Diæt-fifleri kaldes pamperi

Parlamentarikernes hang til hurtige diæter lugter af misbrug, mener ekspert i EU-ret. Kandidater kalder det pamperi.

EU-parlamentariker Ole Christensen er en af dem, der får diætpenge for at gå til møde i få minutter. (© DR)

Det er skadeligt for EU, når Europa-parlamentarikerne hæver 2.000 kroner skattefrit for at være til et møde i et par minutter.

Og for at gøre ondt værre, lugter det desuden grimt, når Ole Christensen (S) sætter 2000 kroner ind på kontoen i diæt for blot at skrive sig på mødelisten, mener lic.jur. og EU-ekspert Peter Vesterdorf.

- Det lyder som om, der er tale om noget, der kan misbruges. Det er en form for misbrug, men der er tale om etik, siger Peter Vesterdorf til DR Nyheder.

Pamperi

Flere kandidater til det kommende parlamentsvalg har heller ikke meget til overs for Ole Christensen og andre parlamentsmedlemmer, der hæver diæter uden at deltage i i det møde, som får skattefrie penge for at deltage i.

Konservatives Thomas Krarup er yderst klar i mælet:

- Det er ganske enkelt EU-pamperi - og det skal stoppe. Ole Christensen udviser en opførsel, der kun kan tolkes som mere end på kanten med de gældende regler, siger den konservative parlamentskandidat.

Kompromitterer sig selv

Også Venstres Louise Freilberg ærgrer sig over, hvad Ole Christensen har gjort. hun frygter, at valgkampen nu vil handle om "fryns, frås og fusk" i stedet for reel politik.

- Jeg kender Ole Christensen, og han er en flittig politiker. Man man må ikke gå på kompromis med sig selv på den måde. Det er meget bøvlet, siger Louise Freilberg til DR Nyheder.

Det er ikke første gang, at parlamentarikere er blevet taget i hæve EU-borgernes penge i mødediæter uden at deltage ved møderne. Det dokumenterede tysk tv sidste år, og vores egen John Iversen faldt for samme fristelse for nogle år tilbage.

Facebook
Twitter