Debat på dr.dk: Det største problem er tabuet

Brugerne på dr.dk debatterede, om det er i orden at købe sex. Se her uddrag af debatten

Brugerne på dr.dk har diskuteret, om det er i orden at købe sex. (Foto: a_kartha © Stock.xchng)

Købesex har intet med seksuel frigørelse at gøre, skriver en bruger på dr.dk/købesex. En anden mener, at det eneste problem med købesex er 'pæne menneskers' fordømmelse af det.

- Nej, det er ikke i orden at købe sig adgang til et andet menneskes krop, skriver en debattør under aftenens debat på dr.dk.

Emnet er købesex, og det skiller vandene.

- Prostitution har intet med seksuel frigørelse at gøre. Tværtimod er det ret seksuelt begrænsende for alle de mennesker, som enten under tvang eller af økonomiske årsager, må tilsidesætte egne behov, lyster, begær, følelser, grænser, fantasier etc. for at servicere fremmede mennesker, fortsætter debattøren.

En sexkunde giver igen

En sexkunde mener til gengæld, at det største problem med købesex er den fordømmelse, som både sælger og køber oplever:

- Der er for mig at se ingen tvivl om, at det største problem for de prostituerede (og os kunder) er, at det er så tabubelagt, at så mange 'almindelige og pæne' mennesker ser ned på os.

- I min optik er der intet forkert i at være prostitueret. Dem, der gør det 'forkert', er alle de såkaldte velmenende politikere, feminister, debattører og journalister, der har så travlt med at fortælle, hvor forfærdeligt og hvor nedværdigende det er at være prostitueret.

Løsning: Forbud mod købesex?

En deltager i debatten, Peter Søegaard, argumenterer for et forbud mod købesex:

- Pudsigt, at næsten al trafficking (læs: menneskehandel) i Skandinavien går uden om Sverige, som i mere end et årti har haft et forbud. Det er simpelthen for bøvlet for bagmændende. Men her i lille Dannevang, kan man udøve sine forretninger uden problemer, for vi er da indifferente ift. nogle kvinders kranke skæbne, så længe de tilfredsstiller nogle 'markedsbehov', skriver han.

- Langt de fleste prostituerede er mennesker, der har fået skubbet deres grænser et usundt sted hen, på grund af langt fra optimale kår.

Thommas Bonnesen giver ikke meget for et forbud på dr.dk/købesex:

- For mig at se, vil det være spild af politiets penge at gå på jagt efter prostituerede og deres kunder, skriver han.

DR2 fokuserer på debatten om købesex i hele uge 20. Find spændende links til bl.a. forbrugerprogrammet "To blowjobs, tak" nederst på siden.