DEBATTEN ER SLUT. Du kan ikke længere kommentere.
Du kan ikke længere skrive nye indlæg og kommentarer i debatten.

Løntabu: Er du mere værd end din kollega - eller din chef?

Danskernes indkomst er stadig et tabubelagt område, men i aften bryder DR tabuet og sender live fra transportvirksomheden Poul Schou i Odense, hvor deltagerne udsættes for et løneksperiment. Hvordan oplever du danskernes forhold til deres økonomi, og får du, hvad du er værd for dit arbejde? Vær med i debatten - kommentarer her på siden vil også blive vist i tv-udsendelsen.

Debatvært:

DavidRebouh,debatvært

Dagens debatpanel:

Martin Ågerup, direktør i Cepos
Morten Aastrup, økonom i LO
Esben Maaløe, kontanthjælps-modtager og blogger
Anne Glad, livsstilsekspert
Mie Dalskov Pihl, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

TJEK DIG SELV: Hvor mange tjener mindre end dig?

Ligger din indkomst i bunden, midten eller toppen af lønpyramiden? Tjek det selv her i indkomstkurven.

Følg dette link

David Rebouh

Debatvært

Hvis I har mod på mere debat, så kom herover, hvor vi debatterer prostitution - skal det forbydes eller ej: https://www.dr.dk/nyheder/debat/langt-fra-borgen-koebesex
Vi har to folketingspolitikere og to tidligere prostituerede med i debatten.
[Redigeret af bruger]

Emma Harding Ulvig Nielsen

Godaften debattører.

Mange tak for en hammer fed debat!

Jeg må altså lige tilføje, at der mangler fokus på de folk der arbejder i de offentlige dagtilbud, så' som vuggestue, børnehave, sfo, frtidshjem og andet, de gør så andre kan gå på arbejde og skabe vækst, de tager sig af sindsygt mange børn - har få hænder, men skal stadig blive ved med at effektivisere - uden noget ekstra og stadig "følge barnets spor" - som ikke behøver, at løbe spor hurtigt.
Kravene er blevet højere og højere både fra forældrenes side og politikernes. De skal møde op hver dag med et smil på munden, have overskud og omsorg til alle børn og - til tider forældre, de skal lære, beskytte og udvikle på små mennesker, der senere skal bruges, til endnu et tandhjul i systemet - men som sagt - kravene er højere, de skal have større viden, være mere anerkendende, mere lærrige og rumlige - men mere løn, mere til institutionerne, nej nej nej... så vigtige er danmark børn, i det offentlige, jo ikke...
Hvis vi tænker, at vi har en normal vuggestue og en stue hedder grøn stue. Der har vi sandsynligvis to pædagog og en ufaglært medhjælper, så siger vi, at de har i alt 13 børn ( som er meget normalt for tiden ), 3 børn er lige flyttet i børnehave, så nu har stuen fået 3 nye børn som er i gang med en indkøring. Stuen kan have været så uheldig, at de har fået 3 børn på 9-11 måneder - og hvad kræver det? - det kan jeg sagtens fortælle dig, det kræver, at et styk personale skal være på et lille barn, som hverken kan gå, tale ,spise selv, tage tøj på, vaske sig og er muligvis ikke tryg ved afstand mellem den der foretager indkøringen og allerede mange børn er en utryg faktor, så det vil sige, at det personale der har indkøringen, kan tage sig af det barn og muligvis et eller to til - men kan du se det regnestykke gå op? 3 styk personale til 13 børn og tre uden færdigheder og har brug for meget "opmærksomhed". Pædagoger, pædagogiske assistenter, medhjælpere osv. de skal hjælpe familie og ikke mindst barnet, som mugligvis skal bryde ud af den sociale arv og "tjene samfundet" bedre end sine forældre.
De har et hamrende stort ansvar, de gør det muligt, at andre kan gå på arbejde og skabe vækst, de skal altid holde opdateret inde for faget, de skal løbe hurtigt og bære tungt og meget meget mere.

Så hvad skal kontantmodtagerens og lægens søns pædagog, medhjælper have i løn? Og hvilke ressourcer og muligheder skal de have? Skal de have flere hænder, mindre stress, mere overskud? Eller blive ved som vi gør nu - nedskæring på nedskæring, ingen tryghed på arbejdspladsen og besparelser på mange mange millioner - pisse fedt...

Hva' siger du?

Giver din indkomst dig den livsstil, du ønsker?

Helle Nygaard Rasmussen

Børn har brug for at møde gode voksen-rollemodeller.
Hvorfor er det så lav-status at arbejde m børn? Feks som pædagog eller lærer.
[Redigeret af bruger]

Kristian Sørensen

[Slettet af bruger]

Se svar (3) Henter svar...Vent venligst
LOG IND FOR AT KOMMENTERE

Tone Lichtenberg Jessen

Jo længere uddannelse man har taget, des længere tid har man også bevæget sig i en lavindkomstende med SU. Har man fx læst i 10 år, har man således også mistet 10 år på et arbejdsmarked som alternativt ufaglært i job. Det skal kunne betale sig i den sidste ende, at uddanne sig - og samtidig skal uligheden ikke blive for stor.

Mie Dalskov Pihl

Vores undersøgelser viser, at der er positive gevinster af alle uddannelser - både samfundsmæssigt og privatøkonomisk

Se svar (2) Henter svar...Vent venligst
LOG IND FOR AT KOMMENTERE

velkommen til debatten

Torsdag aften kan du være med i debatten om forskellen i danskernes indkomst

19.30: Debatten åbner her på siden

20.00-21.30: Det store event om løn og ulighed Det er du værd sendes live på DR1

Der vil løbende være gæstedebattører med her på siden fra tv-udsendelsen

22.30: Debatten på dr.dk lukker

For at være med i debatten skal du oprette en profil - det tager kun to minutter

Opret en profil

Debatregler

For at deltage i debatten skal du følge DR's retningslinjer

Læs mere her