DIN MENING: Hvad gør du for at få et langt liv?

En ny undersøgelse viser, at danskernes sundhed får en bundplacering i forhold til andre vestlige lande. Hvad gør du for at leve sundt?

Hvorfor tror du, at Danmark ligger så langt nede på listen over levealder? Og hvad kan man gøre ved det? (Foto: zweettooth © stock.xchng)

Mens danskerne i 1950erne levede længere end stort set alle andre mennesker i verden, skranter det i dag gevaldigt med sundheden herhjemme.

En ny opgørelse i lægetidsskriftet The Lancet tildeler Danmark en bundplacering som nummer 18 ud af 19 lande, når man sammenligner borgernes forventede antal sunde leveår og deres levetid.

Et stort antal rygere, masser af alkohol og usund og tung kaloriekost er nogle af årsagerne til danskernes dårlige helbred, lyder det. Men ifølge DRs sundhedskorrespondent, Peter Qvortrup Geisling handler det også om, at vi glemmer den mentale sundhed.

- Vi må ikke glemme den mentale sundhed, for den er for det første fundamentet for vores livskvalitet, men den afgør også, om man har overskud til at ændre på sine kost- eller motionsvaner, siger Peter Qvortrup Geisling.

Hvad gør du for at få et langt og godt liv? Hvorfor tror du, at Danmark ligger så langt nede på listen? Og hvad kan man gøre ved det? Du er måske en af de danskere, der overlever i stedet for at leve?

Facebook
Twitter