DEBATTEN ER SLUT. Du kan ikke længere kommentere.
Du kan ikke længere skrive nye indlæg og kommentarer i debatten.

'Hvor mange millioner skal Europa tage imod de næste 15 år? 10? 20? 50? Ingen højere?'

Den nationalkonservative debattør Morten Uhrskov Jensen takker i et spydigt blogindlæg regeringen for at 'ødelægge danskernes land' ved ikke at tage hårdt nok fat om flygtningeudfordringen. Chris Holst Preuss, der er formand for Venstres Ungdom, kritiserer imidlertid Løkke og regeringen for at indføre grænsekontrol - 'ren symbolpolitik', kalder han det. Men hvis grænsekontrollen ikke er det rigtige svar, hvad er så?

Debatvært:

DavidRebouh

Dagens debatpanel:

Chris Holst Preuss
Landsformand for Venstres Ungdom
Morten Uhrskov Jensen
Debattør og landsformand for Dansk Samling

Hvad nytter regeringens grænsekontrol?

David Rebouh

Debatvært

Kære alle, tak for jeres kommentarer. Vi lukker debatten ned om ti minutter, byd endelig ind med de sidste indlæg.

John Hansen

Regeringens grænsekontrol er på flere fronter et signal om en vilje til gradvis at optrappe midlerne for at forsvare dansk suverænitet: Danskernes ret til selv at afgøre, hvem som skal bo i Danmark og have stemmeret i Danmark. Fronterne er i prioriteret rækkefølge udenrigspolitisk, menneskesmuglere, asylsøgere og indenrigspolitisk. Udenrigspolitisk er signalet først og fremmest med adresse til Tyskland, men også Sverige og resten af EU må gerne høre efter. Det vigtige er ikke "magtmidlet" i form af grænsekontrol, men om de tilhørende argumenter bliver hørt og overbeviser de tyske vælgere om, at Tyskland og EU skal ændre kurs. Indtil videre har regeringens grænsekontrol formentlig kun haft den nytte, at de har fanget tyskernes opmærksomhed med store overskrifter, og der er endnu ikke tegn på, at de tyske vælgere er blevet overbeviste om, at der må forandringer til i tysk politik, hvis Schengen-aftalens frie bevægelighed skal reddes.

Grænsekontrol - ineffektiv symbolpolitik eller alt for slapt?

Reaktionerne var mange og blandede, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mandag indførte midlertidig grænsekontrol til Tyskland som et modsvar på Sveriges krav om id-kontrol ved Øresund.

Alt sammen for at bremse den stadig større strøm af flygtninge, der bevæger sig op gennem Europa og banker på vores dør.

Ifølge et blogindlæg forfattet af den nationalkonservative debattør Morten Uhrskov Jensen er grænsekontrollen et alt for slapt indgreb, mens Venstres ungdomsformand Chris Holst Preuss på sin Facebook revsede moderpartiet: 'Grænsekontrollen kommer ikke til at gøre en reel forskel, det er ren symbolpolitik, og det er sgu en ommer!'skrev han.

Læs blogindlægget fra Morten Uhrskov Jensen på jp.dk

Velkommen til debatten

Tidligere i dag bad vi Morten Uhrskov Jensen og Chris Holst Preuss om at udveksle holdninger i den aktuelle debat om flygtninge og grænsekontrol, hvor de begge har markeret sig med skarpe synspunkter.

Fra kl. 12.00 kan du selv være med i debatten - tage stilling til udsagnene fra de to debattører og komme med dine egne indlæg.

For at være med i debatten skal du oprette en profil - det tager kun to minutter.

OPRET DIN PROFIL HER

Debatregler

For at deltage i debatten skal du følge DR's retningslinjer

Læs mere her