Gennem flere måneder er DF-politikeren Erik Høgh-Sørensen blevet beskyldt for at lyve om at have en uddannelse fra San Francisco State University.
Det er til trods for, at Erik Høgh-Sørensen flere gange på Twitter har afvist at have løjet. Beskyldningerne mod ham er fortsat – blandt andet med begrundelsen om, at han har afvist at lægge sit eksamensbevis frem.
Nu har Erik Høgh-Sørensen sendt billeder af sit eksamensbevis til Detektor for at aflive mistanken.
Derudover har San Francisco State University skrevet til Detektor, at Erik Høgh-Sørensen færdiggjorde sin bacheloruddannelse i Internationale Relationer og Journalistik i 1993.
Erik Høgh-Sørensen forklarer, at han har afvist at vise sit eksamensbevis på Twitter, fordi han frygter, at det bare ville føre til nye beskyldninger.
- Så bliver det næste, at jeg bliver beskyldt for ikke at have noget kørekort. Så skal jeg også lægge mit kørekort op. Og der står mit personnummer på, siger Erik Høgh-Sørensen, der er byrådsmedlem i Hjørring og tidligere formandskandidat i Dansk Folkeparti.
Hvorfor vil du gerne vise dit eksamensbevis til Detektor?
- Hvis jeg havde svaret på Twitter, havde de bare fundet på en ny løgn. Men når de bliver afsløret af et medie, så er der måske et håb om, at vi kan komme til en mere civiliseret debatform.
Universitet kalder mail forfalsket
Beskyldningerne mod Erik Høgh-Sørensen kom fra blandt andre en Twitter-bruger, der i starten af januar lagde et billede op af en mail, der ligner et svar fra San Fransisco State University.
Afsenderen er en ægte mailadresse fra San Fransisco State University. I mailen står der følgende på engelsk:
- Vi kan se, at han (Erik Høgh-Sørensen, red.) har studeret her, men endnu ikke har modtaget en universitetsgrad fra os. Vi har søgt i alle årgange uden at finde noget eksamensbevis.
Der står videre i mailen, at det er ulovligt, hvis Erik Høgh-Sørensen påstår at have en uddannelse fra universitetet, og at universitetet derfor har sendt sagen videre til FBI og orienteret den amerikanske ambassade i København.
Afsenderen på mailen skulle være en mand ved navn Douglas fra universitetets it-afdeling.
Douglas eksisterer i virkeligheden, og han arbejder faktisk på universitetet. Men universitetet afviser, at Douglas har sendt den ovenstående mail.
- SF State har ikke sendt den mail. Vi har tjekket vores system, og det vedhæftede skærmbillede viser en forfalsket mail, skriver universitetets medieansvarlige, Kent Bravo, i en mail til Detektor.
Universitetets medieansvarlige, Kent Bravo, har sendt Detektor et billede af den rigtige mail fra medarbejderen Douglas.
Det er en generisk mail, hvor Douglas skriver, at han arbejder i it-afdelingen, og at spørgeren derfor skal henvende sig til universitetets registreringskontor.
San Fransisco State University har nu anmeldt den mail, som ifølge universitetet er forfalsket, til universitetets egen politiafdeling. Det skriver den medieansvarlige Kent Bravo til Detektor.
Twitter-bruger holder fast
Detektor har forsøgt at få en forklaring fra Twitter-brugeren, der lagde billedet af den ifølge universitetet forfalskede mail op på Twitter.
Twitter-brugeren Janus Tobias Saito-Madsen siger, at der er sket en misforståelse, og at universitetet har begået en fejl.
Det har ikke været muligt at få Janus Tobias Saito-Madsen til at forklare det nærmere. Han afviser at stille op til interview.