Spørg Sonni: Scientology overtog mit liv

I 23 år brugte Sonni Boel de fleste vågne timer og alle sine penge på Scientology. I dag kalder han kirken for en sekt

Han arbejdede 50-60 timer om ugen for at tjene penge nok til at betale sine dyre kurser hos Scientology. Og ved siden af studerede han kirkens lære i op til 20 timer om ugen.

Scientology fyldte alt i Sonni Boels liv, fra han som 19-årig blev inviteret af sin onkel til at deltage i et kommunikationskursus hos bevægelsen. Derfra gik der 23 år, før han begyndte at tvivle på hele projektet.

I dag tøver han ikke med at kalde Scientology-kirken en 'en sekt' og 'en pengemaskine'.

Brugte en million på kurser

- Scientology er efter min mening en sekt, der under dække af at ville hjælpe dig overtager dit liv, siger Sonni Boel, der bor i København og arbejder som selvstændig vicevært.

I aften står Sonni Boel frem i DR3-programmet 'Spørg mig om alt' og svarer på seernes spørgsmål live.

Da han for 11 år siden besluttede at bryde med Scientology, havde han brugt mere end en million kroner på kurser, som ifølge kirken har til formål at føre medlemmerne op ad en 'udviklingstrappe til frelse'.

Et nemt offer

Efterfølgende sendte kirken en notits rundt til dens medlemmer og advarede mod, at Sonni Boel var en 'suppressiv person', der muligvis ville forsøge at tage kontakt til dem og påvirke dem med 'falsk venlighed'.

Sonni Boel siger i dag, at han lærte meget hos Scientology, og at han fortsat tror på dele af kirkens filosofi. Men selve organisationen er han kritisk over for.

- Et lavt selvværd og begrænsede sociale færdigheder gjorde mig til et nemt offer for Scientologys løfter om åndelig frihed, siger han.

Du kan se programmet 'Spørg mig om alt i aften klokken 21.30 på DR3. Allerede nu kan du sende dit spørgsmå til  redaktionen, og Sonni vil svare på så mange, han kan nå under programmet.