DEBATTEN ER SLUT. Du kan ikke længere kommentere.
Du kan ikke længere skrive nye indlæg og kommentarer i debatten.

Skal vi zappe væk fra den evindelige debat om dansked?

Debatten om, hvornår man er dansk, bliver bare ved og ved. Senest har Folketinget i et kontroversielt forslag skelnet mellem danskere og efterkommere fra ikke-vestlige lande, og det vil hundredvis af borgere i dag protestere imod på Christiansborg Slotsplads. Men er det på tide at komme videre og tale om andre - måske vigtigere - emner? Vær med i debatten.

Debatvært:

DavidRebouh

Dagens debatpanel:

Chris Bjerknæs
Formand for Dansk Folkepartis Ungdom
Dina Hashem
Studerende og initiativtager til dagens demonstration

Ida Marianne Herland Olsen

Politikerkrisen er en skandale for det danske samfund. Det er slemt nok i Europa, men at vore repræsentanter i så høj grad mangler evnen til at være en del af verden og drage omsorg for de mennesker, der har valgt dem, så de i stedet for snakker om danskhed bringer os alle ud i en ulykkelig situation. Er der slet ikke noget frugtbart, de folkevalgte kan tage på sig, medmennesket f. eks? Hvad med at erkende at de selv er en del af problemerne? Hvad med at tage vælgerne alvorligt? Hvad med at se mennesket først inden danskeren? Der er mange muligheder for at gøre landet til et demokratisk sted at leve. Lige nu fungerer det i hvert fald kun ved hjælp af civilbefolkningen.

Anne Kirstine Pedersen

Jeg vil gerne spørge om jeg stadig er dansk, når jeg ikke spiser sild og drikker snaps og ikke kan lide julefrokoster. Til mit forsvar vil jeg dog sige at jeg ind imellem går i kirke.

Fakta: Demo og danskhed

• I dag er der annonceret en stor demonstration på Christiansborg Slotsplads kl. 17.00-18.30. Fem studerende står bag initiativet.

• Her vil man demonstrere mod Folketingets tilkendegivelse om, at indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande ikke kan defineres som danskere.

• 1600 borgere skriver på Facebook, at de kommer til demonstrationen, og yderligere knap 6000 er interesserede i at dukke op.

• Debatten om danskhed har kørt på fuld styrke det seneste år og blussede igen op, da Folketinget i forrige uge vedtog et forslag, efter det var kommet frem, at der i et postnummer i Brøndby Strand nu er flere indvandrere og efterkommere end etniske danskere.

• Den omstridte formulering i forslaget lyder: "Folketinget konstaterer med bekymring, at der i dag er områder i Danmark, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande er over 50 pct. Det er folketingets opfattelse, at danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark."

Læs mere om dagens demonstration her

Velkommen til debatten

11.30-13.00: Debatten er åben her på siden

11.30-12.30: Debattørerne er med i debatten

For at være med i debatten skal du oprette en profil - det tager kun to minutter

Opret profil her

Debatregler

For at deltage i debatten skal du følge DR's retningslinjer

Læs mere her