ahlmann Olesen © Scanpix)
1 / 7

I anledning af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II's 75-års fødselsdag 16. april offentliggøres i dag et nyt portrætmaleri af regenten.Portrættet er en gave fra Nationalmuseet, og kunstneren bag er Lars Physant, som i arbejdet med maleriet har lagt vægt på at fremstille Dronningen i relation til det historiske og arkæologiske felt, som hun har haft en interesse for gennem hele sit liv.

Gennem Dronning Margrethes tid som regent har mere end 25 kunstnere haft æren af at portrættere hende - alene eller sammen med den øvrige kongefamilie.Vi har samlet en række af de mest ikoniske af slagsen i galleriet øverst i artiklen.

Facebook
Twitter