Derfor laver vi Danmark Knækker

Danmark knækker mere og mere over i to. En del har velfærd, vokseværk og virksomheder - mens den anden del ikke har.

(© P4 Midt og Vest)
Indlandschef Jens Grund, DR Nyheder (Foto: Petter Åttingsberg)

Et kongerige med godt fem millioner mennesker står ved en skillevej. Danmark Knækker mere og mere over i to: I en del, der har velfærd, vokseværk og virksomheder - ofte centreret omkring storbyerne. Og i en del, der ikke har - Udkantsdanmark.Vi kan vælge, om vi som nation vil gå den ene vej og finde en løsning. Eller vi kan lade udviklingen fortsætte og få en opløsning af små udkantssamfund.

Derfor sætter

DR
i de næste to uger fokus på de problemer, som en række yderkommuner kæmper med: En affolkning og nedlæggelse af
arbejdspladser
, som slår hårdt.

I et

unikt
samarbejde mellem
DR
's
medier
og mange redaktioner i
DR
Byen og distrikterne rundt om i landet sætter vi fingeren dér, hvor det gør ondt. Vi forsøger samtidig at belyse, om der er løsninger på de voksende forskelle i livsvilkår, som i disse år får Danmark til at knække.

Vores mål med den journalistiske dækning er at gøre danskerne og politikerne bedre klædt på til selv at danne sig en holdning og træffe et valg.

I

DR
er det vores opgave at udfordre, inspirere og samle danskerne. Vi håber, at I har lyst til at være med til at samles om vores journalistiske satsning og fortælle os, hvilken vej I synes, at Danmark skal gå: Skal vi afvikle udkantsdanmark? Eller skal vi insistere på, at det rummer livsværdier og mennesker, som er vital for
sammenhængskraften
i et land som Danmark? Vi har som journalister ingen facitliste. Valget er jeres.

I kan undervejs følge vores dækning i radioaviser, P3 Nyheder, i TV-Aviser, på

DR
Update, Magasinet 21 Søndag, Magasinet Penge, i P1 Morgen, P1 Debat, DR2 Udland, Deadline, Go'Morgen P3, i P4's regionale nyhedsudsendelser i hele landet - og naturligvis her på denne side.

Vi har også en totimers debat om Udkantsdanmark på P4 torsdag den 6. maj, og det store punktum for den journalistiske indsats er "Et

Døgn
For Danmark" den 8.-9. maj. Her murer vi i 24 timer fremtrædende beslutningstagere og erhvervsfolk inde i vandtårnet i en af landets hårdest ramte kommuner, Tønder, for at finde ud af, om vi skal have en løsning eller en opløsning.

God fornøjelse med at læse, høre og se mere i vores

medier
den kommende tid.

Jens Grund, Indlandschef i

DR
Nyheder

Facebook
Twitter