BILLEDSERIE IS sender tusinder af irakere flugt til Syrien

I over en uge har irakere søgt tilflugt på det golde Sinar-bjerg, men flygter nu videre til nabolandet Syrien for at undslippe IS' brutalitet.

 • Forholdene for flygtningene på Sinjar-bjerget er så horrible og frygten for jihadisterne i IS så stor, at det har fået flere tusinde til at flygte til nabolandet Syrien. (Foto: Stringer © Scanpix)
 • De brutale islamister fra IS har sendt titusinder af mennesker på flugt i det nordlige Irak, hvor de har vundet terræn i den seneste tid. (Foto: Ahmad al-Rubaye © Scanpix)
 • Frygten for Islamisk Stats brutale angreb er så stor, at irakere er begyndt at flygte ind i nabolandet Syrien, der har været i borgerkrig i mere end tre år. (Foto: Ahmad al-Rubaye © Scanpix)
 • Godt 50.000 irakere har søgt tilflugt på det golde Sinjar-bjerg, hvor de har lidt i mere end 40 graders varme uden vand og mad. (Foto: Ahmad al-Rubaye © Scanpix)
 • Som IS vinder kontrol over områder, stiller de indbyggerne over for et ultimatum. Enten kan de konvertere til islam, eller de kan blive slået ihjel. (Foto: Stringer © Scanpix)
 • Mange af irakerne, der er sendt på flugt, er flygtet fra hus og hjem kun med det tøj, som de går og står i. Nogle få har nået at tage en smule vand og mad med. (Foto: Stringer © Scanpix)
 • Mindst 20.000 af yazidierne, der har søgt tilflugt på Sinjar-bjerget, har i løbet af de seneste dage taget flugten videre til nabolandet Syrien. (Foto: Stringer © Scanpix)
 • Tusinder af kristne og yazidier er blevet drevet på flugt af IS, der har udnævnt et islamisk kalifat i de områder og byer, som de kontrollerer. (Foto: Stringer © Scanpix)
 • Jihadisterne fra IS har i den seneste tid vundet frem i både det nordlige Irak og i Syrien, hvor de har udråbt et islamisk kalifat. (Foto: Stringer © Scanpix)
 • Med tøj bundet om fødderne som sko tager en iraker flugten fra Sinjar til Syrien. (Foto: Stringer © Scanpix)
 • Irakere flygter på ladet af en lastbil, der fragter dem fra Irak til Syrien. (Foto: Stringer © Scanpix)
 • Et stort antal mennesker befinder sig fortsat i bjergene, som er delvist omringet af islamisterne, der truer med at dræbe dem, medmindre de konverterer til islam. (Foto: Stringer © Scanpix)
 • Flere yazidier har set deres familie blive likvideret af jihadisterne i IS, mens de har vundet frem i Sinjar. (Foto: Stringer © Scanpix)
 • 500 yazidier er i sidste uge blevet slået ihjel af IS. Nogle er blevet begravet levende i massegrave, udtalte Iraks minister for menneskerettigheder, Mohammed Shiva al-Sudani, søndag. (Foto: Stringer © Scanpix)
 • Både amerikanske og britiske fly har kastet mad og vand ned til dem, der har søgt tilflugt på Sinjar-bjerget, hvor de har lidt i ekstrem varme. (Foto: Stringer © Scanpix)
1 / 15

Den brutale islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS) vinder terræn i Irak og Syrien.

Som de vinder frem i områder og byer, bliver indbyggerne stilt over for et valg om at konvertere til islam eller bliv slået ihjel af islamisterne.

Senest er det gået hårdt udover kurdiske irakere i Sinjar i det nordlige Irak, ikke langt fra den syriske grænse.

IS-krigernes fremmarch har sendt godt 50.000 mennesker på flugt i Sinjar, hvor kurdiske irakere fra den religiøse yazidi-minoritet i de seneste dage har søgt tilflugt på det golde Sinjar-bjerg, hvor de har lidt i 40 graders varme uden vand og mad.

Godt 500 yazidier er blevet slået ihjel af IS' krigere i sidste uge. Flere af dem blev begravet levende i massegrave. IS har derudover taget 300 kvinder som slaver, udtalte Iraks minister for menneskerettigheder, Mohammed Shiva al-Sudani, søndag.

Frygten for IS' brutale fremmarch i Irak er så stor, at det har fået flere tusinde til at flygte til nabolandet Syrien, der har været hærget af borgerkrig i mere end tre år, og hvor Islamisk Stat også vinder frem i deres kamp for at oprette en islamisk stat.

Se billeder af flugten fra Sinjar til Syrien i billedserien ovenfor.

Facebook
Twitter