DEBATTEN ER SLUT. Du kan ikke længere kommentere.
Du kan ikke længere skrive nye indlæg og kommentarer i debatten.

Flygtninge i teltlejre - godt nok, eller skal de helt ind i varmen?

Teltlejre til flygtninge skyder op over hele landet, og nu vil Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti også have hele flygtningelandsbyer. Men er det forsvarligt, eller skal vi tilbyde asylansøgerne bedre forhold? Vær med i debatten.

Debatvært:

DavidRebouh

Dagens debatpanel:

Marcus Knuth - integrations- og udlændinge-ordfører (V)

Skal flygtninge sove i telte?

Kan de teltlejre, der i de seneste måneder er blevet opstillet til flygtninge i Danmark, sammenlignes med, at danske soldater under udsendelse sover i teltlejre? Det var et af de spørgsmål, der blev rejst, da brugerne på dr.dk debatterede Danmarks håndtering af flygtningesituationen med politikerne Marcus Knuth og Sofie Carsten Nielsen, integrations- og udlændingeordførere for henholdvis Venstre og Radikale Venstre.
________

Marcus Knuth, integrations- og udlændingeordfører, Venstre:
- Jeg synes, det er en fin sammenligning at sige, at vores danske unge mænd og kvinder bor i de samme slags telte i udlandet på mission. For asylansøgere er det jo kun en begrænset periode - altså indtil deres sagsbehandling er overstået, dvs. typisk nogle måneder. Og desuden er det kun de mange enlige unge mænd, som bor i teltene - ikke børnefamilier.
________

Knud Erik Eriksen, bruger på dr.dk:
- Jeg synes, det er forkasteligt, at du sammenligner med, at du boede i et telt i Afghanistan (…) I fik jo alt leveret. På store baser kunne I bruge jeres kreditkort og købe alt muligt. I vidste også, at I havde seks måneder med en måneds leave undervejs.
________

Brian Svendsen, bruger på dr.dk:
- I Schweiz er deres tilgang til flygtninge jo næsten som vores, og der er jo ikke nogen, der hakker dem i hovedet. Kan nogen her sige mig, hvorfor vi skal bære flygtninge på hænder og fødder og forsøge at gøre dem til danskere? De skal jo alligevel hjem, når det er muligt.
________

Helge Nielsen, bruger på dr.dk:
- Når V-regeringen først og fremmest vil gøre som Polen, Tjekkiet, Ungarn, Bayern m.fl. og som et stinkende rigt lande tørre ansvaret af på sine naboer (og største handelspartnere), hvilke sikre havne bliver der da tilbage for flygtningene?

David Rebouh

Debatvært

Kære alle, vi giver lige Marcus Knuth mulighed for at svare på de sidste spørgsmål og lukker derefter ned for debatten kl. 23.20. Så kom med de sidste input. Tak for jeres interesse og god aften.

Knud Erik Eriksen

Desuden vil jeg lige sige at jeg har svaret ja til spørgsmål nummer 3 i starten af artiklen.

TV: Langt fra Borgen

Se med kl. 21.55, når Ask Rostrup inviterer Marcus Knuth (V) og Sofie Carsten Nielsen (RV) ud i den virkelighed, de er med til at præge fra Borgen.

Fakta: Flygtninge i telte

• Der er etableret fire teltlejre til flygtninge i Danmark - i Thisted, Herning, Haderslev og Næstved.

• Der er typisk plads til omkring 200 personer i lejrene.

• Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne vil nu også have etableret flygtningelandsbyer.

• De to partier er imidlertid ikke enige om, hvordan en løsning med flygtningelandsbyer skal se ud. Dansk Folkeparti vil ikke integrere flygtningene i lokalsamfundet, mens Socialdemokraterne eksempelvis mener, at børnene skal kunne gå i kommunale daginstitutioner.

• Venstre forholder sig skeptisk over for forslaget, men udlændinge-, integrations- og boligministerer Inger Støjberg er nu forpligtet til at fremlægge et beslutningsgrundlag inden udgangen af februar.

Kilder: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, Ritzau, DR Nyheder.

Velkommen til debatten

21.55-22.20: Tredje afsnit af Langt fra Borgen vises på DR1

21.55: Der åbnes for debat her på siden

22.20-23.20: Debatpanelet er med i debatten

For at være med i debatten skal du oprette en profil - det tager kun to minutter

opret en profil

Debatregler

For at deltage i debatten skal du følge DR's retningslinjer

Læs mere her