BILLEDER Politiet i stor aktion efter skyderi på Christiania

En betjent er i kritisk tilstand efter en dramatisk aktion på Christiania. Den formodede gerningsmand blev ramt af skud under anholdelsen.

  • To betjente og en civil natten til torsdag ramt af skud. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)
  • Politiets Aktionstyrke finder efter en større menneskejagt og flere ransagninger frem til den 25-årige formodede gerningsmand på en adresse i Kastrup. (© Scanpix)
  • Den formodede gerningsmand forsøgte at flygte under aktionen og blev skudt under anholdelsen. (© Scanpix)
  • Den anholdte formodede gerningsmand var bevæbnet, hvorfor det kom til en skudafgivelse. Han er nu i kritisk tilstand, oplyser politiet. (Foto: Camilla Faurholdt-Löfvall © dr)
  • Det var her, at politiet torsdag morgen affyrede skud mod den bevæbnede gerningsmand. Mandens pistol blev forladt på gerningsstedet, der ved middagstid fortsat granskes. (Foto: Camilla Faurholdt-Löfvall © (c) DR)
  • Rigspolitichefen fordømmer på et pressemøde torsdag morgen skudangrebet som et angreb på alle politifolk. (Foto: Line Feld © dr)
  • Torsdag morgen er indgangen til Christiania fortsat afspærret efter den dramatiske nat. (Foto: Line Feld © dr)
  • Det samme gælder indgangen fra Prinsessegade, hvor politiet ligeledes er talstærkt tilstede morgenen derpå. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)
  • Beboerne på Christiania tager kraftigt afstand fra skudepisoden. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)
  • Ifølge justitsminister Søren Pind, bør der tages en politisk diskussion om, hvad der skal ske med Pusher Street og det øvrige Christiania efter nattens beskydning af de to betjente. (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)
1 / 10

En anholdelse på Christiania udviklede sig onsdag aften dramatisk, da en mand trak et våben og beskød to betjente og en civil.

Den ene af de to betjente blev ramt af skud i hovedet og er fortsat i livsfare. Den anden betjent blev truffet i benet og er sammen med en civil udlænding uden for livsfare.

Under en anholdelsesaktion kl. 6.45 torsdag morgen i Tårnby, er den formodede gerningsmand, en mand på 25 år, blevet såret af skud affyret af Politiets Aktionsstyrke. Ifølge Ritzau meldes anholdte nu i kritisk tilstand.

Mistænkte har forbindelse til den organiserede hashhandel på Christiania og er tidligere kendt af politiet.

Episoden får fremadrettede konsekvenser

Episoden vil sandsynligvis få betydning for, hvordan politiet fremover vil håndtere situationen omkring Pusher Street, lød det fra politidirektør Thorkild Fogde på politiets pressemøde kl. 6 torsdag morgen.

- Politiet ønsker, at Christiania ikke skal lægge ryg til de her kriminelle og deres aktiviteter. Vi ønsker Pusher Street ryddet for kriminelle, udtaler han.

Præcis hvad det kommer til at betyde, er endnu for tidligt at vurdere, men Thorkild Fogde er sikker på, at skudepisoden får en eller anden konsekvens.

- Det kan ikke være rigtigt, at politifolk, som passer deres arbejde, skal udsættes for det her, tilføjer han.

(Foto: Grafik: Morten Fogde Christensen © dr)
Facebook
Twitter