DEBATTEN ER SLUT. Du kan ikke længere kommentere.
Du kan ikke længere skrive nye indlæg og kommentarer i debatten.

Er terrorfrygten overdrevet eller helt reel?

Det er et år siden, at terroren ramte København, og ifølge myndighederne hviler der fortsat en alvorlig trussel over os. Men stiger risikoen for terror i takt med vores fokus på det, og er frygten for terror i virkeligheden overdrevet? Tidligere operativ chef i PET Hans Jørgen Bonnichsen giver sit besyv med og svarer på spørgsmål. Vær med i debatten.

Debatvært:

DavidRebouh

Dagens debatpanel:

Hans Jørgen Bonnichsen

Skal vi frygte terroristerne?

Terrortruslen mod Danmark er alvorlig, men den reelle risiko for at blive offer for et terrorangreb er forsvindende lille. Derfor skal vi i vores daglige liv ikke frygte terroristerne, for så går vi deres ærinde.
Det var et af de overordnede budskaber fra tidligere operativ chef i PET Hans Jørgen Bonnichsen, da han var med i debatten i forbindelse med årsdagen for terroren i København 14.-15. februar 2015. Læs nogle af kommentarerne herunder, og find resten i det fulde kommentarspor.
________

Hans Jørgen Bonnichsen, tidl. operativ chef i PET:
- Nettet har været fyldt med konspirationsteorier om, at flygtningestrømmene har været brugt til at ’indsmugle’ 3-4000 terrorister fra Islamisk Stat. Faktum er, at ingen selvfølgelig kan udelukke, at det sker, men ud af de ca. 1,1 mio. flygtninge, der vel at mærke flygter fra Islamisk Stat, har der været rejst mistanke om en lille håndfuld, bl.a. i Tyskland (…) De eneste, der lukrerer på formodningen, er Islamisk Stats og højreekstremistiske kræfter i Europa.
________

Uffe Mulvad Beeg Kaagaard, bruger på dr.dk:
- Lige nu ærgrer det mig mest, at tv-nyhederne er med til at skabe en massehysterisk frygt for terror. Jeg anser massefrygten som en større fare end terroren.
________

Maria Bitsch Dall Christiansen, bruger på dr.dk:
- Frygter ikke terror, ligesom jeg heller ikke er bange for at færdes i trafikken, flyve eller blive ramt af kræft. Alt er muligt; men at lade sig begrænse pga. irrationel frygt giver en trist tilværelse.
________

Lars Hemming Dideriksen, bruger på dr.dk:
- Det faktum, at Anders Fogh Rasmussen i begyndelsen af sin regeringsperiode flyttede Danmarks udenrigspolitiske ståsted fra FN-sporet til en aktivistisk udenrigspolitik (læs: følgagtighed overfor USA's udenrigspolitik og deltagelse i de krige, de foranstaltede, har bevirket, at Danmark er blevet skydeskive for terror.

din mening

Fokuserer vi for meget på truslen om terror, eller skal vi tværtimod tage flere forholdsregler?

David Rebouh

Debatvært

Mange tak for jeres interesse i aftenens debat, vi lukker ned for nye kommentarer nu, men det er fortsat muligt at de mange indlæg. God aften.

Oskar Bloksgaard

David, jeg er enig langt henne af vejen med at Assad-styret udrenser målrettet de modstandsgrupper som har de samme synsvinkler som på hvordan et samfund skal hænge sammen på som i den vestlige verden. Hvilket også resulterer i at der desværre næsten kun er ekstreme islamistiske grupper tilbage.

Per Dørup Jensen

Du vil ikke svare på om hvordan USA og andre, ville forholde sig til væbnede oprørere?

Se svar (0) Henter svar...Vent venligst
LOG IND FOR AT KOMMENTERE

Da terrorfrygten blev til virkelighed

• 14. februar 2016 er det et år siden det værste terrorangreb på dansk jord i nyere tid.

• Ved et angreb i Krudttønden på Østerbro blev en civil mand, Finn Nørgaard, dræbt og fire betjente såret.

• Senere på natten slog gerningsmanden til mod synagogen i Krystalgade, hvor den frivillige vagt Dan Uzan blev dræbt og to betjente såret.

• Nogle timer senere blev gerningsmanden selv dræbt i Københavns nordvestkvarter under en skudveksling med politiet.

• Gerningsmanden Omar El-Hussein var angiveligt blevet radikaliseret i fængslet, og før angrebet på Krudttønden lovpriste han hellig krig med en video på Facebook.

velkommen til debatten

21.00-21.40: 21 Søndag på DR1 om terroranslaget sidste år

21.00: Der åbnes for debat her på siden

21.30-22.30: Tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen er med i debatten

For at være med i debatten skal du oprette en profil - det tager kun to minutter

opret en profil

Debatregler

For at deltage i debatten skal du følge DR's retningslinjer

Læs mere her