DEBATTEN ER SLUT. Du kan ikke længere kommentere.
Du kan ikke længere skrive nye indlæg og kommentarer i debatten.

Hvor mange børn kan en pædagog klare?

Normeringer har i årevis været en politisk varm kartoffel, og der er endnu ikke nogen grænse for, hvor mange børn en pædagog skal kunne holde styr på. Oplever du, at der er for få pædagoger i dit barns daginstitution? Og skal vi lade det være op til de enkelte kommuner at beslutte, hvor mange pædagoger, der er brug for, eller skal Folketinget indføre en såkaldt minimumsnormering? Vær med i debatten.

Debatvært:

DavidRebouh

Dagens debatpanel:

Jacob Mark, børneordfører for SF
Elisa Bergmann, formand i BUPL
Mai Mercado, børneordfører for Konservative
Pernille Beckmann, borgmester i Greve Kommune

din mening

Skal Folketinget indføre minimumsnormering og dermed bestemme, hvor mange børn der må være for hver voksen i kommunernes daginstitutioner?

David Rebouh

Debatvært

Vi lukker for nye kommentarer nu, det vil fortsat være muligt at læse alle kommentarerne. Tak for jeres tid og interesse.

David Rebouh

Debatvært

Kære alle, tak for jeres mange kommentarer og interesse i debatten. Det er tydeligvis et emne, hvor det ikke er let at finde en mellemvej. Men her til sidst: har I bud på, hvordan man bedst løfter daginstitutionerne uden minimumsnormeringer, som med den nuværende regering ikke ser ud til at blive vedtaget lige med det første?

Fakta: Pressede pædagoger

• Danske børn i alderen 1-6 år tilbringer i gennemsnit lidt over syv timer hver dag i vuggestue, dagpleje eller børnehave.

• De seneste år har pædagogerne fået flere børn at tage sig af. Siden 2000 har hver pædagog i gennemsnit fået to børn mere at holde styr på.

• I 2014 var der i gennemsnit 6,8 barn per pædagog i daginstitutionerne, men tallet kan variere meget i de enkelte kommuner, som vedtager deres egne normeringer.

• Danmark er et af de lande, der bruger den største andel af offentlige kroner på dagtilbud, men i sparetider er det i mange kommuner først børneområdet, der står for tur.

• Derfor ønsker nogle partier, blandt andet SF, at indføre en såkaldt minimumsnormering, så der fra Folketingets side fastlægges hvor mange børn, der må være per pædagog.

• Andre partier, heriblandt Konservative, vil fortsat lade de enkelte kommuner bestemme, hvordan de laver deres normeringer.

• Pædagogernes fagforening BUPL ønsker minimumsnormeringer, så der er mindst en medarbejder til tre vuggestuebørn og mindst en medarbejder til seks børnehavebørn.

• Kommunernes Landsforening, KL, er imod minimumsnormeringer.

velkommen til debatten

21.55-22.20: Langt fra Borgen vises på DR1

21.55: Der åbnes for debat her på siden

22.20-23.20: Debatpanelet er med i debatten

For at være med i debatten skal du oprette en profil - det tager kun to minutter

opret en profil

Debatregler

For at deltage i debatten skal du følge DR's retningslinjer

Læs mere her