DEBATTEN ER SLUT. Du kan ikke længere kommentere.
Du kan ikke længere skrive nye indlæg og kommentarer i debatten.

Halal og hijab - kan vi finde fælles grund?

Skal muslimsk hovedbeklædning forbydes i det offentlige rum, og skal børneinstitutioner servere svinekød? Dansk Folkepartis Christian Langballe og Alternativets Ulla Sandbæk er rygende uenige i de spørgsmål - og en del andre - i aftenens afsnit af Langt fra Borgen, men er det virkelig ikke muligt at finde fælles grund i de følsomme spørgsmål? Vær med i debatten.

Debatvært:

DavidRebouh

Dagens debatpanel:

Natasha al-Hariri - muslimsk debattør
Ulla Sandbæk - integrationsordfører for Alternativet
Christian Langballe - indfødsretsordfører for Dansk Folkeparti
Lars Aslan - MF, Socialdemokratiet

din mening

Skal der indføres forbud mod at bære muslimsk hovedbeklædning som hijab, niqab og burka i det offentlige rum?

David Rebouh

Debatvært

Kære alle, tak for jeres tid og interesse i debatten. Vi lukker debatten om ti minutter, så kom med det sidste skyts. Godnat herfra.

Jonna Tønning

Se TV tirsdag i næste uge, der vil i få indsigt i hvordan vi støtter IS hver eneste gang vi køber halal slagtet kød. Mht hovedbeklædning - hijab er ok niqab og burka nej tak. De er uhyggelige og giver mig gåsehud. Meget usympatisk ikke at kunne se et menneskes øjne når man taler til/ med dem ( de vil måske ikke tales til?). Vi må ikke gå med elefant hue , hvad er forskellen ?

Natasha al-Hariri

Hej Jonna. Hvad er det for en udsendelse? Jeg tror bestemt ikke jeg støtter IS når jeg køber kød. I så fald bliver jeg vegetar - nu.

Se svar (1) Henter svar...Vent venligst
LOG IND FOR AT KOMMENTERE

Fakta: Frikadellekrigen

• Spørgsmålet om halal- og svinekød i især børneinstitutioner har i lang tid været et følsomt emne, og debatten blussede senest op i sommeren 2013 - benævnt som 'frikadellekrigen'.

• Her kom det frem, at en lang række børnehaver landet over har taget svinekød helt af menuen af hensyn til børn, der ikke må spise det af religiøse årsager, ligesom flere institutioner udelukkende serverer halalslagtet kød.

• I mindst en kommune, Ishøj Kommune, var det i 2013 samtlige daginstitutioner, der havde afskaffet svinekød, og på Hvidovre Hospital havde man indført 100 pct. halalslagtet kød.

• Reaktionerne var kraftige, og det endte med, at daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt blandende sig i debatten, hvor hun udtrykte utilfredshed med, at børneinstitutioner dropper svinekødet af hensyn til muslimer og jøder.

• Der er forbud mod at spise svinekød i islam og jødedommen.

Kilder: Ekstra Bladet og Jyllands-Posten.

TV: Langt fra Borgen

Se med her, når Ask Rostrup inviterer to folketingspolitkere ud i virkeligheden, hvor de blandt andet skal se på muslimsk hovedbeklædning i en butik på Nørrebro.

Velkommen til debatten

21.55-22.20: Langt fra Borgen sendes på DR1

21.55: Debatten åbner her på siden

22.20-23.20: Debatpanelet er med i debatten

For at være med i debatten skal du oprette en profil - det tager kun to minutter

opret en profil

Debatregler

For at deltage i debatten skal du følge DR's retningslinjer

Læs mere her