DF: Lømmelpakken virkede

Dansk Folkeparti roser politiet for deres indsats i forbindelse med lørdagens klimademonstration. Enhedslisten mener, at også mange uskyldige blev anholdt.

Amagerkanerne kan takke lømmelpakken for, at de stadig har en nogenlunde intakt ø efter dagens store demonstration, hvor op mod 700 personer blev præventivt anholdt, efter at autonome typer var begyndt at kaste med brosten og affyre kanonslag på Christianshavn.

Det siger Dansk Folkepartis medlem af Retsudvalget, Dennis Flydtkjær.

Stor ros til politiet

- Der er ingen tvivl om, at det er lømmelpakken, der har gjort, at politiet har kunnet slå så kontant til over for de professionelle ballademagere. Havde vi ikke fået vedtaget lømmelpakken, så var Amager blevet lagt øde af disse autonome krigere, siger Dennis Flydtkjær og roser politiet for en storartet og yderst veltilrettelagt fremfærd i forbindelse med demonstrationen.

Lømmelpakken giver blandt andet politiet mulighed for at tilbageholde demonstranter i op til 12 timer, ligesom bødeniveauet for gadeuorden er forhøjet, og politiet er givet øgede beføjelser til at videoovervåge.

Også hos Enhedslisten bliver der tager skarpt afstand fra ballademagerne.

- Den gruppe, der brugte den store klimademonstration som dække for at kaste med sten mod vinduer og politi, påtager sig et stort ansvar, hvis det fremover får fredelige demonstranter til at blive væk fra fredelige demonstrationer, udtaler Per Clausen, klimaordfører for Enhedslisten.

Uskyldige er anholdt

Han mener dog, at politiet også har anholdt uskyldige demonstranter.

- Desværre tyder meget på, at mange helt uskyldige demonstranter blev tilbageholdt af politiet, og at de anholdte helt unødvendigt kom til at sidde tre til fire timer på den iskolde jord. Sammenholdt med at politiet tilsyneladende spillede en aktiv rolle i at presse ballademagerne ind i den fredelige demonstration, peger det på, at der også er brug for en undersøgelse af politiets rolle, siger Per Clausen.

Facebook
Twitter