DEBATTEN ER SLUT. Du kan ikke længere kommentere.
Du kan ikke længere skrive nye indlæg og kommentarer i debatten.

Er vi for afhængige af Facebook?

Danskerne er blandt de mest Facebook-begejstrede i verden og bruger oceaner af tid på at gøre sig til og vedligeholde sociale relationer på netværket. Men er der en bagside, er vi blevet for afhængige af Facebook, og hvad betyder det, at vi tilbringer en stor del af vores liv på digitale platforme? Vær med i debatten.

Debatvært:

DavidRebouh

Dagens debatpanel:

Jakob Gottschau, instruktør bag dokumentaren 'Facebookistan'
Kristian Strøbech, underviser i nye medier på Journalisthøjskolen
Lars Damgaard Nielsen, redaktør for sociale medier på DR
Anna Bjerre, psykolog og stifter af Girltalk.dk

din mening

Er danskerne blevet for afhængige af Facebook?

Thor Bjørn Stryhn Nørregaard

Er danskerne for afhængige? nej ikke mere, facebook er en død sild og en stor del er ligeglade med facebook, ved mange mænd ikke bruger det mere, det er næsten kun kvinder og single gutter jeg kender som bruger facebook, men de siger også at folk ikke er så aktive mere.

[Redigeret af bruger]

David Rebouh

Debatvært

Kære alle, tak for jeres deltagelse i debatten. Mange gode pointer undervejs. Vi lukker for nye kommentarer om fem minutter, men det vil stadig være muligt at læse alle kommentarerne. De særligt interesserede kan med fordel se Jakob Gottscahus dokumentar 'Facebookistan', der viser Zuckerbergs firma fra et knapt så flatterende perspektiv. Vi skrives ved herinde - eller på Facebook. God aften.

Dennis Baggers Laursen

Bare ærgerligt, at dokumentaren ikke længere er tilgængelig...
https://www.dr.dk/tv/se/facebookistan/facebookistan

Er der planer om en evt. genudsendelse?

Se svar (2) Henter svar...Vent venligst
LOG IND FOR AT KOMMENTERE

TV: Debatten på DR2

Se med fra kl. 20, hvor Clement Kjersgaard har markante stemmer med i Debatten, denne gang om danskernes forhold til Facebook.

Fakta om Facebook

• Facebook, der er stiftet af amerikaneren Mark Zuckerberg, blev i 2006 et åbent forum, hvor alle kan oprette en profil.

• I starten af 2015 var der 1,44 milliarder brugere af Facebook, og selskabet har løbende opkøbt konkurrerende sociale netværk og teknologier, heriblandt Instagram og WhatsApp.

• Under det arabiske forår 2010-2011 spillede Facebook en nøglerolle, fordi aktivister kunne bruge det til at koordinere demonstrationer og vise omverdenen, hvad der foregik i de lukkede regimer.

• Intet andet firma har nogensinde rådet over så mange personlige data.

• Det kom for et par år siden også frem, at Facebook har videregivet oplysninger til den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA.

• Facebook har en politik om, at såkaldt anstødeligt materiale (voldeligt, seksuelt, hadefuldt m.m.) ikke tolereres på netværket. Men i praksis er der mange eksempler på, at billeder af eksempelvis ammende kvinder fjernes, mens halvpornografisk materiale og grufulde billeder fra krigszoner slipper gennem nettet.

• Facebook svarer yderst sjældent på kritik fra brugere eller medier.

velkommen til debatten

20.00-21.00: Debatten på DR2

20.00: Der åbnes for debat her på siden

21.00-22.00: Debatpanelet er med i debatten

For at være med i debatten skal du oprette en profil - det tager kun to minutter

opret en profil

Debatregler

For at deltage i debatten skal du følge DR's retningslinjer

Læs mere her