Danskerne støtter SR's asyludspil

Selvom statsminister Anders Fogh Rasmussen kalder Socialdemokraternes og de radikales forslag om, at asylansøgere skal have lov til at bo og arbejde uden for asylcentrene for en flygtningemagnet, så tager danskerne positivt mod forslaget.

Et flertal af danskerne går ind for at asylansøgere skal have lov til både at arbejde og bo uden for asylcentrene, mens de søger asyl.

Selvom statsminister Anders Fogh Rasmussen kalder Socialdemokraternes og de Radikales forslag om, at asylansøgere skal have lov til at bo og arbejde uden for asylcentrene for en flygtningemagnet, så tager danskerne positivt mod forslaget.

Socialdemokraterne og de Radikale synes dermed at ramme direkte ned i en ny folkestemning med deres forslag om, at asylansøgere selv skal vælge, om de vil bosætte sig i et asylcenter, og at de skal kunne arbejde og uddanne sig, mens deres sag behandles.

Klart skifte i danskernes holdning

Hele 62 procent af danskerne er "helt enig" eller "overvejende enig" i, at asylansøgerne må bo uden for centrene, mens 69 procent er enige med SR i, at asylansøgerne skal have lov til at tage sig en uddannelse, mens deres sag behandles.

55 procent af vælgerne mener, at asylansøgerne skal have lov til at arbejde. Det viser en Gallup-måling foretaget for Berlingske Tidende. Dermed tegner der sig et overraskende klart skifte i danskerne holdning til asylpolitikken.

DF advarer på det kraftigste

Dansk Folkepartis Peter Skaarup afviser, at VKO-blokken går imod en folkestemning, når de ikke vil lukke asylansøgerne ud af centrene og lade dem uddanne sig og tage et arbejde.

- I det splitsekund, folk bliver ringet op til sådan en undersøgelse, er de ikke klar over, at SR vil lukke alle asylansøgere ud i samfundet med deres forslag. De tror, at det kun drejer sig om de afviste asylansøgere. Folk er ikke opmærksomme på de nuancer, men når først folk opdager, hvordan tingene hænger sammen, så får de en anden holdning, siger DF-næstformanden, der på det kraftigste advarer imod SRs lempelse på asylområdet. Skriver Berlingske Tidende.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter