Bookmakere satser på Jens Rohde

Jens Rohde er en sikker hest. Det mener bookmakere, som sætter odds på, hvilke kandidater, der får flest personlige stemmer ved EU-Parlamentsvalget.

En cirkushest. Det er hvad en bookmaker kalder politikeren Jens Rohde, som stiller op til Europa-Parlamentsvalget på søndag. (© DR)

Du får kun dine penge 1,75 gange igen hvis du spiller på, at Jens Rohde scorer flest personlige stemmer ved Europa-Parlamentsvalget på søndag.

Sådan ser oddsene ud ved Unibet. Her regner oddsætterne med at vi sætter rigtig mange krydser ved den tidligere radiodirektør, toppolitiker for Venstre og vinder af talentkonkurrencen Showtime.

Han bliver tæt fulgt af Morten Løkkegaard, tidligere vært på TV-avisen. Løkkegaards odds ligger på 2,5.

Kendiseffekten virker

- Hvis man har en vis kendiseffekt, så får man en del medvind. Det virkede for blandt andre Klaus Riskær Petersen, som fik mange personlige stemmer, da han stillede op, fortæller pressechef ved Unibet, Per Marxen.

- Det virker at være kendt, især ved et valg, hvor interessen i forvejen ikke er særlig stor. Så skal der kendte cirkusheste til at trække folk af huse.

Plejer at få ret

Og ser man på konkurrenten Scandic Bookmakers er det også Rodhe og Løkkegaard, som er i top.

- Man kan siger meget om oddssætterne, men de plejer at få ret, mener Per Marxen.

Hvis det viser sig, at bookmakerne har ret, så er der ikke store chancher for at Folkebevægelsen mod EUs Søren Søndergaard får flest stemmer. Hvis du spiller 100 kroner på ham og vinder, så får du udbetalt hele 5000 kroner.

Facebook
Twitter