DEBATTEN ER SLUT. Du kan ikke længere kommentere.
Du kan ikke længere skrive nye indlæg og kommentarer i debatten.

SKAT: Hvem har ansvaret?

Pludselig er Folketinget nu klar til at undersøge skandalerne i skat – men hvorfor nu? Og hvad er undersøgelseskommissionens formål egentlig? Vær med i debatten her på siden, når Debatten på DR2 dykker ned i emnet.

Debatvært:

AndersHolmNielsen

Dagens debatpanel:

Victor Boysen
Formand, Radikal Ungdom
Alex Vanopslagh
Byrådskandidat i København for Liberal Alliance

Din mening

Er det nødvendigt med en undersøgelse af Skat, og hvad skal konklusionen bruges til?

Flemming Schandorff

Hvem er skyld i hvad
Et lidt underligt spørgsmål som stilles hele tiden
Kommunesammenlægninger med og mod de lokale politikeres ønske/vilje var en del af Venstres masterplan ved regeringstiltrædelsen i 2001 og blev ikke på noget tidspunkt frem til 2006 ændret. Årsagen var, at Farum kommunes borgere skulle reddes fra det enorme hul, som Venstres og Lars løkkes gode ven Brixtofte, havde frembragt i kommunekassen. I masterplanen lå også store nedskæringer af antallet af offentligt ansatte. Nedskæringerne i skat ordnede man ved tilsløring i form af overflytning af de kommunale skatteopgaver herunder pantefogedfunktionen til statens skattedirektoratet uden at sørge for tilstrækkeligt personale hverken antalsmæssigt eller kvalitetsmæssigt.
Resultaterne kender vi i dag.
Problemet er hvem der var rygklappere, ja sigere, medløbere og hvem var dem der stod op og sagde fra med tilstrækkeligt kvalitativt argument .
Afstemningsresultaterne i folketinget giver et meget sigene svar herom.
Man stemmer ikke ja til noget man ikke aner konsekvenserne af eller gør man?

Anders Holm Nielsen

Debatvært

Vi lukker debatten inden længe. Mange tak for jeres input. Og stor tak til vores to gæster, Victor Boysen - formand for Radikal Ungdom og Alex Vanopslagh - Byrådskandidat i København for Liberal Alliance.

Skandalerne i SKAT

Både røde og blå skatteministre har siddet med ansvaret i de år, hvor antallet af medarbejdere i Skat er dalet, samtidig med at udenlandske kriminelle har snydt for over 12 milliarder kroner i udbytteskat, ejerboliger er blevet fejlvurderet og gæld er blevet inddrevet ulovligt.

Læs mere om forløbet her.

Debatregler

For at deltage i debatten skal du følge DR's retningslinjer

Læs mere her