DEBATTEN ER SLUT. Du kan ikke længere kommentere.
Du kan ikke længere skrive nye indlæg og kommentarer i debatten.

Har du tillid til regeringen?

Der har været kaos på Christiansborg efter de Konservative tirsdag aften erklærede mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Regeringen måtte for et halvt år siden tage afsked med daværende forsvarsminister, Carl Holst og nu står endnu en minister i ny skandale.

Debatvært:

HisarSindi

Dagens debatpanel:

Jens-Kristian Lütken - medlem af Københavns Borgerrepræsentation (V)
Lisbeth Bech Poulsen - miljø- og fødevareordfører (SF)

Har din tillid til regeringen ændret sig over den sidste uge?

Leon Laksø

Magtarrogance kendetegner både denne regering, den tidligere Løkke-regering og Fogh-regering. Det er en meget kedelig disciplin Venstre gør sig. Eva Kjer kører samme stil som bl.a. Løkke, Claus Hjort, Pind og Carl Holst - vi alene vide. Normalt er det rød blok man kører denne arrogance imod, men denne gang rammer det Konservative. Eva Kjer og dermed regeringen har ikke bare vildledt og givet urigtige oplysninger som beslutningsgrundlag til folketinget, men også til deres forligspartnere, og når der spørges ind til problemerne, mødes man med afvisning, arrogance og hån. DF og LA kører i denne sag med på vognen mod Konservative.
Jeg håber Konservative holder fast i deres mistillid til ministeren. Ved et valg er jeg sikker på, at Konservative vil opleve fremgang - ikke voldsomt, men to til tre pct. vil jo være stort for det gamle parti.
Jeg har aldrig haft tillid til denne regering - det er ikke min regering - jeg har aldrig stemt på dem. Alternativet til regeringen bliver desværre ikke bedre. Det er i dag vanskeligt at se den grundlæggende forskel på Soc.dem. Venstre og DF. Fru Frederiksen og en hel del af hendes venner i partiet kører fuldstændigt samme arrogante attitude som Løkke og hans regering samt DF-politbureauet Tullesen, Skaarup og Kjærsgaard.

Peter Dalby Baunsgaard

Det kan være en smule svært at have tillid til en et-parti regering der på trods af sine kun 34 mandater, opfører sig som om den havde 90. En minister der oser af selvtilstrækkelighed og sjældent set politisk tonedøvhed ydmyger en del af det parlamentariske grundlag som regeringen hviler på, og som kronen på værket blankt afviser syv førende forskeres udsagn om hendes tal!

Jens-Kristian Lütken

Jeg kan ikke se at der er tale om en ydmygelse, alt den stund at de fire borgerlige partier for over et år siden fremlagde en fælles plan for dansk landbrug. Det er den der nu bliver gennemført. Hvis planen ikke gennemføres, så er det jo at løbe fra sine valgløfter.

Se svar (0) Henter svar...Vent venligst
LOG IND FOR AT KOMMENTERE

Bør Eva Kjer Hansen blive siddende som miljø- og fødevareminister?

Lisbeth Bech Poulsen

Nej. Som minister skal man tale sandt og ikke fordreje fakta. Hun har ikke opført sig ordentligt overfor hverken Folketinget, offentligheden eller forskerne.

Hvis du har spørgsmål til Jens-Kristian Lütcken eller Lisbeth bech Poulsen, så skriv dem her.

Morten Greve

[Slettet af bruger]

Ruslan Zozé

[Fjernet af moderator]

Se Debatten live med Clement Kjersgaard kl. 20:00

Emnet er den krise der i dag har ramt de blå partier i forlængelse af landbrugspakken

Mistillidsvotum: Eva Kjer kan blive siddende i op til en uge

Først på onsdag kan Folketinget komme til at stemme om miljø- og fødevareministerens fremtid

Læs artiklen her

Sagen kort

*I går aftes meldte De Konservative ud, at de ikke længere kunne have tillid til miljø- øg fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).
*Mistilliden skyldes, at ministeren ifølge De Konservative har glemt respekten for Folketinget og offentligheden og har vildledt og glemt ordentligheden.
*Det skulle være sket i forbindelse med de blå partiers landbrugspakke, der blandt andet giver landmændene mulighed for at gøde mere.
*De Konservative har indgået aftale om landbrugspakken, men er efterfølgende begyndt at tvivle på rigtigheden at de beregninger af kvælstofudledningen, som landbrugspakken vil medføre.
*Partiet vil stadig stemme for landbrugspakken, men vil ikke se Eva Kjer Hansen fortsætte som minister.
*Udmeldingen fik statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at indkalde lederne af de blå partier til møde i går aftes.
*I dag lagde Løkke op til nye forhandlinger med de blå partiledere kl. 16 i Statsministeriet.
* I næste uge vil der være nye møder, hvor Venstre vil forsøge at indgå tillægsaftaler, sagde Lars Løkke Rasmussen efter mødet.

velkommen til debatten

20.00-21.00: Debatten på DR2 sender live

20.00: Der åbnes for debat her på siden

21.00-22.00: Debatpanelet er med i debatten

For at være med i debatten skal du oprette en profil - det tager kun to minutter

opret en profil

Debatregler

For at deltage i debatten skal du følge DR's retningslinjer

Læs mere her