Chávez hyldet som rockstjerne i Valby

Venezuelas præsident Chávez modtaget som en rockstjerne ved folkemøde i Valbyhallen. I sin tale sender han blandt andet en hilsen til de københavnske malere.

Venezuelas præsident Chávez modtaget som en rockstjerne ved folkemøde i Valbyhallen. I sin tale sender han blandt andet en hilsen til de københavnske malere. (Foto: Mads Nissen © Scanpix)

Gulvet gynger og folket jubler, da den venezuelanske præsident, Hugo Chávez, træder frem på scenen i Valby Hallen.

Chávez taler denne torsdag ved et folkemøde sammen med en række fremtrædende politikere fra Latinamerika. Heriblandt den bolivianske præsident Evo Morales.

Da Chávez indtager talerstolen strømmer tilhørere og latinamerikanske flag frem fra de bageste rækker mod scenen under klapsalver, hujen og trampen.

Fidel gav jubelbrøl

Selvom Chávez er i København i forbindelse med klimatopmødet, brugte han sin tale til at tale dunder mod kapitalismen og hylde nulevende og afdøde socialister.

Især fremkalder den pensionerede cubanske leder Fidel Castro og en opfordring til en ny venstrebølge i Europa store jubelbrøl.

- Hvor er Fidel? Fidel er i socialismens håb og i socialismens ånd, råber han og fortæller om 1995, hvor Castro talte i København i forbindelse med FN's sociale topmøde.

Men selvom den socialistiske leder har stjernestatus blandt Latinamerikanere, holder han sig ikke for fin til at sende en hilsen til arbejderbevægelserne i Danmark.

- Københavns bygninger er smukt malet, bemærker han og takker foreningen af københavnske malere.

Folkemødet er stablet på benene af Det Bolivianske Alternativ for Amerika (ALBA), som er en handelssamarbejde bestående af otte latinamerikanske lande.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter