BILLEDSERIE Få Folkemødet 2014 genfortalt i billeder

Der blev både plads til politik og leg til årets Folkemøde på Bornholm. Få en opsummering i billeder af folkemødet dag for dag.

 • Helle Thorning Schmidt holdt åbningstalen på årets Folkemøde på Bornholm, der officielt blev skudt i gang kl. 14.00, torsdag den 12. juni. Det er fjerde gang, der bliver afholdt Folkemøde på Bornholm. Det startede i 2011, inspireret af den svenske Almedalsveckan, hvor politikere, meningsdannere, journalister og folket mødes for at diskutere politik hvert år. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)
 • Folkemødet i Allinge tiltrak mange nysgerrige borgere. Her var humøret højt, inden Helle Thorning Schmidt holdt åbningstalen torsdag den 12. juni. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)
 • Der blev også plads til at få taget en selfie med Helle Thorning, da der blev afholdt morgenslabberas med statsministeren på den gamle brandstation fredag morgen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)
 • Enheden for antidiskrimination gik syngende igennem byen i dyrekostumer lørdag formiddag, for at samle opmærksomhed, inden de opførte et teaterstykke som oplæg til debat. Kun fantasien har sat grænser for typen af events der er blevet afholdt til Folkemødet. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)
 • Formanden for SF, Pia Olsen Dyhr, benyttede lejligheden fredag den 13. juni ved Folkemødet til, at foreslå en lighedskommision. Kommisionen ville skulle gennemgå vores samfund 'fra kælder til kvist', og lave en tilstandsrapport over uligheden - og hvordan man kan få rettet op på den. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)
 • Johanne Schmidt-Nielsen var ikke enig med Pia Olsen Dyhr i initiativet om en lighedskommision. Hun sagde senere samme dag, at uligheden kan tilskrives regeringens nedprioritering af offentlige ydelser til samfundets fattigste. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)
 • Det var ikke alle talerne ved Cirkuspladsen, der var lige heldige hos vejrguderne. Her ses publikum under Johanne Schmidt-Nielsens tale, fredag den 13. juni. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)
 • Alt gik ikke op i politik og debat for Pia Kjærsgaard. Her styler Jim Lyngvild den tidligere DF-formand for et nysgerrigt publikum, om eftermiddagen, fredag d. 13. juni. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)
 • Sådan så hovedscenen ud, da partiformand Kristian Thulesen Dahl holdt tale lørdag den 14. juni. Folketingets partier har hver én time på hovedscenen ved Cirkuspladsen at gøre godt med i løbet af arrangementet. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)
 • Kristian Thulesen Dahl droppede som den eneste af partiformændene på Folkemødet talerstolen, og gik i stedet helt ud til scenekanten, da han talte. Han opfordrede Helle Thorning til at blive i dansk politik, fremfor at gå efter en toppost i EU. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)
 • Der er også plads til leg på folkemødet. Her kaster Jeppe Kofod, høvding på det røde hold, da der blev spillet høvdingebold mellem lejrene i dansk politik, lørdag den 14. juni. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)
 • Det var en griber for Kristian Jensen, der var høvding på det blå hold. Socialdemokraterne gik dog hen og tog den samlede sejr. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)
 • Kristian Jensen varmede op for Inger Støjberg, der igen varmede op for Lars Løkke Rasmussen, da Venstre havde hovedscenen lørdag den 14. juni. Så var banen klar til, at Venstre kunne løfte lidt af sløret for et nyt udlændingeudspil. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)
 • Fra talerstolen ved Cirkuspladsen løftede Lars Løkke Rasmussen sløret for et nyt udlændingeudspil fra Venstre. 'Jeg ønsker kort sagt et åbent Danmark, for dem der kan og vil. Men et hermetisk lukket Danmark, for dem, der ikke vil.' (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)
 • Lørdagens program sluttede med politikertrav, hvor Pia Kjærsgaard vandt over blandt andet Manu Sareen. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)
 • Her er Manu Sareens reaktion, da han måtte se sig slået af Pia Kjærsgaard i lørdagens politikertrav på Allinge Stadion. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)
1 / 16

Af Jonas Frandsen

Det fjerde Folkemøde på Bornholm er ved at være slut.

Folkemødet har haft anslået 20.000 daglige besøgende, der har kunne tage del i over 2100 arrangmenter.

Der er blevet debatteret, diskuteret politik, holdt brandtaler og traditionen tro har der også været plads til en række mere fantasifulde events.

Arrangementet i Allinge har været spækket med politikere, journalister, lobbyister og meningsdannere de seneste dage. Det har medført den uofficielle betegnelse som 'Distortion for DJØF'ere'.

Få Folkemødet genfortalt i billeder øverst i artiklen.

Facebook
Twitter