DEBATTEN ER SLUT. Du kan ikke længere kommentere.
Du kan ikke længere skrive nye indlæg og kommentarer i debatten.

Tør vi tale om flygtninges seksuelle overgreb?

Er seksuelle overgreb som dem, der rapporteres om fra Köln og Stockholm et udtryk for en sexistisk muslimsk mandekultur, eller kan man ikke tale om etnicitet og religion i kvinde- og ligestillingskampen? Og lider venstrefløjen af kollektiv berøringsangst i de aktuelle sager om seksuelle overgreb begået af indvandrere og asylansøgere? Vær med i debatten.

Debatvært:

DavidRebouh

Dagens debatpanel:

Christian Groes - forsker i køn, etnicitet og ligestilling, RUC
Elisabeth Møller Jensen - tidligere direktør i Kvinfo
Yildiz Akdogan - MF, Socialdemokratiet

din mening

Er der berøringsangst over for at diskutere seksuelle overgreb begået af asylansøgere, eller handler de aktuelle sager fra bl.a. Köln og Stockholm om noget helt andet?

Anders Munch

[Fjernet af moderator]

Anders Munch

[Fjernet af moderator]

Live: Se Debatten på DR2

Se med, når Clement Kjersgaard har markante gæster med direkte fra studie 6 i DR Byen til en debat om integration og ligestilling.

Baggrund: Indvandrere bag masseovergreb på kvinder

• Masseovergreb af seksuel karakter på kvinder i Köln og andre tyske byer nytårsaften har ført til over 500 politianmeldelser.

• Op mod 1000 udenlandske mænd, især asylansøgere og illegale immigranter fra Nordafrika, menes at stå bag overfaldene, og det har rejst en debat om kvinders rettigheder i det multikulturelle samfund.

• Tysk politi blev i første omgang kritiseret for at tie om de tilsyneladende koordinerede sexovergreb, og det er efterfølgende kommet frem, at politiet i Sverige i to år har hemmeligholdt episoder fra blandt andet en ungdomsfestival, hvor udlændinge i flok har forulempet piger og unge kvinder.

• Også i Danmark, i Thisted Kommune, har unge kvinder berettet om seksuel chikane fra udenlandske asylansøgere, hvilket har fået Dansk Folkeparti til at kræve justitsminister Søren Pind (V) ind i sagen, og Socialdemokraterne vil have asylansøgere på kursus i seksualmoral.

• De tilsyneladende koordinerede seksuelle angreb mod kvinder, som er registreret i foreløbig Tyskland, Sverige, Østrig og Schweiz menes at være en udløber af fænomenet 'taharrush gamea', der er kendt fra den arabiske verden og dækker over seksuelle overgreb mod kvinder, begået af mænd i fællesskab i det offentlige rum.

• Episoderne har ført en ophedet diskussion om flygtninge og indvandrere med sig; der er dannet selvorganiserede vagtværn i tyske byer, og den tyske højreradikale bevægelse Pegida har brugt sagen til at lave nye demonstrationer.

• Feminister, ligestillingsfortalere og venstrefløjsdebattører i Danmark er blevet beskyldt for at have berøringsangst over for at tale om seksuelle overgreb, når de er begået af indvandrere.

Kilder: Ritzau, Dagens Nyheter, Welt am Sonntag, Jyllands-Posten.

Velkommen til debatten

20.00-21.00: Debatten på DR2 sender live

20.00: Der åbnes for debat her på siden

21.00-22.00: Debatpanelet er med i debatten

For at være med i debatten skal du oprette en profil - det tager kun to minutter

opret en profil

Debatregler

For at deltage i debatten skal du følge DR's retningslinjer

Læs mere her