BILLEDSERIE Glæde og vemod ved dagens ministerrokade

To nye smilende ministre ankom i bil, mens en vemodig Margrethe Vestager tog cyklen.

  • Det var en glad Morten Østergaard, der ankom til Amalienborg. Han er regeringens nye økonomi- og indenrigsminister. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)
  • Benny Engelbrecht er blevet udnævnt som Danmarks nyeste skatteminister. Han er den femte skatteminister på bare tre år, men smilet var stort. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)
  • Margrethe Vestager fuldendte cirklen. Da den nye regering blev præsenteret i 2011 ankom hun på cykel, og da hun ankom til Amalienborg for at tage sin afsked som minister i dag, var transportmidlet ligeledes en cykel. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)
  • Og medierne var over hende, også bogstaveligt talt. Hun blev fulgt at en nyhedshelikopter på cykelturen. Margrethe Vestager har sagt, at det er en vemodig dag for hende: - Jeg ser fremad og har pakket ned med tanke på, at jeg skal sætte mit nips op et andet sted, men det er altid svært at sige farvel, siger Margrethe Vestager. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)
  • Det er som om, man har set det før. Rokaden i dag er den syvende i rækken, siden Helle Thorning første gang præsenterede regeringen i 2011. (Foto: Christian Liliendahl © Scanpix)
  • Helle Thorning trådte ud af Amaliensborgs porte i selskab med de to nye ministre, efter at have mødtes med Kronprins Frederik. Normalt står dronningen for den slags, men hun er på sommertogt - i dag i Ringkøbing. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)
  • Helle Thorning-Schmidt sagde blandt andet, at hun er meget glad for, at Benny har påtaget sig opgaven at være skatteminister, og erklærede: - Han bliver en fremragende skatteminister. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)
  • Morten Østergaard er ny politisk leder for de radikale, fordi Margrethe Vestager har fået en ny kommisærpost i EU. Og den nye kommisær vil blive savnet i regeringen, sagde statsministeren. (Foto: Christian Liliendahl © Scanpix)
1 / 8

Så er det officielt. Statsminister Helle Thorning-Schmidt kunne i dag præsentere sine to nye ministre.

Det sker efter at de radikales Margrethe Vestager har fået en kommisærpost i EU - og derfor har måttet træde tilbage fra sin post som indenrigs- og økonomiminister.

Til at tage over efter hende er de Radikales nye politiske leder Morten Østergaard blevet hentet - fra skatteministeriet.

Den taburet bliver overtaget af Benny Engelbrecht, der således bliver den femte skatteminister i Helle Thornings regering.

Se billederne fra dagens regeringsrokade øverst.

Facebook
Twitter