DIN MENING: Skal overlægerne have mindre i løn?

Danske Regioner mener, at landets overlæger skal være mere fleksible - og til en lavere løn. Hvad mener du om det?

Mener du, at overlægerne skal være mere fleksible og blive betalt mindre i ydertimerne? Eller mener du, at de har krav på den løn, de får i dag? (© Colourbox)

Regionerne mener, at overlæger skal stå til rådighed uden for normal arbejdstid - og det er vel at mærke uden de tillæg, lægerne får i dag.

Konkret betyder det, at overlægerne skal være til rådighed for planlagte behandlinger og undersøgelser efter klokken 18.00, samt lørdage og søndage uden de tillæg, som lægerne får i dag.

LÆS OGSÅ - Regionerne: Overlægerne skal arbejde til lavere løn

Regionerne mener, at lægernes tillæg er for høje. Ifølge Danske Regioner hæver overlægerne mellem 850 og 1500 kroner i timen oveni deres løn, når de arbejder efter klokken 18.00, hvilket er otte gange så meget, som andre læger får, siger Jens Stenbæk fra Danske Regioner.

Men formand for Overlægeforeningen, Anja Mitchel er lodret uenig i, at lægerne skal trækkes i løn. Hun understreger, at overlægerne er parate til at se på arbejdstidsreglerne - men ikke til at gå ned i løn. Begrundelsen er, at arbejdet om aftenen om og natten er yderst nødvendigt, og at lægerne løber hurtigere nu, end de har gjort før.

OVERBLIK: Det tjener overlægerne i dag

Ifølge tal fra Overlægeforeningen steg aktivitetsniveauet i sundhedsvæsenet med 3,5 procent, mens udgifterne faldt med 1,7 procent.

Mener du, at overlægerne skal være mere fleksible og blive betalt mindre i ydertimerne? Eller mener du, at de har krav på den løn, de får i dag?

Facebook
Twitter