BILLEDSERIE: Se 30 års armbånd

Et armbånd er ikke bare et armbånd. Mange gemmer det tynde stykke stof som et minde om en festival. Her kan du se Roskilde Festival-armbånd.

  • 6 armbånd fra Roskilde Festivaler. (Foto: Barbara Christensen)
  • I 1980'erne var armbånd til festivalerne ikke en tynd stof-rem, som vi kender dem fra i dag - men så i stedet for ud, som ses på billedet. (Foto: Barbara Christensen)
  • Dette fletværk er fra Roskilde Festival 1981. (Foto: Barbara Christensen)
  • Armbånd fra Roskilde Festival 2007. Dette år var den vådeste Roskilde Festival nogensinde, med næsten 100 mm regn. (Foto: Barbara Christensen)
  • Fra 1993 til 1997 så var armbåndene meget farvestrålene. (Foto: Barbara Christensen)
  • Armbånd fra 1997 til 2001 - inklusive det tragiske år 2000, hvor unge mennesker omkom i forbindelse med en koncert. (Foto: Barbara Christensen)
  • Den garvede festivalgænger Sten Vivel har været på festival næsten 30 gange, og det er alle hans armbånd, som du netop har set i denne billedserie. Bemærk årets armbånd på hans venstre håndled. (Foto: Barbara Christensen)
1 / 7

Et armbånd er ikke bare et tyndt stykke stof, der er bundet om håndledet. Når det gælder festivaler, så er armbåndet adgangskortet til områder med f.eks. musik, telte, mad og toiletter.

Og det skal passes godt på under selve festivalen. Og nogle gemmer det også bagefter. Som et evigt minde om en uges musik og oplevelser.

Et armbånd skal være i en vis stand for at gælde. På Roskilde Festival lyder kravet til armbåndet:

Pas godt på dit armbånd, for det sikrer dig adgang til festivalens områder. Hvis dit armbånd er delvist eller helt knækket, skal du henvende dig i et af billethusene ved indgang East, West eller ved festivalens togstation, hvor vi vil vurdere det videre forløb.

Er dit armbånd blevet stjålet, skal du straks anmelde det til politiet og efterfølgende medbringe politianmeldelsen til nærmeste billetsalg, hvor man vil vurdere det videre forløb. Vi erstatter normalt ikke mistede/stjålne armbånd.

Personer uden armbånd på festivalområdet bliver opkrævet et kontrolgebyr på 3.500 DKK. Ved betaling tilbydes vedkommende at få et armbånd “med i købet”, med mindre der er udsolgt.

Facebook
Twitter