DEBATTEN ER SLUT. Du kan ikke længere kommentere.
Du kan ikke længere skrive nye indlæg og kommentarer i debatten.

Hvor længe skal grænserne holdes lukket?

Den midlertidige grænsekontrol blev onsdag forlænget med endnu 20 dage, men er det den rigtige løning for at håndtere presset fra flygtninge og migranter? Skal Danmark arbejde hen mod en permanent lukning af grænsen, eller skal grænserne mellem de europæiske lande være åbne, mens der iværksættes kontrol ved Europas ydre grænser? Vær med i debatten.

Debatvært:

DavidRebouh

Dagens debatpanel:

Søren Espersen - udenrigsordfører for Dansk Folkeparti
Jeppe Trolle, byrådsmedlem for Radikale Venstre i Roskilde
Emrah Tuncer, EU-ordfører for Radikale Venstre

Åbne eller lukkede grænser

Den midlertidige grænsekontrol deler vandene. Selv om der i aftenens debat var hele to radikale politikere på banen, så fik DF's Søren Espersen opbakning fra flertallet af brugerne, som erklærede sig enige i, at Danmarks grænser skal holdes permanent lukket for at kunne klare presset fra flygtninge og migranter. Læs nogle af kommentarerne herunder.
________

Emrah Tuncer, EU-ordfører for Radikale Venstre:
- Søren, jeg mangler en plan fra regeringen og DF. Hvor længe skal grænsekontrollen forlænges, for en permanent grænsekontrol ønsker regeringen jo ikke. Så hvor længe skal der bruges ressourcer på dette, samtidig med at politiet mangler ressourcer til at løse andre vigtige opgaver?
________

Søren Espersen - udenrigsordfører for Dansk Folkeparti:
- Grænsekontrollen er måske i virkeligheden den allervigtigste af alle politiopgaver, Emrah. Det er helt nødvendigt, at vi præcist ved, hvem der kommer ind i vort land - og hvad de vil. Og der er ikke noget hyggeligere end at blive mødt med en politimands glade smil - og et ’velkommen hjem’, når man vender hjem fra udlandet.
________

Jeppe Trolle, byrådsmedlem for Radikale Venstre i Roskilde:
- Det drejer sig lige præcis om Danmarks økonomi. Vi tjener milliarder på det indre marked. Skal vi virkelig gamble med det for at sende et symbolsk signal, der mindsker chancerne for en forhandlingsløsning, der kan styrke de øvre grænser og sikre en mere retfærdig fordeling af flygtninge i Europa?
________

Tim Janum, bruger på dr.dk:
- Jeg mener, at hvis folk føler, at deres liv er i fare, så er der nogle, der skal hjælpe dem (...) Mange tænker sikkert, at vi skal beskytte vores velfærd. Men virkeligheden er jo, at uden resten af verden havde vi ikke noget velfærd.
________

Brian Strøm Petersen, bruger på dr.dk:
- Der skal være permanent grænsekontrol, som vi kendte det. P.t. Er det i øvrigt 63 procent i denne debat, som mener, grænserne skal holdes lukket. Gør det ikke indtryk på politikerne, som er valgt til at varetage vælgernes adresse, så kan de jo frit træde ud og lade nogle andre tage opgaven, som vil lytte til flertallet. Husk det til næste valg!

David Rebouh

Debatvært

Kære alle, vi lukker ned for kommentarer om få minutter, mange tak fordi I var med. I vil fortsat kunne læse de mange kommentarer, når debatten slutter. God aften.

Anders Munch

[Fjernet af moderator]

Fakta: Grænsen til Danmark

• 4. januar i år indførte Danmark midlertidig grænsekontrol til den dansk-tyske grænse for at håndtere presset fra flygtninge og migranter.

• Politiet er til stede 24 timer i døgnet, men laver kun stikprøvekontrol af bl.a. biler, busser og tog fra Tyskland for at at tjekke, om de rejsende har lovlig indrejse.

• Hvis personer ikke har lovligt ophold i Danmark, kan de enten søge asyl i Danmark eller blive sendt retur til Tyskland.

• Den midlertidige grænsekontrol blev senest forlænget med 20 dage onsdag i denne uge.

• Ifølge EU's regler kan grænsekontrollen forlænges helt op til to år, hvis et land står i en situation, som truer landets ro og orden.

• Fra september 2015 til 31. januar i år skønner politiet, at 93.000 udlændinge er rejst ind i Danmark uden at have styr på papirerne. 14.000 af dem søgte asyl i Danmark, mens resten rejste videre.

DR1: Langt fra Borgen

Se med fra kl. 21.55, hvor Ask Rostrup inviterer de to folketingspolitikere Martin Lidegaard (RV) og Søren Espersen (DF) til den danske grænse i Rødbyhavn på Lolland for at opleve den nuværende grænsekontrol på nærmeste hold.

Velkommen til debatten

21.55-22.20: Femte afsnit af Langt fra Borgen vises på DR1

21.55: Der åbnes for debat her på siden

22.20-23.20: Debatpanelet er med i debatten

For at være med i debatten skal du oprette en profil - det tager kun to minutter

opret en profil

Debatregler

For at deltage i debatten skal du følge DR's retningslinjer

Læs mere her