Bondam får borgmesterpost med DF-støtte

Den Radikale Klaus Bondam har snydt alle ved at konstituere sig med Dansk Folkeparti i København. Dermed er en borgmesterpost sikret.

De radikales Klaus Bondamm sikrer sig en borgmester-post. (Foto: Peter Helles Eriksen © Scanpix)

Klaus Bondam (R) har konstitueret sig med DF og sikrer sig dermed en borgmesterpost på Københavns Rådhus.

Indtil kl. 6 i morges havde Klaus Bondam og de radikale accepteret, at deres stemmer alene ikke rakte til en borgmesterpost. Men pludselig var der en aftale på plads mellem Dansk Folkeparti, Venstre og De Radikale, og Klaus Bondam kunne som spidskandidat for sit parti dermed sikre sig sin borgmesterpost.

Overrasket over forløbet

- Vi er selvfølgelig overrasket over forløbet, men det her må Klaus Bondam og De Radikale selv forklare for deres vælgere, siger den kommende overborgmester i København Frank Jensen (S).

Med De Radikales pludselige kovending blev Frank Jensens konstituering noget anderledes end den plan, der tidligere på natten tegnede sig. SF, Socialdemokraterne, Enhedslisten og Det Konservative samlede sig under den nyudnævnte overborgmester.

I den konstellation får Socialdemokraterne to borgmesterposter, SF udvider fra en til to, mens Enhedslisten beholder retten til en borgmesterpost.

K mister borgmesterpost

Desuden får V og som nævnt R en borgmesterpost, mens Den Konservative Mogens Lønborg mister sin borgmesterpost.

Der er kun sat navne på overborgmesterposten og teknik- og miljøborgmesterposten, som henholdsvis Frank Jensen og Bo Asmus Kjeldgaard (SF). Først når Venstre har valgt sin post, kan de resterende pladser fordeles.

Facebook
Twitter