DIN MENING: Forstår du norsk og svensk?

Hvad er sværest at forstå - norsk eller svensk? Fortæl om situationer, hvor du har misforstået vores nordiske naboer.

Hvad er sværest at forstå - norsk eller svensk? Fortæl om situationer, hvor du har misforstået vores nordiske naboer. (© Istockphoto)

Samtalen mellem de tre skandinaviske nabolande flyder åbenbart ikke så let. For nordmænd forstår svensk, men ikke mundtlig dansk. Svenskerne forstår norsk, men ikke dansk. Og danskerne forstår stort set hverken norsk eller svensk.

Det skriver Politiken.

Og ifølge Sabine Kirchmeier, direktør i Dansk Sprognævn, er problemet voksende. De tre sprog bevæger sig simpelt hen længere og længere væk fra hinanden, siger hun - og det er især dansk, der stikker af.

- Svensk og norsk er ligesom stoppet og blevet ved med at have en mere distinkt udtale, hvor danskerne er blevet ved med at svække deres udtale eller gøre den mere uskarp. Udtalen har udviklet sig mere imod en sænkning af vokalerne og mere blød udtalelse af d'erne og mindre skarp udtale af konsonanterne, siger hun til Politiken.

Er du skarp til norsk og svensk? Eller forstår du ikke en lyd? Skriv din ærlige mening herunder eller fortæl om den situation, hvor du ikke forstod det mindste af, hvad der blev sagt.

Facebook
Twitter